Νέα MacBook Pro 2011, Οι τιμές λιανικής στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές λιανικής των νέων φορητών υπολογιστών MacBook Pro 2011 και είναι άμεσα διαθέσιμοι μέσα από τους retailers της iSquare επίσημου διανομέα της Apple στη χώρα μας. Η μικρότερη έκδοση με οθόνη 13 ιντσών ενσωματώνει τους επεξεργαστές Core i5 και Core i7, ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις στις 15 και 17 ίντσες διαθέτουν τους νέους Quad Core επεξεργαστές Core i7 της Ιntel.

, Νέα MacBook Pro 2011, Οι τιμές λιανικής στην Ελλάδα

MacBook Pro 13.3″ Core i5 2.3GHz
1.259 ευρώ

MacBook Pro 13.3″ Core i7 2.7GHz
1.609 ευρώ

MacBook Pro 15.4″ Core i7 2.0GHz
1.939 ευρώ

MacBook Pro 15.4″ Core i7 2.2GHz
2.339 ευρώ

MacBook Pro 17″ Core i7 2.2GHz
2.699 ευρώ

MacBook Pro 17″ Core i7 2.3GHz
2.884 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
z3r0

Καλά οι 15.4 πιστεύω οι τιμές τους έχουν ξεφύγει παρα πολύ δεν είμαστε στα καλά μας! εγώ ψήνω ένα 13.3 αλλα το σκέφτομαι ακόμη!

jimv26

Ενω τα αλλα ειναι φθηνα..Για μενα δεν αξιζει να δινεις τοσα λεφτα για φορητους..

Antonis

Αλλος ενας λογος που η apple απωθει τον κοσμο.

REDODIN7

Κακά τα ψέματα η επιλογές σε αυτές της τιμές για laptop με Windows είναι πολύ περισσότερες οπότε η τιμή είναι όντος απαγορευτική , άσε να μην αναφερθώ στο θέμα της Ελληνικής αντιπροσωπείας και πέσουν μηνύσεις 😛 ……

Κυριάκος Σβάρτς

to teleutaio einai 2.3 oxi 2.8 😛

george

Premium προιον εχεις δικιο,αλλα η after sales εξυπηρετηση μετραει πιο πολυ απο ολα.Π.χ. την λευκη γραμμη στην οθονη του Mac που ειχες αναφερει, ειναι διαθετημενος ο επισημος αντιπροσωπος να σου επισκευασει την οθονη???

stavros

οσα και να δωσεις για εναν mac και παλι λιγα ειναι. Απιστευτα μηχανηματα…

REDODIN7

Πριν ενα χρονο πηρα Toshiba laptop με τις δυνατοτητες που εχει σημερα το iMac το μηχανημα μου απλα πεταει 🙂 , οσο για την εξυπηρετηση του service απλα δεν υπαρχει 😛 μακραν το καλυτερο που εχω συναντηση . !!!!!!!

SonicYouth

Ρε παιδιά εγώ ξέρω ότι εντός ευρωπαϊκής ένωσης η εγγύηση σε οποιαδήποτε ηλεκτρική-ηλεκτρονική συσκευή είναι δύο χρόνια και ότι ακόμα και οι συσκευές που έχουν 1 χρόνο (στη συγκεκριμένη περίπτωση προιοντα της apple ) είναι υποχρεωμένα τα καταστήματα να στο αλλάξουν. Την ξέρουν την νομοθεσία και άμα τους πιέσεις θα στο αλλάξουν για να μην τους πας δικαστικώς όπου σίγουρα θα χάσουν και θα δυσφημιστούν. όποιος ξέρει κάτι άλλο ας το πεί.

Thanasis

Τι να σχολιάσουμε;

Έχω ένα macbook pro εδώ και 2 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα πρόβλημα. Γερή, στιβαρή, όμορφη κατασκευή και με επιλεγμένα υλικά inside. Το laptop αυτό φαίνεται και είμαι σίγουρος ότι θα μου κρατήσει χρόνια…

Μπορεί η Apple να δίνει τα χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτουν laptops, αλλά αυτή είναι η Apple και σίγουρα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για laptop μαζί με τα SONY Vaio που έχουνε κορυφαίες οθόνες.

Ηρακλής

Κώστα, άμα το πάμε έτσι, δεν μπορεί να τεθεί θέμα σύγκρισης OS X με linux, που υπάρχει απείρως μεγαλύτερη υποστήριξη σε hardware και μια γιγάντια κοινότητα από πίσω. Σε επίπεδο hardware πουλάει ακριβά γιατί όπως είπατε διαθέτει premium προϊόντα. Σε επίπεδο λειτουργικού, όμως, είναι πίσω από τις εξελίξεις. Κι αυτό το λένε αρκετοί χρήστες mac, που ήδη έχουν νιώσει οτι το βάρος της Apple πέφτει στο iOS, ενώ το OS X ξεθωριάζει. Να πω οτι advantage είναι το επίπεδο ποιότητας του προϊόντος, αλλά από την άποψη του λειτουργικού, διαφωνώ κάθετα.

Ευάγγελος

παίδες έχω ένα Macbook Pro Unibody 2009 μοντέλο, δεν λέω καλό είναι! αλλά παιδιά αν κάποιος θέλει καλό κομπιούτερ, να το σκεφτεί για iMac!!

SonicYouth

Ηρακλή απο που συμπεράινεις οτι εχει ξεθωριάσει το OS X?

όντως το τελευταίο χρόνο είχε μείνει λίγο στάσιμο λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού στις φορητές συσκευές, αλλά και πάλι προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης από windows. (Τα linux δεν τα βάζω στο παιχνίδι).

Επειδή έχω ήδη εγκαταστήσει το καινούριο MAC OS X Lion που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι να σου πω ότι ξεφεύγει κατά πολύ μπροστά και επειδή το χρησιμοποιώ καθημερινά να πω ότι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Μετά από αυτό είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολύ σύντομα (φέτος ή του χρόνου) θα έχουμε macs με οθόνη αφής. Οπότε πιστεύω τα μεγάλα επόμενα χτυπήματα της apple θα είναι στα Mac και στο MAC OS X.

ManosVer

“Red, Παλαιότερα είχα βολευτεί με οικονομικό πλαστικό laptop που έτριζε το keyboard μετά από μερικούς μήνες, που έβγαζε φωτιές από τη ζέστη και σφύριζε το ανεμιστηράκι του (και δεν λέω, ακόμα τον έχω και λειτουργεί). Τον είχα πάρει 400 ευρώ κάτω από όσο κόστιζε ο φτηνός MacBook Pro τότε.
Την δουλειά σου θα την κάνεις και με Windows, αλλά να θυμάσαι ότι όσα πληρώσεις για iMac ή MacBook Pro θα τα πάρεις πίσω σε απόλαυση.”

Συγνώμη αλλά έτσι πάει? Η 400 ή 2000? Την περίπτωση να είναι καλό ένα laptop των 800 ευρό δεν την εξετάζουμε? Εγώ έχω πάρει ένα Dell “πλαστικό” και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Το ότι τα mac είναι τα μόνα με γερή κατασκευή και χαμηλές θερμοκρασίες είναι μύθος κατα τη γνώμη μου.

Antonis

cVlachakis το ειπες και μονος σου, το πιο φτηνο.Κια οταν λεω απωθει,ενοω για την τιμη.Μεχρι και το macbook εχει 1000 ευρω,επειδη ειναι δηθεν apple.Δεν εχω κατι με την apple απλος με ενοχλουν οι τιμες τις.

Γιωργος

Οι τιμές είναι τραγικές, όταν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα οι τιμεσ είναι ίδιες με αυτές που λέει η APPLE.
Το 13.3 κοστίζει κανονικα 999 €, το θεωρώ κλέψιμο να το πουλάνε 260€ ακριβότερα.
Να τολμησω να ρωτήσω για φοιτητικές εκπτωσεις στην ελλάδα η θα μου ρίξετε ντομάτες?

customer

@Sonic Youth αυτό που λές με την εγγύηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση (επειδή το έψαξα), δυστυχώς είναι οδηγία της ΕΕ, την οποία απλά προτείνει στα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν. Δεν υπάρχει νομοθέτημα (τουλάχιστον για την Ελλάδα), που να υιοθετεί την οδηγία αυτή ως νόμο και ως εκ τούτου τα 2 χρόνια να είναι υποχρεωτικά. Επομένως, αν το διεκδικούσεις δικαστικά (και παρόλο που δεν είμαι δικηγόρος), δεν ξέρουμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα (μην το προεξοφλείς). Εγώ στις τιμές των Mac πάντα (συν)υπολογίζω και το κόστος του AppleCare. Ξέρω, αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος τους και δίνει τροφή σε όσους χρησιμοποιούν ως (αρνητικό) επιχείρημα την υψηλή τιμή των Mac. Όμως, αυτοί που χρησιμοποιούν πολλά χρόνια laptop και αυτοί που εκτιμούν τους Mac, καταλαβαίνουν τί θα πεί after sales support και τί θα πεί κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ, επομένως η τιμή του AppleCare για να προστατεύσει μια επένδυση όπως η αγορά ενός Mac Laptop (γιατί περί επένδυσης πρόκειται), είναι ανεκτή. Επίσης, όσον αφορά το Linux (επειδή τυχαίνει να είμαι κυρίως Linuxάς και να θαυμάζω και την Apple τώρα τελευταία), ξεχνάτε το γεγονός πως το Mac OS X από κάτω είναι ένα κανονικότατο Unix (BSD). Όλο το περιβάλλον και όλα τα εργαλεία που… Συνέχεια »

armatron

παιδια τη δουλεια σου δε την κανεις με τα παραθυρα…..εχουν ακομα σημαντικα προβληματα ….
Επειτα τα κομπιουτερ και παλι ειναι υπερτιμημενα για αυτ απου προσφερουν ,Ενα φουλ Pc κοστιζει ενα καρο λεφτα…..ειδικα για παιχνιδια ενω ενα απλο μικρο στο πουλανε απιθανα λεφτα και ειναι το πιο μικροτερο που υπαρχει …………….

SonicYouth

CUSTOMER δεν εδώ περί εγγυήσεων. https://avclub.gr/forum/showthread.php?t=8956

Οπότε ισχύει η διετία.

Μου το είχε πει και δικηγόρος ότι ισχύει και ότι οι εταιρίες εκμεταλλεύονται την άγνοια μας. Καλό είναι να ξέρουμε τα δικαιώματα μας.

customer

@Sonic Youth thanks για το link, η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα για τον 3043/2002, μόνο για τον 2251/1994, αλλά θα ρίξω μια ματιά όπως επίσης και στο thread.

Konstantinos

Βρε παιδιά δε καταλαβαίνω με τι πράγματα ασχολείστε… αν κάποιος θέλει να πάρει εναν mac θα τον πάρει και θα πληρώσει τι τιμή που κοστίζει. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που θα πάρει ενα οποιοδήποτε laptop. Η ουσία του όλου ζητήματος είναι να αγοράσει το μηχάνημα γιατί είτε το χρειάζεται η απλά του κάνει κέφι να πάρει mac.

Το σωστο είναι να κάνει καλη έρευνα και να ξέρει τι αγοράζει, για να μη παραπονέται μετα οτι πχ. δε παιζει πολλά παιζει fifa… Εγω προσωπικα εχω πρωτης γεναιας αλουμινένιο (τελος 2007) iMac των 1260 ευρω και δόξα να εχει ο θεός δεν εχει πάθει απολυτος τιποτα και δουλεύει ολη την ημέρα. Επισης ειμαι ευχαριστημενος και απο το sony vaio(vgn fz31z) που το αγόρασα 1850 ευρω, οπου αν δεν ηταν η κατεργαρα η nvidia να φτιαχνει ελατωματικες καρτες γραφηκων δε θα παθενε τιποτα. Αλλα επειδει εχουν βαθιες τσέπες κανουν και δωρεαν αντικαταστασεις;).

Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι αν κατι ειναι premium το πληρώνεις αλλα υπάρχει premium και premium… Στα premium προιόντα δεν αγοραζεις μονο τα χαρακτηριστηκα αλλα και τη ποιότητα κατασκευης. Αλλη τιμη εχει το πλαστικο και αλλη το κράμα μαγνησιου, που μετα απο 4+ ουτε τριζει ουτε τιποτα…

john kollaros

To macbook air πως το βρισκετε σε σχεση με το pro?

σάκης

Δε λέω άψογα από άποψη χαρακτηριστικών, άλλα αυτό με τις ισοτιμίες πραγματικά δεν το έχω καταλάβει. Να κατασκευάζονταν στην Αμερική να το καταλάβω…

Αμερικανικό store…

13-inch: 2.3 GHz $ 1.199,00–> € 862,434
13-inch: 2.7 GHz $ 1.499,00–> € 1.078,22
15-inch: 2.0 GHz $ 1.799,00–> € 1.294,01
15-inch: 2.2 GHz $ 2.199,00–> € 1.581,71
17-inch: 2.2 GHz $ 2.499,00–> € 1.797,50

https://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTM3NDkzNjA

Υ.Γ. Η μετατροπή έγινε από εδώ https://www.xe.com

Να συμπληρώσω πως ακόμα και στο Γερμανικό store https://store.apple.com/de/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTM3NDkzNjA οι τιμές είναι από 100€ εως 200€ φθηνότερες από ότι στην Ελλάδα! Τι στο διαΧΧΧ είμαστε Λάτσηδες και δεν το έχουμε καταλάβει; Παίρνουμε υψηλότερους μισθούς; Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω!

Vasilis

“από την άλλη η Apple έχει δώσει πίσω στην κοινότητα του Open Source αρκετή συνεισφορά”
Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα γι’αυτήν την συνεισφορά ή να μας δώσεις ένα link?

argiris

saki otan piga na paraggeilo απο γνωστο mbp στην αμερικη μου ειπε πωσ αυτεσ οι τιμεσ ειναι χωρις φορο (Vat)…alla και παλι εχει διαφορα νομιζω…

Ηρακλής

Ναι, είναι custom BSD, δηλαδή καθαρό UNIX. Αλλά: α) Δεν υπάρχει κοινότητα β) Δεν υπάρχει υποστήριξη, παρά μόνο σε 3 κομμάτια hardware (επιλογή της Apple, καλή-κακή αυτή είναι) γ) Είναι πιο κλειστό κι από τα Winodws. Για κάποιους αυτό είναι ΟΚ. Για μένα δε συνάδει με τη φιλοσοφία μου. δ) Πλέον η Apple έχει ρίξει το βάρος στο iOS και νομίζω πως ετοιμάζει και το port στα mac. Επιπλέον, με δεδομένο οτι το προσωπικό της εταιρείας είναι πεπερασμένο και το λογισμικό κλειστό, ο κύκλος ανάπτυξης (και αποσφαλμάτωσης), ποτέ δεν θα είναι μπροστά από αυτό της κοινότητας. Γενικά, η προτίμηση για ένα mac, είναι, κατ’ εμέ, ένα θέμα ευρύτερης φιλοσοφίας. Για την πλειοψηφία, βέβαια είναι θέμα του hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Μήλο την τελευταία πενταετία και της φανταστικής δουλειάς που έχει γίνει σε επίπεδο marketing, γιατί κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει κάποιο συνταρακτικό συγκριτικό πλεονέκτημα του λειτουργικού σε σύγκριση με τα windows, πόσω μάλλον με τα linuxοειδή. Για παράδειγμα το KDE εδώ και χρόνια έχει πάει την desktop εμπειρία έτη φωτός μπροστά. Ποιός το ξέρει? Εγώ, εσύ (@customer) και μερικές χιλιάδες ακόμη. Αν η Apple το κάνει default DE, θα ανακαλυφθεί ο τροχός -> “Desktop the way it… Συνέχεια »

customer

@Vasilis Σχετικά με τη συνεισφορά προς την κοινότητα του Open Source, ενδεικτικά να αναφέρω:

– Το WebKit (αρχικά ήταν η μηχανή του Konqueror) είναι open source (και ο Konqueror πλέον περιοδικά αναβαθμίζεται για να περιλαμβάνει τις βελτιώσεις της Apple)
– To CUPS έχει δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων που πηγάζουν από την Apple (δεν έχω πρόχειρο link για αυτό).

Από εκεί και πέρα, τόσο ο kernel, όσο όλο το toolchain πάνω στο οποίο χτίζει η Apple το OSX είναι διαθέσιμα, ενδεικτικά links:

https://www.opensource.apple.com/
https://developer.apple.com/opensource/
https://www.apple.com/opensource/
https://www.macosforge.org/

Ναί, η στρατηγική της εταιρείας είναι δικτακτορική μερικές φορές (βλέπε iPhone, App Store), αλλά είναι πιο κοντά στο open source σε σχέση με την Microsoft. Ξεφύγαμε λίγο offtopic βέβαια, αλλά κυρίως τα αναφέρω ώστε να αποδείξω πως το OS X δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, πίσω από τις εξελίξεις.

CyberEddie

40% πιο ακριβά από την αμερική και να μην σου πω και λίγο παραπανω … LOL
A! Οσον αφορά για το κλειστό, ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΔΕΣ! Εχει τόσα σπασμένα προγράμματα και τόσο πιο εύκολα να κάνουν αναβαθμίσεις ακόμα και σπασμένα που είναι απλά αστείο και να το λες. Εκτός και αν δεν έχεις …. δοκιμάσει ….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τζάμπα λεφτά,πεταμένα…Με τόσα χρήματα παίρνεις windows laptop που φυσάει και παίζει τα πάντα και δε σου σπάει το νευρικό σύστημα…από τα 2880 πόσο λέει τα 1000 είναι το μήλο που φωτίζει…άκου 2880…Μάλλον ψυχοφάρμακα παίρνουν αυτοί που τ’αγοράζουν ή είναι απόγονοι του Ωνάση…

Vasilis

“Σχετικά με τη συνεισφορά προς την κοινότητα του Open Source, ενδεικτικά να αναφέρω:

– Το WebKit (αρχικά ήταν η μηχανή του Konqueror) είναι open source (και ο Konqueror πλέον περιοδικά αναβαθμίζεται για να περιλαμβάνει τις βελτιώσεις της Apple)
– To CUPS έχει δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων που πηγάζουν από την Apple (δεν έχω πρόχειρο link για αυτό).

Από εκεί και πέρα, τόσο ο kernel, όσο όλο το toolchain πάνω στο οποίο χτίζει η Apple το OSX είναι διαθέσιμα, ενδεικτικά links:

https://www.opensource.apple.com/
https://developer.apple.com/opensource/
https://www.apple.com/opensource/
https://www.macosforge.org/

Ευχαριστώ.

Vasilis

Ναι ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Εγώ χρησιμοποιώ linux τα τελευταία 7 χρόνια και σε ένα partiton έχω windows7 για κανένα παιχνίδι που και που. Αλλά πλέον, ούτε το desktop pc ούτε και το laptop μου “σηκώνουν” τα σημερινά παιχνίδια. Οπότε μπαίνω windows μια φορά στο τόσο για τα updates. Από την άλλη εάν είχα την οικονομική άνεση, αφού θα έφτιαχνα πρώτα το pc μου, μπορεί και να αγόραζα και το “μικρό” macbook pro μόνο και μόνο για να μάθω ένα ακόμα λειτουργικό μιας και δε μπορείς να κάνεις Τα ΠΑΝΤΑ μέσα από οικονικές μηχανές (να δεις δηλαδή το mac os μέσα από virtual machine). Επίσης δεν μας βάζει κανένας το πιστόλι στο κρόταφο να αγοράσουμε mac. Όποιος έχει χρήματα και θέλει…ας τα πάρει.

Andrew Ckor

Λοιπόν να γράψω και ‘γώ με την σειρά μου την άποψη μου! 1) Όσοι έχουν κράξει παραπάνω την Apple για ανούσια θέματα, φαίνεται ότι δεν έχουνε Apple. 2) Όπως ανέφερε και ο Κώστας στον (Σάκη $1199 -> € 862,434) δεν ισχύει! Τα Χριστούγεννα ήμουνα Αμερική και μπορώ να πω όχι φήμες αλλά από πρώτο χέρι ότι το $1199 είναι χωρίς ΦΠΑ δηλαδή: $1199 + 8% = $1294 Αλλά και ακριβώς όπως το έθεσε ο Σάκης να το πας: 862€ + 23% = 1060€ (πρόσθεσε έξοδα διανομής και δικαιωμάτων για να πουλάει, βάλε και λίγο κέρδος της εταιρείας, δεν στο φέρνει για την ψυχή της μάνας σου!) Βγήκανε τα 1269€ που στο πουλάει Εάν σου φαίνεται ακριβό πάρε αεροπλάνο μέχρι την Αμερική και αγόρασε ένα στα 862€ + 8% που θέλεις! Τέλος προσωπικά έχω iMac και μόλις βγούνε θα πάω να χτυπήσω ένα Macbook γιατί έχω ξενερώσει και δεν μπορώ να χρησιμοποιείσω το παλιό μου super douper hp 17″ laptop με bluray που δεν έχουνε τα macbook και την γαμαουα κάρτα γραφικών που το έχω πάει 4 φορές για service! (και για να μην παρεξηγηθούμε φοιτητής είμαι δεν έχω λεφτά να τα παίρνω αλλά το βάζω δώσεις και δουλεύω με το… Συνέχεια »

jimv26

Μαλλον η κουβεντα εχει παρεξηγηθει..Κανενας δεν λεει οτι οι υπολογιστες της apple δεν εινσι καλοι..Καθε αλλο..Απλως κανουμε μια παρατηρηση στις τιμες..Δλδ υπαρχει κσποιος που θεωρει τις τιμες λογικες?Ενταξει πολυ καλη εταιρια η apple αλλα ελεος..
Υ.γ. Δεν χρειαζεται να ειναι καποιος κατοχος apple για να κανει καποια παρατηρηση..Καθε αλλο ,οι κατοχοι της apple εχουν κλεισει τα αυτια τους (κ δεν αναφερομαι σε ολους)..

Andrew Ckor

jimv26 Συμφωνώ λίγο για την τιμή αλλά όπως θέλω να πληρώνομαι καλά γι αυτό που κάνω έτσι θέλει και η Apple!

Επίσης λογικά ούτε εσύ έχει Apple μηχάνημα γιατί όποιος δαγκώσει το μήλο δεν ξαναγυρίζει και είναι νόμος!

giannis

Και εγώ πιστεύω ότι οι τιμές είναι απαγορευτικές/απογοητευτικές. Καταλαβαίνω να πληρώσεις το ωραίο σχέδιο unibody με το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο εξτρά αλλά αυτό έχει ξεφύγει πολύ. Προσωπικά επειδή δοκίμασα mac και για τη δουλεία/χρήση μου δεν κερδίζω αλλά αντιθέτως χάνω σε παραγωγικότητα (είμαι μηχανικός και τρέχω cad, κυρίως CATIA) νομίζω ότι είναι υποτιμητική για τη νοημοσύνη μερικών αγοραστών αυτή η τιμή. Αν κάποιος θέλει να σκοτώσει τα λεφτά του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να πάει να πάρει στη χειρότερη alienware για να έχει εξωτικά χαρακτηριστικά και φωτάκια αν θέλει τόσο πολύ να ξεχωρίζει. Όλα στη κίνα κατασκευάζονται σήμερα και οι τιμές σε υλικά έχουν πέσει αισθητά, αυξάνοντας τα κέρδη κατακόρυφα στις εταιρίες. Δε καταλαβαίνω τις τιμολογήσεις της apple πραγματικά. Δε μπορεί να ζητάνε για την Ελλάδα εξτρά 500-800 ευρώ με βάση τον ανταγωνισμό για ένα 15” φορητό. Που ουσιαστικά η τιμή αυτή να πάει αποκλειστικά για το λειτουργικό του mac. Και μετά βρίζουμε όλοι την MS επειδή έχει ακριβά τα λειτουργικά της (και καλά…) Και διαφωνώ για τη ποιότητα κατασκευής της apple. Έχω αγοράσει IBM thinkpad, macbook pro, και DELL. Με κορυφαία την ποιότητα των thinkpad -ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη με βάση την εμπειρία μου!- το αντίστοιχο mac κάνει εξωφρενικά περισσότερα λεφτά… Συνέχεια »

Ηρακλής

@Andrew Ckor Εκτός κι αν έχει τρέξει Debian 😛

spyros

@Andrew Ckor: Είχα την δύστυχη εμπειρία όχι μόνο να “δαγκώσω” το μήλο αλλά και να δουλεύω μια περίοδο στα AppleStores με την (τότε) Rainbow. Το τί έχουν δει τα μάτια μου απο χαλασμένα mac δεν λέγεται, με τα απίστευτα προβλήματα! Ακόμη και η περίφημη BSOD υπάρχει, και δυστυχώς όταν εμφανίζεται στα mac δεν έχεις καμία πιθανότητα να το διορθώσεις μόνος σου…
Άρα μην υποστηρίζετε πόσο καλά είναι φτιαγμένα τα mac. Όλα made in China είναι, άρα βασικά είναι πιο κομμάτι θα σου βγει καλό.

Και να στο πω διαφορετικά? Αν μου χαλάσει η κάρτα γραφικών στα pc την αλλάζω μόνος μου, αλλά στα mac πρέπει να πάω στο service. Και όσο για το wow λειτουργικό μην ακούω και πάρα πολλά, γιατί τα win7 έχουν αποδείξει περίτρανα πόσο καλό και δυνατό λειτουργικό είναι.

Άρα ναι, όλα είναι θέμα marketing & hype. Γνώμη μου πάντα έτσι? Μην φανώ κακός 🙂

basilis_blayzer

Ναι αλλά μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και το Mac Mini με 750 ευρόπουλα

pete

Παιδιά ,επειδή δεν γνωρίζω θα ήθελα να μου πει κάποιος ποθ γνωρίζει ποιεσ οι διαφορές μεταξύ του επεξεργαστή dual-core και του quand-core;Ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος και τι παραπανω προσφέρει;

ED

pete νομίζω η ονομασία τους απαντάει στο ερώτημα σου.
dual core – 2 πυρήνες
quad core- 4 πυρήνες

Οι 4 πυρήνες είναι πιο καλοί απο τους 2 φυσικά.

κωνσταντινος

θελω να αγορασω εναν φορ. υπο. και ειμαι αναμεσα σε μακμποοκ αιρ και μακμποοκ προ πιο να διαλεξω. εχω ψαξει πολυ και για τις τιμες και και για ολα αλλα δεν ξερω τι να κανω τα χρηματα τα εχω τι μου πρατεινετε

chrishakeem

@ cVlachakis να σου κάνω μια χαζή ερώτηση; μπορώ να βάλω και windows 7 πάνω στον 13αρι; και αν παίρνει και τα windows 8. Απλά θέλω να έχω και τα 2 λειτουργικά πάνω. Ευχαριστώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.