Νέα Macbook Air 2012, Με Sandy Bridge και θύρα Thunderbolt

Η Apple όπως όλοι περιμέναμε, έκανε σήμερα διαθέσιμο μέσω του Mac App Store το νέο της λειτουργικό σύστημα, το Mac OS X Lion. Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκαν και τα νέα Macbook Air. Τα ανανεωμένα Macbook Air είναι εφοδιασμένα με επεξεργαστή τεχνολογίας Sandy Brigde από την Intel, θύρα Thunderbolt, ενώ επανέρχεται και το υποφωτιζόμενο πληκτρολόγιο.

Με τους νέους επεξεργαστές Intel Core i5 και i7, τα Macbook Air είναι σαφώς ταχύτερα από τους προκατόχους τους. Ενώ το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο ήταν κάτι που πολλοί ζητήσανε και η Apple τους έκανε την χάρη και το πρόσθεσε στα νέα Macbook Air. Η θύρα Thunderbolt, γνωστή από τους τελευταίους iMac, προσφέρει ταχύτατες μεταφορές δεδομένων.

Όσον αγορά την αυτονομία της μπαταρίας των νέων Macbook Air, αγγίζει τις 30 μέρες. Τα μοντέλα των 11,6 ιντσών υπόσχονται μέχρι 5 ώρες συνεχούς χρήσης Wi-Fi, ενώ στα μεγαλύτερα μοντέλα η αντοχή της μπαταρίας αγγίζει τις 7 ώρες Wi-Fi. Επίσης η κάρτα γραφικών με την οποία η Apple εφοδίασε τα νέα Macbook Air είναι η Intel HD Graphics 3000.

, Νέα Macbook Air 2012, Με Sandy Bridge και θύρα Thunderbolt
, Νέα Macbook Air 2012, Με Sandy Bridge και θύρα Thunderbolt

Macbook Air 11,6 ίντσών ($ 999)
Οθόνη 11,6 ιντσών LED-backlit glossy, ανάλυσης 1366×768
64 GB Flash Storage
2 GB RAM 1333 Mhz DDR3 onboard
1,6 GHz dual-core Intel Core i5 with 3MB shared L3 cache
Intel HD Graphics 3000 με 256MB ή 384ΜΒ μοιραζόμενα με την κύρια μνήμη
Facetime Camera, 2 θύρες USB 2.0, Θύρα Thunderbolt
Wi-Fi, Bluetooth
(Δυνατότητα παραγγελίας με 4 GB RAM)

Macbook Air 11,6 ιντσών ($ 1199)
Οθόνη 11,6 ιντσών LED-backlit glossy, ανάλυσης 1366×768
128 GB Flash Storage
4 GB RAM 1333 Mhz DDR3 onboard
1,6 GHz dual-core Intel Core i5 with 3MB shared L3 cache
Intel HD Graphics 3000 με 256MB ή 384ΜΒ μοιραζόμενα με την κύρια μνήμη
Facetime Camera, 2 θύρες USB 2.0, Θύρα Thunderbolt,
Wi-Fi, Bluetooth
(Δυνατότητα παραγγελίας με επεξεργαστή dual-core 1,8GHz Intel Core i7 with 4MB shared L3 cache και 256 GB Flash Storage)

Macbook Air 13,3 ιντσών ($ 1299)
Οθόνη 13,3 ιντσών LED-backlit glossy, ανάλυσης 1440×900
128 GB Flash Storage
4 GB RAM 1333 Mhz DDR3 onboard
1,7 GHz dual-core Intel Core i5 with 3MB shared L3 cache
Intel HD Graphics 3000 με 384ΜΒ μοιραζόμενα με την κύρια μνήμη
Facetime Camera, 2 θύρες USB 2.0, Θύρα Thunderbolt, Θύρα καρτών SD
Wi-Fi, Bluetooth

Macbook Air 13,3 inch ($ 1599)
Οθόνη 13,3 ιντσών LED-backlit glossy, ανάλυσης 1440×900
256 GB Flash Storage
4 GB RAM 1333 Mhz DDR3 onboard
1,7 GHz dual-core Intel Core i5 with 3MB shared L3 cache
Intel HD Graphics 3000 με 384ΜΒ μοιραζόμενα με την κύρια μνήμη
Facetime Camera, 2 θύρες USB 2.0, Θύρα Thunderbolt, Θύρα καρτών SD
Wi-Fi, Bluetooth
(Δυνατότητα παραγγελίας με επεξεργαστή dual-core 1,8GHz Intel Core i7 with 4MB shared L3 cache)

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aléssio

Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν δισκάκι εγκατάστασης για fresh install OS X Lion!
-Check :https://osxdaily.com/2011/06/08/create-burn-bootable-mac-os-x-lion-install-disc/

Βαγγέλης

Το μονο σωβαρο mac για εμενα.Ειναι πληρος φορητό,αμεσο,ευκολο στη χρηση και σαφως το 11 ιντσο ειναι οσο φορητό ενα ipad2,3g,64 gb των 900 ευρω ,και κανει οτι πολλα laptop πλεον.Δε με ικανοποιει με την ενοια οτι πλεον θα βγουν φορητες συσκευες αφης με quad core cpu και η apple επιμείνει ακομα στα δυο cores στα λαπτοπ της,για να μη σχολιασω τη ram,1000 ευρω laptop επι 2012 με 2gb ram.

tasos

30 μερες??????wtf

Spiros Mtr.

Δεν μου δίνεις Κώστα να κάνω ένα hands-on τα Macbook Air για να μπορώ να τα βρίσω και μέσα από το λογισμικό τους.(δεν ξέρω αν χωλαίνουν ΚΑΙ εκεί – αλλά θα μου πεις ο πυρήνας BSD είναι..)

Hello πάμε για 2012. Επιτρέπεται να υπάρχει λάπτοπ με 900€+ με 1,7Ghz επεξεργαστή και 2Gb μνήμη RAM.(δεν χρειάζεται να κάψω θερμίδες γράφοντας για τις κάρτες γραφικών)
Μόνο οι Flash μνήμες αξίζουν αν και μικρές.(τι να πρωτοβάλεις σε 64Gb :S )

Προσωπικά το παίρνω σαν να με κοροϊδεύουν μπροστά στην μούρη μου, πλασάροντας μου κάτι για καλό με χαρακτηριστικά 4 ετών πίσω.(υπάρχει και στο υπέρ-σύμπαν η λογική όσο ποιο ακριβό τόσο ποιο καλό)

Ευτυχώς υπάρχει και το Value For Money.

PS: Το μηλαράκι σάπισε!!!

stathis

tasos 30 ημερεσ σε standby

vasilis.
tom not

Τελικά μερικοί δε λένε να καταλάβουνε ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι το παν. Μήπως αγοράζεις και κορυφαίο λογισμικό? Μήπως αγοράζεις και κορυφαία ποιότητα κατασκευής? Μήπως τα ταπεινά του χαρακτηριστικά θα σηκώσουν πολλές μελλοντικές εκδόσεις του mac os χωρίς να ελεγχεις τα system requirements? Και κάτι τελευταιο..το mac os δε χρειαζεται βαρβατα τεχνικα χαρακτηριστικα για να το δουλεψεις αψογα..εχει λιγοτερες απαιτησεις απο τα windows.

Βαγγέλης

Οτι μνημη απαιτουν τα windows θελουν και τα mac με τα χρονια που περνανε,το os δεν ειναι καλο,ειναι light και καλοστημενο οπως θα ειναι και τα windows 8 που θα εχουν λιγογερες απαιτησεις απο τα 7 που δουλευουν και με atom και αναβαθμίζονται συνεχώς δωρεαν.Για μενα αν ειχαν 4 πυρηνες και 4 gb ram στα 1000 ευρω τα air θα ηταν υα μονα laptop της μεσα στη πρακτικη που ακολουθεί η apple τελος.
Το psvita των 250 ευρω,τα κινητα και tablets με tegra 3 και ενα σορο τετραπυρηνες συσκευες θα βγουν φετος και θα εχουν γραφικα ps3,καλο σερφαρισμα απο τα mac σας…

tasos

Εγω δεν θα πω τπτ αλλο απο το γεγονος οτι τα μακ σου προσφετουν τα παντα εκτος απο τρομερα τ.χ.δεν θα αρχισω παλι γτ την προηγουμενη φορα με ειχαμ βγαλει apple fan boy και πλουσιοπαιδο, οποτε αυτα.

stavros

οποιος εχει πιασει στα χερια του ενα laptop της Apple μπορει να καταλαβει οτι αξιζει τα λεφτα του μεχρι και το τελαιυτεο λεπτο…και αφηστε τους αλλους να λενε περι hardware.

Iakovos

Ετσι ετσι 🙂 ετσι κιαλιως, η apple ειναι κορυφαια ειτε σε υπολογιστες, τηλεφωνια κλπ. we love apple! οντως οποιος δεν εχει χειριστει apple υπολογιστη, ποσο μαλον λαπτοπ, δεν ξερει. μακρυα απο παραθυρα απαπαπα

George S

Έχετε δίκαιο παιδιά μεγάλη απάτη το Air, είναι τόσο χάλια που οι κατασκευαστές pc (samsung, asus κλπ) προσπαθούν να φτιάξουν το ίδιο.

ilias

ελλάδα πότε το βλέπουμε?

Marios1508

Βλεπω γινεται “μαχη” μεταξυ των apple fan boys και των υπολοιπων που δεν τρελαινονται τοσο με τα προιοντα με apple!! Ψυχραιμια παιδια! Τα νεα macbook air βασιζονται στην γενικοτερη φιλοσοφια της apple, κατι που αναφερει και ο φιλος tom not!! σιγουρα ειναι ακριβοτερα απο αλλα laptops-netbooks αλλα δεν ειναι υποχρωμενος κανεις να αγορασει κατι αν δεν το θελει ή αν δεν το χρειαζεται!!

Spiros Mtr.

Αγαπητέ Marios1508 με εμένα τα έχουνε βάλει επειδή τόλμησα(!!!) και έθιξα το μηλαράκι.

Άντε να κάτσεις να τους εξηγήσεις….δυστυχώς δεν μπορούν μερικοί άνθρωποι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν μόνο τα παράθυρα( windows ) αλλά και το linux και το BSD.

Δεν με νοιάζει και τόσο να σου πω την αλήθεια εφόσον δεν τα ξοδεύω εγώ τα λεφτά. Έκανα μια προσπάθεια μπας και σώσω κανέναν από αυτό το trickάκι των εταιριών.

Βαγγέλης

Σιγά μη θυξαμε τα apple,παρτε το χαμπαρι δε πεφτουν ολοι στο “πειρασμό”!
apple τι ειναι δηλαδη ο απαγορευμενος καρπος;
machintosh=μηχανιμαtosh,iMac=εγωΜηχανιμα,iPhone=εγωΤηλεφωνο…
Αδεια μηχανιματα που γεμιζουν το κενο του κοσμου ενω τον υποβιβαζουν ταυτόχρονα ,ζουμε στο μεσαιωνα των υπολογιστών και η ελευθερία αποψης και επιλογής χαθηκε εντελως!Οτι εχουν τα apple ειναι αξια και ποροι που παιρνουν απο καταναλωτες και προγραμματιστες!Ας μου απαντισει με επιχειρηματα και οχι “εμπειρίες”(ποτε η καρεκλα και ο καναμπες εγιναν εμπειρία;) “σε ΟΛΑ!

Σταυρος

Καλο αλλα πανακριβο. Κλασσικη apple. 🙁

Αν ειχα αυτο θα επαιρνα. Λοιπα λειτουργικα απλα δεν υπαρχουν. Για μενα…

thanassis

hdmi για συνδεση με αλλες οθονες(και τηλεορασεις) δεν εχουν?

Κώστας Βλαχάκης

Αγοράζεις αξεσουάρ αντάπτορα.

Χριστόδουλος

σύγκιση του macbook air των $999 με το hp envy (14-1200en) επίσης $999

intel core i5 1.6GHz vs ιntel core i5 2.66GHz (νικητής το envy με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά)

2gb ram vs 4gb ram (νικητής το envy με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά)

Intel HD Graphics 3000 με 256MB vs ATI Radeon HD 5650 1024 MB (νικητής το envy με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά)

οθόνη 11” glossy LED backlight vs oθόνη 14.5″ LED BrightView (νικητής το envy)

flash memory 64GB vs 720GB (νικητής το envy με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά)

σύγκριση 2 υπολογιστών στην ίδια ακριβώς τιμη. τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιλούν απο μόνα τους… δεν θα αρχίσω να συγκρίνω τα λειτουργικά επειδή σεν θα φτάσουμε πουθενα…

tasos

το envy εχει ιδιες διαστασεις με το αιρ???, πες το και αυτο

George S

Μάλλον μπερδεύτηκες λιγάκι, τι σχέση έχει το Envy με το Air; Είναι σαν να λες ότι ένα διθέσιο αυτοκίνητο είναι χειρότερο από ένα τετραθέσιο επειδή δεν έχει πίσω καθίσματα. Το ένα είναι Ultra Portable και το άλλο απλό laptop, σύγκρινε καλύτερα το Envy με το MacBook Pro.

Kpkavv

George s συμφωνω απολύτως μΑζί σου.προσωπικα πιστεύω πως το mac book air 11´ ειναι λθγο μικρο. Προτιμω το 13´ . Ειναι οντως λιγο ακριβο αλλα κραταει χρονια οχι σαν ta pc που στα 3-4 χρονια θελουν αλλαγη. Τελος to machookair ειναι ο κανονικος φοριτος υπολογιστης και τα συνδιαζει ολα επιδοσεις μπαταρι ποιοτητα λειτουργοκο φοριτοτητα αλλοστε to hardware συμβαδιζει με το software tous ετσι εχουν γρηγορες επιδοσεις για να βαλουμε ενα μακ αιρ με το hp sto bootαρισμα

κωνσταντινος

θελω να αγορασω εναν φορ. υπο. και ειμαι αναμεσα σε μακμποοκ αιρ και μακμποοκ προ πιο να διαλεξω. εχω ψαξει πολυ και για τις τιμες και και για ολα αλλα δεν ξερω τι να κανω τα χρηματα τα εχω τι μου πρατεινετε

KAKOSLYKOS

Αγαπαω apple αλλα οχι το air δεν αξιζει το χιλιαρικο μετα απο λιγο ψαξιμο ειδα το hp envy πυστευω θα αρεσει σε πολλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.