MacBook Air, Θα κυκλοφορήσει Retina έκδοση στις 11.88 ίντσες;

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο MacBook Pro με οθόνη Retina, επικράτησε ενθουσιασμός στις τάξεις όσων χρησιμοποιούν τους υπολογιστές της Apple και είναι αλήθεια πως πολλοί περίμεναν να τοποθετηθεί η οθόνη Retina και στα MacBook Air, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Μήπως φτάνει σιγά σιγά η στιγμή που θα δούμε και στο Air τη Retina οθόνη υψηλής ανάλυσης ή πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης μιας τέτοιας κίνησης;

Η φημολογία για την έκδοση του MacBook Air Retina ήρθε στο φως τον Οκτώβρη του 2013 από τον αναλυτή του DisplaySearch, David Hsieh, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η Apple θα ικανοποιήσει εν τέλει τους καταναλωτές που επιθυμούν το Air με οθόνη Retina μέσα στο 2014, με τον αναλυτή του KGI Securities, Ming-Chi Kuo, να επιβεβαιώνει τη φημολογία αυτή. Ο συγκεκριμένος αναλυτής είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει iPad mini Retina, όπως και έγινε, και επιπλέον, είχε αναφέρει μια σειρά νέων προϊόντων της Apple για το 2014, και μένει να δούμε εαν τελικά θα επαληθευτεί και αυτή τη φορά.

Το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο υπάρχει “χώρος” για το μοντέλο των 12″, εφόσον τελικά κυκλοφορήσει, μιας και τα φορητά της Apple πωλούνται σε διαστάσεις των 11, 13 και 15 ιντσών. Θα μπορούσε επί παραδείγματι, να καταργηθεί κάποιο μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη αν και αυτό είναι κάτι που μόνο η Apple θα αποκαλύψει στο λανσάρισμα των νέων της φορητών που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014, μιας και μας έχει συνηθίσει στην παρουσίαση ανανεωμένων μοντέλων της κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Matte, οι εκτιμήσεις του έχουν να κάνουν πως το MacBook Air θα έχει ακριβές μέγεθος οθόνης στις 11.88 ίντσες μιας και αυτό θα εξυπηρετούσε στην απόδοση της διπλάσιας ανάλυσης από την τωρινή (2732×1536 από τα 1366×768 pixels) με την πυκνότητα των pixel να είναι ίδια με του iPad Air στα 264ppi. Η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με την αναφορά του DisplaySearch, αναφερόμενο σε ανάλυση οθόνης στα 2304×1440 pixels.

Φήμες επί φημών και εκτιμήσεις για το λανσάρισμα του MacBook Air με οθόνη Retina με τον τελευταίο λόγο να τον έχει η Apple για να διαπιστώσουμε εαν φέτος θα είναι η χρονιά που η Retina οθόνη θα εμφανιστεί και στο MacBook Air. Εσείς τι πιστεύετε;

Apple, MacBook air, retina, MacBook Air, Θα κυκλοφορήσει Retina έκδοση στις 11.88 ίντσες;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης Β.

Η οθόνη των 11 inches είναι ότι πιο άστοχο έχει κυκλοφορίσει απο mac. Είναι πάραπολυ μικρή για desktop στήσιμο. Δεν μιλάμε για tablet που όλα τα icons είναι μεγαλυτερα και υπάρχει καλύτερη διεπαφή… Πραγματικά δε βολεύει καθόλου…

Kilplix

Μιχαλη νομιζω εισαι λιγο λαθος. Καταρχας η οθονη ειναι σχεδον 12″ οχι 11″, οποτε καποιος φωτογραφος ή καποιος που χρειαζετε μεταφορικοτητα και δυνατο μηχανημα ειναι σχεδον μονοδρομος. Eπισης χησημοποιησες την λεξη desktop, για laptop οποτε δεν βγαζει νοημα 😛

cmvrgr

Έχω ένα mac book air 11 τα τελευταία χρόνια. Η οθόνη είναι απίστευτα καλή και είναι το βασικό μου μηχάνημα για παρά πολλές εργασίες που έχουν σχέση με 3d γραφικά (αρχιτεκτονικά , επεξεργασία εικόνας κλπ) με πολύωρη χρήση.

Μετά από αρκετά μηχανήματα που είχα μαζί μου λόγο της ανάγκης της υψηλής μετακίνησης κατάλαβα ότι το σασί του mac book air είναι η καλύτερη αναλογία για φορητότητα.

Το τέλειο θα ήταν να μικρύνουν το bezel γύρω από την οθόνη που είναι 2 cm και να μεγαλώσουν την οθόνη στις 12.5″ με 13″. Αυτό θα κάνε το μηχάνημα πραγματικά φορητό και με ποιο άνετη οθόνη για κάποιους που δεν καλύπτονται από την 11.6″.

Makis

Φυσικά και θα δωθεί retina στα mac book air. Ένα-ένα τα βήματα η apple ως συνήθως για να μην χάνει πελατεία. Κάτοχος mac book air (middle 2013) 13″, αλλά αγορασμένο από Αμερική 40% φτηνότερο από Ελλάδα. Μια χαρά οθόνη έχει και με τη φωτεινότητα σε εσωτερικό χώρο στην πρώτη σκάλα πριν την εντελώς μαύρη οθόνη!

Γιώργος

Μάκη καλησπέρα. Από Αμερική πως το αγόρασες; Πήγες εκεί ή το αγόρασες online και από που; Τελωνείο πλήρωσες; Ευχαριστώ.

Makis

@ Γιώργος

Φίλτατε, είμουνα στο Μαιάμι για επαγγελματικά σεμινάρια. Ενώ στην αρχή πήγαινα για το Acer s7, δεν κατάφερα τελικά να το βρω, μπερδεμένη ιστορία και εκνευρισμένος πήγα σε Apple store και τους τα ‘σκασα. Πήρα το i7, 500 GB flash, 8GB RAM, 1920 δολλάρια Αμερικής, 1420 ευρώ περίπου. Αυτά.

Aggelos

@ Makis …. Ρε φιλε πολυ καλο το μηχανημα αλλα αν περιμενες θα επαιρνες το 13″ Macbook Pro late 2013 που ειναι πολυ πιο δυνατο και βγηκε στην ιδια τιμη που ειχε το Air οταν το πηρες. Το Air μετα επεσε στην τιμη.

JDK

H Apple μικραίνει τις οθόνες των laptop και μεγαλώνει τις οθόνες των smartphones… Χαχαχα καμία ελπίδα…!

Makis

@ Aggelos

΄Αγγελε, πρώτον είμουνα για 20 μέρες (Τέλη Οκτωβρίου) εκεί και δεν με ξαναβλέπω σύντομα, αλλά πάλι το Pro δεν το ήθελα γιατί είναι μπούγιο ακόμη και με μη οπτικό δίσκο, βαρύτερο, κλπ…κλπ..εντάξει το ξέρω είναι καλύτερο…αλλά…το air είναι …νάρα 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.