Πέμπτη
15/09/2011

Οθόνες LG με self refresh εξοικονομούν έως και 1 ώρα μπαταρίας στα laptop

Η LG Display παρουσίασε μια οθόνη υπολογιστή με τεχνολογία self refresh. Στην οθόνη υπάρχει μια μικρή μνήμη που αποθηκεύει το πιο πρόσφατο καρέ και εφόσον αυτό παραμένει σταθερό (δηλαδή δεν υπάρχει κάποια μεταβολή στο τι δείχνει η οθόνη μας) το καρέ αναπαράγεται από τη μνήμη και δεν χρησιμοποιείται η κάρτα γραφικών.

Αυτές οι οθόνες που αναμένεται να ενσωματωθούν σε laptop το 2013 μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια έως και μια ώρα αυξάνοντας την αυτονομία τους. Σε συνδιασμό και με τους επεξεργαστές για laptop Intel Haswell που θα προσφέρουν αυτονομία έως και 24 ώρες, το μέλλον προβλέπεται λαμπρό. Άντε να αναπτύξουν και την τεχνολογία στις μπαταρίες.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Techfan λέει:

  «Άντε να αναπτύξουν και την τεχνολογία στις μπαταρίες»
  @cVlachakis. Τεχνολογία υπάρχει, αλλά δεν την διαθέτουν και στην αγορά…

  Αυτό είναι συνηθισμένο πρόβλημα, αφού και με τα αυτοκίνητα μπαταρίας θα μπορούσαν να τα διαθέσουν δεκαετίες νωρίτερα… Το μάρκετιν-συμφέροντα δεν άφισαν να γίνει αυτό.

  Σχετικά με το άρθρο, από παλιά ακούγαμε για laptop με διάρκεια χρήσης 24 ώρες, μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και πλήρης φόρτιση (μπαταρίας laptop) σε 1 λεπτό (τεχνολογίας cell,νομίζω).

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Το έχω πει αρκετές φορές από εδώ. Τώρα που αναπτύσσονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ρίξουν το χρήμα και από εκεί θα έρθει και η άνθηση στις μπαταρίες για τις ηλεκτρονικές μας συσκευές.

 3. Ο/Η The PokerGosh λέει:

  Πολύ χρήσιμο παιδιά,
  ειδικά αν στο laptop υπάρχει και ssd που δεν έχει κινητά μέρη η αυτονομία ανεβαίνει αρκετά…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.