MacBook Pro 2012 Retina, Καθυστερεί η διάθεσή του στην Αμερική

Τα νέα MacBook Pro 2012 με την οθόνη Retina 2880×1800 pixels έχουμε μάθει μαζί με τις τιμές τους ότι αναμένεται να διατεθούν στη χώρα μας τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Όμως αν κρίνουμε από τις νέες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις παραδόσεις στην Αμερική, ίσως ελάχιστα τεμάχια να έρθουν για αρχή στην χώρα μας.

Το θέμα είναι ότι και ποσότητα να υπάρχει με τιμές 2.500 ευρώ και 3.100 ευρώ δεν αναμένεται να υπάρξει και τρελή κατανάλωση από όλους εμάς. Στον επαγγελματία όμως σίγουρα θα γυαλίσουν! Θα ήθελα πολύ να αποκτήσω ένα αλλά μου φαίνεται άπιαστο όνειρο σε αυτό το επίπεδο τιμής…

• MacBook Pro 15″ Retina quad-core i7 2.3GHz/8GB/256GB flash/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – 2.449 ευρώ
• MacBook Pro 15″ Retina quad-core i7 2.6GHz/8GB/512GB flash/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – 3.099 ευρώ

, MacBook Pro 2012 Retina, Καθυστερεί η διάθεσή του στην Αμερική

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimpep

Ότι δίνεις παίρνεις! Δυστυχώς η τιμή είναι απαγορευτική όμως το μηχάνημα άπιαστο. Μεγαλούργησε η apple και ας μην έχει optical drive ή να βγαίνει το ssd ή οι μνήμες όπως κατηγορούν κάποιοι. Εξάλλου πόσοι έχουν κάνει αναβάθμιση στο φορητό τους τόσο σημαντική; 😉

Vassilis

Σιγουρα θα υπαρχει θεμα με το αποθεμα. Για αρχη τουλαχιστον.

pk

εγω γουσταρω τρελα αυτο με τα 3.099 ευρω αλλα που λεφτα για κατι τετοιο?

AnakinSkywalker

Το απίστευτο σε αυτό το laptop είναι πως στην παραπάνω φωτογραφία που δείχνει το Finul Cut Pro X, (σύμφωνα με τον ίδιο τον Phil Schiller στο keynote του WWDC 2012), το παράδυρο του βίντεο είναι σε full HD με αναλογία pixel 1 προς 1 και έτσι η επεξεργασία βίντεο σε ένα laptop με ανάλυση 2880×1800 αποκτά νέα διάσταση…

Haduuken!

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά εδώ στη Μπανανία μας κλέβει ο κάθε μαλ***ς “χοντρέμπορας”. Με πιάνει η γκρίνια δεν γίνεται, αυτοί πρώτα θα πεθάνουν και μετά θ’αλλάξουν μυαλά.

Βελισάριος

Βρε παιδιά μη κοροϊδευόμαστε οι επίσημοι αντιπρόσωποι δε ”κλέβουν” διότι υπάρχει σύμβαση με τη μητρική εταιρεία για τις τιμές (γύρω στο 5-15% της χονδρικής τιμής) και ποινικές ρήτρες για τη μη τήρηση τους. Οι τιμές φουσκώνουν με το 23% ΦΠΑ και το κέρδος του καταστήματος…

Οπότε εάν πχ. λιανική τιμή 600 ευρώ τότε: 23% ΦΠΑ=123 ευρώ, τιμή χονδρικής απο εισαγωγή γύρω στα 300 ευρώ, – 10% των 300 ειναι 30 ευρώ… οπότε κόστος 300 ευρώ, συν κέρδος εισαγωγέα 30ευρώ σύν ΦΠΑ 123 ευρώ = 300+30+60+123=513 ευρώ χωρίς κέρδος καταστήματος.

Οπότε 87 ευρώ πάνω κάτω πάνε στο κατάστημα…
με περιθώριο κέρδους επή του συνόλου ~15%

Stavros

Πήρα το Ρετίνα μου από Σαν Φρανσίσκο Apple Store, λίγες μέρες πριν.

Γενικά τους φέρνουνε 2-3 κομμάτια ανά 2 μέρες όπως μου είπαν.

Λιγότερο από μια βδομάδα το έχω πολύ ευχαριστημένος, απλά είναι ακόμα ΝΩΡΙΣ για τα περισσότερα applications, ακόμα και για τον Chrome, αφού δεν υποστηρίζουν ρετίνα….(υπάρχει λίγη θολούρα δηλαδή στα γράμματα.)

Αυτό που μ’έκανε εντύπωση όταν έβγαινα από το Apple Store της Stockton street, 8 υπάλληλοι, 4 από κάθε μεριά, με ξεπροβόδισαν και σχεδόν χειροκροτούσαν όταν με είδαν να φεύγω με το Ρετίνα αγκαλιά….:-)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Οι πρώτες θήκες δείχνουν τη νέα κάθετη διάταξη της κάμερας

Οι φωτογραφίες των πρώτων θηκών iPhone 16 είναι διαθέσιμες, προσφέροντας μια εικόνα της φημολογούμενης νέας διάταξης κάθετης πίσω κάμερας.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 16 Pro: Αναμένεται να έχει γυαλιστερό πλαίσιο από τιτάνιο

Νέα φήμη θέλει το iPhone 16 Pro duo να διατηρεί το πλαίσιο από τιτάνιο που είδαμε στο iPhone 15 Pro και στο Pro Max, αλλά με ένα twist.

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.