Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Ένα ultrabook κατηγορίας φτερού

Κακά τα ψέματα… ωραίες οι ταμπλέτες, μουράτες, αλλά όταν μπορείς να έχεις την ισχύ ενός ολοκληρωμένου υπολογιστή σε μια συσκευασία που ανταγωνίζεται σε βάρος και πάχος ένα tablet, τότε δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το νέο ultrabook της Lenovo έχει αυτόν τον στόχο ακριβώς: να μας κάνει να κοιτούμε τα tablets με… περιφρόνηση.

Πρόκειται για ένα εργαλείο με οθόνη 14 ιντσών, που συμπληρώνει την οικογένεια των X1 ultrabooks της Lenovo. To Thinkpad X1 Carbon προσφέρει ανάλυση 1600×900 pixels, έχει άφθονη μνήμη RAM που φτάνει τα 8 GB και τρέχει 64bit Windows 7. Μετά από όλα αυτά τα στοιχεία είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Ivy Bridge.

Το πληκτρολόγιό του είναι φωτιζόμενο και πλήρες, για να μπορείς να γράφεις ό,τι κατεβάζει η έμπνευση στο κεφάλι σου αργά το βράδυ στο σκοτάδι, ενώ ποτέ δεν θα μείνεις από μπαταρία εξαιτίας των 10 ωρών της αυτονομίας του, ενώ με το rapid charge φορτίζει γρήγορα την μπαταρία του. Από την άλλη μεριά θα απολαύσεις εξαιρετικό ήχο Dolby Home Theater v4, ενώ θα μιλάς και σε καλή ποιότητα στις βιντεοκλήσεις σου με την κάμερα ανάλυσης 720p που σου προσφέρει.

Όσον αφορά στην τιμή… τιμή δεν έχει ακόμα! Περιμένουμε τη Lenovo να ανακοινώσει πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική, τις χώρες στις οποίες θα είναι διαθέσιμο και το πότε.

, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Ένα ultrabook κατηγορίας φτερού

, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Ένα ultrabook κατηγορίας φτερού

, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Ένα ultrabook κατηγορίας φτερού

, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Ένα ultrabook κατηγορίας φτερού

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Μ’αρέσει !!

fanis

πολυ καλο αλλα αν κανει κανα 2χιλιαρο αστο…

Konstantinos

Ωραία τα ultrabook αλλά άπιαστες οι τιμές τους για εμένα. Ίσως όταν πέσουν οι τιμές τους να το ξαναδώ. Προς το παρόν tablet, την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω.

Rapid-eraser

Nice 🙂 Όλο και πιο ισχυρό hardware βλέπω πακετάρετε στα Ultrabooks 🙂
Άμα σκάσουν ήρθε η ώρα πιστεύω σιγά σιγά να μπαίνει και αφιερωμένο chip για γραφικά να αποθεωθεί το σύστημα !!!

makis88

Καλό αλλά πόσο θα κοστίζει.. Μέχρι να πέσουν οι τιμές θα συμβιβάζομαι με λάπτοπ και μικτότερη αυτονομία.

neCross

Αφού έχει touchpad γιατί έχει και ένα μικρό joystick στο πληκτρολόγιο

Solon

Δεν είναι μόνο το βάρος. Είναι και το μέγεθος που παίζει ρόλο στη φορητότητα. Στις 14 ίντσες δεν μπορεί να συγκριθεί με μια δεκάρα ταμπλέτα πόσο μάλλον με εφτάρα.

md03582

δεν έχει dvd rom και θα κοστιζει και διχιλιαρο?

Alexandros

καλό αλλά λίγο εξεζητημένο πιστεύω… εντάξει αν είναι να κοστίζει και διχιλιαρο τότε δεν έχει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.