MacBook Pro 13″ με οθόνη Retina [επίσημα]

Ανακοινώθηκε επίσημα το δεύτερο μοντέλο MacBook Pro με οθόνη 13 ιντσών τεχνολογίας Retina με ανάλυσης 2560×1600 pixels με configuration με ξεκινάει με επεξεργαστή Intel Core i5 (Ivy Bridge) χρονισμένο στο 2.5GHz, κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 4000, μνήμη RAM 8GB, αποθηκευτικό μέσο 128GB SSD, μπαταρία με διάρκεια ζωής έως και 7 ώρες και τιμή 1699 δολάρια Αμερικής.

, MacBook Pro 13″ με οθόνη Retina [επίσημα]

, MacBook Pro 13″ με οθόνη Retina [επίσημα]

, MacBook Pro 13″ με οθόνη Retina [επίσημα]

, MacBook Pro 13″ με οθόνη Retina [επίσημα]

, MacBook Pro 13″ με οθόνη Retina [επίσημα]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techviewGr (Iphonias)

Quad core ή dual core???

manolinio7

Αυτο σ’ενοιαξε…. Δε βλεπεις τη τιμη…

Ιωάννης

manolinio7 +++++111111

Γιαννης

Τέλειο αλλα ο iMac έκλεψε την παράσταση .. Επιτέλους βρήκε αυτο που είχε χάσει η apple κάτι το διαφορετικό … Επιτέλους …

Θοδωρής

Εμένα με χάλασε που δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Έλεος με το intel HD σε λάπτοπ των 1850 ευρω (τόσο θα έχει λογικά)

Αποστόλης

Σύστημα
Μφωνω με τον Γιάννη…. Το iMac τα σπάει αν και στο βωμο της λεπτοτητας, θυσιαστηκε το DVD drive (απαράδεκτο αυτο).

cghera

Αρχικά για το DVD νομίζω οτι ήταν αναμενώμενο οτι θα φυγει από τα νεα mac, η apple το θεωρεί πια άχρηστο (και εν μερει έχει δικιο), άσε που θέλει να προωθήσει τις ταινίες από το itunes. Εμενα ένα πράγμα με χαλάει στο νέο macbook pro 13″ (εκτός της τιμής φυσικά). Το γεγονός οτι δεν μπορείς (ούτε με παραγγελία) να βάλεις περισσότερη Ram. Ουσιαστικά αν θες 16Gb σε αναγκάζουν να πάρεις το 15άρι. Και φυσικά σε μελλοντική ανάγκη να πρέπει να αλλάξεις ολόκληρο το μηχάνημα. Για το DVD δεν θα με ένοιαζε πολύ, βαζεις και εξωτερικο με 40€. Η RAM όμως; Και επίσης quad core μόνο στο 15άρι. Ωραίο, ελαφρύ, λεπτό αλλά αναβαθμήσιμο καθόλου.

Michail Triantafyllidis

cghera…? What are you talking about?
Αν δε χρειάζεσαι Retina Display-που δε τη χρειάζεσαι- πάρε την παλιά έκδοση που φοράει i7/8GB RAM@1600Mhz αναβαθμίσιμη up to 16GB και σκληρό αναβαθμίσιμο. Επιπλέον, στο 13άρι το παλιό βγάζεις το σκληρό, τον βάζεις στη θέση του dvd και βάζεις ένα ωραιότατο SSD και το μηχάνημα όχι απλά πετάει…απογειώνεται! Επιπλέον διάβασε καλύτερα τις δυνατότητες του 3520M γιατί μπορεί να έχει δύο πυρήνες αλλά δε στερείται κάτι το ιδιαίτερο σε επιδόσεις (να σου θυμίσω ότι τα περισσότερα προγράμματα δεν είναι πολλαπλών διεργασιών αλλά πολλαπλών νημάτων επομένως ας σταματήσει αυτή η μάχη με τους…πυρήνες).
Σε επιδόσεις ποτέ δε θα φτάσεις στο αμήν το μηχάνημα. Πίστεψέ με, με Adobe Premiere δουλεύω και Agilent CAD και το μηχάνημα πάει εώς και 10 φορές πιο γρήγορα από το pc.
Συν ότι δε ζεσταίνεται ποτέ όπως το 15άρι…!
Αναθεώρησε κάποια πράγματα σχετικά το μηχάνημα… Μια χαρά αναβαθμίσιμο είναι! Αν και 16άρα μνήμη δε θα χρειαστείς ποτέ, δεν έχω φθάσει ποτέ πάνω από 6 σε ΠΛΗΡΗ χρήση! Ούτε καν…

Tasos

Καλό, χρυσό (= οπότε και ακριβό), αλλά για εμένα υπάρχουν 2 μεγάλα μειονεκτήματα. Έχω συνηθίσει να μπορώ αργότερα να αναβαθμίζω μνήμη ή/και δίσκο. Για παράδειγμα, έχω ένα Macbook Pro 15″ late 2011 και το έχω αναβαθμίσει από 4 GB Ram στα 16 GB και του άλλαξα τον πολύ αργό δίσκο του με έναν SSD στα 256GB. Πιστεύω ότι θα μου κρατήσει για τη δουλειά μου 4+ χρόνια.

Όταν δεν μπορείς να αναβαθμίσεις κάτι από αυτά, *ειδικότερα την RAM*, τότε σε βάζει σε σκέψεις. Στο κάτω κάτω τις γραφής αν δεν το θέλεις για δουλειά, τότε καλύτερα να πάρεις κάτι άλλο και φθηνότερο.

Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίζει να βγάζει τα κλασικά macbook pro (χωρίς retina) και στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.