Νέα MacBook Pro 2011 με τεχνολογία διασύνδεσης Thunderbolt

Ανακοινώθηκαν τα νέα μοντέλα MacBook Pro 2011 με αναβαθμισμένους επεξεργαστές και νέες κάρτες γραφικών στις 13, 15 και 17 ίντσες. Τα νέα φορητά της Apple είναι τα πρώτα με υποδοχή σύνδεσης Thunerbolt (συνεργασία με Intel) που βασίζεται στην γνωστή DisplayPort και υπόσχεται σύνδεση με εξωτερικά περιφεριακά και ταχύτητες έως 10Gbps, διπλάσια από το επίσης νέο πρότυπο USB 3.0.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις των νέων MacBook Pro.
Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία Intel Thunderbolt, εδώ.

, Νέα MacBook Pro 2011 με τεχνολογία διασύνδεσης Thunderbolt
, Νέα MacBook Pro 2011 με τεχνολογία διασύνδεσης Thunderbolt
, Νέα MacBook Pro 2011 με τεχνολογία διασύνδεσης Thunderbolt
, Νέα MacBook Pro 2011 με τεχνολογία διασύνδεσης Thunderbolt
, Νέα MacBook Pro 2011 με τεχνολογία διασύνδεσης Thunderbolt

Kudos to Dark Wolf και Akis

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης

λογικά θα μειωθούν οι τιμές των παλιών έτσι?

iBanakos

μόνο το thynderbolt είναι η ‘αναβάθμιση’ ? :-((

marios

ΤΟΥΜΒΑΝΑ 😛

Dimitris91

παιδια διαβασα στο ιντερνετ για καινουργιο μηλοκινητο ποιο “οικονομικο” εχουμε καποιο νεο? θα ειναι σε προσιτη τιμη η θα το φερουν στα 600??!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ρε παιδιά αυτή η θαντερμπολντ η θύρα θα μπορεί να συνδεεται με usb hdmi κλπ ή θα πρέπει να έχουν αυτή τη θύρα όλες οι συσκευές που θέλουμε να συνδέσουμε;…Κοινώς οτιδήποτε usb έχουμε,δλδ τα πάντα,πάει υπέρ πίστεως;ΑΝ έχει κάποιος την καλοσύνη ας μου το εξηγήσει…
Επισης διάβασα 5400-rpm hard drive, 500GB εν έτη 2011;Απλά ΤΡΑΓΙΚΟ…
Όπως και οι κάρτες γραφικών για άλλη μια φορά μέτριες,Μπαταρίς έως 7 ώρες δηλαδή λιγότερο από τα τωρινά Macbook που είναι 10 ώρες…Περίμενα περισσότερα,ειδικά για την τιμή τους…

Panos

η apple εκανε παλι το θαυμα της 🙂

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κωστα ξερεις ποτε θα τα φερουν Ελλαδα??? Στην Thunderbolt διαβασα οτι θα μπορεις να συνδεσεις hdmi, usb και αλλες με ανταπτορες. Επισης καποιος που θα παρει mac υπολογιστη δεν θα τον παρει για να παιζει παχνιδια για να εχει την υπερκαρτα γραφικων. Τα μηχανηματα αυτα ειναι περισσοτερο για επαγγελματικη χρηση (επεξεργασια βιντεο, ηχου, εικονας και διαφορα τετοια). Κατα την γνωμη μου τα αξιζουν τα ευρω τους. Το μονο μειονεκτημα ειναι το σερβις που υπαρχει στην Ελλαδα για τα apple.

Αποστόλης

ρε παιδιά στις εικόνες φαίνεται ότι έχει και usb(δίπλα από τη thunderbolt)

Spiros

Παδιά στο site της Apple λέει ξεκάθαρα ότι με ένα απλό ανταπτοράκι θα μπορείς να κάνεις τον δίσκο σου ήτε USB είναι ήτε FireWire να τρέχει σε ταχύτητες Thuderbolt.
Transfer a full-length HD movie in less than 30 seconds
Απλά τέλειο.

Αλέξανδρος

Transfer a full-length HD movie in less than 30 seconds lol
Ρε τι σου κάνει το μάρκετινγκ…..και πόσα gb παρακαλώ είναι το full-length HD movie ; 15 ; 30; Λίγο χλωμό το βλέπω πάντως να μεταφέρει 1 gb το δευτερόλεπτο.

Χρήστος

Τον σκληρό δίσκο με 5400 ταχύτητα μπορώ να τον καταπιώ αλλά την κάρτα γραφικών
Intel HD Graphics 3000 processor with 384MB of DDR3 SDRAM shared with main memory

στον 13αρι για τα λεφτά που ζητάνε ειναι απαράδεχτη… Δεν μπορώ να καταλάβω η apple εφόσον είναι πασιφανές ότι το έχουν κάνει για να ρίξουν το κόστος, γιατί δεν προτίμησαν να βάλουν μια καλή κάρτα γραφικών και να ρίξουν σε έναν i3 από i5 τον επεξεργαστή. πιστεύω ποιο πολύ θα πουλούσαν και θα ήταν και ποιο καλό το μηχάνημα τους με το ίδιο σχεδόν κόστος.

Αποστόλης

νομίζω πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και θεωρώ την intel αρκετά αξιόπιστη εγώ πιθανόν να παρω 15αρι το καλοκαίρι, αν δεν έχω τα λεφτά θα πάρω 13αρι
μήπως ξέρει κανείς αν γίνεται παραγγελία από Αμερική ή αν θα υπάρξει κανένα apple online store για Ελλάδα με χαμηλότερες τιμές?

SonicYouth

thunderbolt

Βρήκα ένα βιντεάκι της intel που δείχνει τις δυνατότητες του thunderbolt.

https://www.youtube.com/watch?v=gk69pCcVSSQ

4.5 gb σε 10 δευτερόλεπτα!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.