MacBook Pro 2012 με οθόνη 15.4″ Retina ανάλυσης 2880×1800 pixels

Το νέο MacBook Pro 2012 εντυπωσιάζει με την οθόνη 15.4 ιντσών Retina ανάλυσης 2880×1800 pixels. Πρόκειται για τον πρώτο και μοναδικό φορητό υπολογιστή με αυτή την ανάλυση (συνολικά 5.184.000 pixels!). To σασί του έχει πάχος μόλις 1.8 εκ. ενώ το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνάει τα δύο κιλά. Τετραπύρηνος επεξεργαστή Intel Core i7 2.7GHz Ivy Bridge, 16GB RAM και GPU NVIDIA GT 650M συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μενού.

, MacBook Pro 2012 με οθόνη 15.4″ Retina ανάλυσης 2880×1800 pixels

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lambros

Κώστα εκεί που λες για το σασί λογικά πρέπει να είναι 1,8 εκατ. και όχι χιλ.Μια μικρή διόρθωση.

loukas

and the price is 2500e….

kostis

εχουν παρει φορα κατηφορα εκει στην Apple με το θέμα της αναλυσης η ιδεα μου..? πρώτα το New IPAD και τώρα αυτό..!!! ειπαμε ελεος..!!! και πως θα ανταπεξελθει η καρτα γραφικών ρε παιδιά με τετοια ανάλυση..η καλύτερα η θερμοκρασια στα ποσο θα φτανει ..στα 1000βαθμους.? λολ

αντωνης

για να τελειώνουμε

ramarg

Κώστα το παρουσίασαν μήπως στο wwdc που ξεκίνησε σήμερα? δεν το έψαξα το θέμα.
Ότι νεότερα ξέρεις για το wwdc κάνε ένα ξεχωριστό άρθρο.Παίζει να γίνει παρουσίαση
iphone 5 ? γιατί κάποιοι λένε ότι αυτο το wwdc είναι περισότερο για software και όχι
για παρουσίαση νέων προιόντων…

Solon

Ουάουου!!! Μιλάμε για υπολογιστικό κτήνος!

Provatopoulos

Το πρώτο ultrabook παιδιά ……….
Απολαύσετε το;)

Tsili:D

16gb RAM??????? Σοβαρα τωρα??

polygraphics

πωωωω… μας έφτιαξες πάλι.. Ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα τέτοιο εργαλείο!!! 🙁

Mike

έχετε πληροφορίες για την αυτονομία μπαταρίας?

Aris

γυρω στις 7 ωρες κραταει

makis88

Καλό αλλά ακριβό. Για dual boot με windows8 θα είναι μια χαρά πάντως.

Γιώργος Τσ.

Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως κάνει σωστή απαγωγή της θερμότητας…Είναι πάρα πολύ λεπτό και τα specs του είναι όλα πολύ ισχυρά και παράγουν μεγάλη θερμότητα….

takis1994

Αχρηστη τετοια μεγαλη αναλυση..Θα μπορουσαν να αυξησουν σε μικροτερο βαθμο την αναλυση/οθονη..Τοτε θα ηταν κατι που θα αξιζε πραγματικα..Σε 15.4 ιντσες μεχρι τωρα η “τυπικη” οθονη ηταν 1366&768…

Κατι τετοια πραγματα δεν μπορω να καταλαβω..Γιατι να κανουν κατι τετοιο,επειδη μπορουν?Ακομα ενας λογος για να το κοστολογησουν παραπανω..

Nickolas

Βασικά ένας λόγος που είναι τόσο λεπτό είναι επειδή δεν έχει dvd drive, προσωπικά θα ήθελα, αλλά υπάρχουν πολλοί που δε χρησιμοποιούν πια. Κατα τα άλλα μια χαρά από χαρακτηριστικά αλλά κομμάτι ακριβό το βρίσκω καθώς το συγκεκριμμένο μοντέλο που γράφει ο Κώστας έχει 2.800 δολάρια, άρα θα έρθει εδώ 2.800 ευρώ!!!

tafkapa

Ξερεις κανεις ποσο πιανει ενα νεφρο ενηλικα στην μαυρη αγορα? Ή ενδιαφερεται καποιος να αγορασει? Περα απο την πλακα ειναι ενα τελειο μηχανημα και οπως αναφερθηκε ειναι για επαγγελματικη χρηση κυριως…

Νικος

Το μηχανημα ειναι καθαρα για επαγγελματικη χρηση! Μπραβο για ολα τα specs! Η αναλυση απιστευτα χρησιμη για διαφορα επαγγελματικα προγραμματα, μνημη και gpu που φυσικα θα εχει καΙ τα cuda engines για το premiere της adobe! Super! Ε ρε χρεη που με περιμενουν!

tave

Κώστα αυτό το μοντέλο θα κυκλοφορήσει άμεσα στην Ελλάδα?
Επειδή θέλω να πάρω το Macbook που υπάρχει τώρα αν πρόκειται να βγει να περιμένω!

minas

για να μην τρελαθούμε και να λέμε κάποια πράγματα όπως πρέπει..το απλό ultrabook αρχίζη από 2.2κ usd κ να φανταστώ θα είναι όπως όλα τα apple με 2gb ram 512 κάρτα γραφικών κ όχι ssd σκληρό..με αλλά λόγια ένα απλό αργό λάπτοπ που έχει high end ανάλυση οθόνης χωρίς λόγο κ είναι για μια απλή χρήση..το εν λόγο κομάτι με τα 16gb κανέναν 500gb ssd σκληρό πάει έως τα 3.3k usd αρχιστα αυτά τα specs για έναν απλό χρήστη αλλά και πάλι άχρηστα για έναν χρήστη που θέλει να δημιουργήση έναν server (ακαταληλο λογισμικό και πόσο μάλλον να το κανείς σε ένα υλτραβοοκ έλεος δλδ) η να πιάσω το μικρό κομμάτι τον χρηστών που χρησιμοπιούν 3d animation προγραματα και χρησιμοπιούν αυτά τα specs σε πλήρη λιτουργία κ νιοθης ότι τα φανάκια θα κάνουν την μονάδα σου να πετάξη επιδη προσπαθούν να καλύψουν την υπερβολική θερμοκρασία κ δεν αναφέρομε στο κομάτι ότι είναι ένα 15ιντςο που κ πάλι δεν βολεβη..είναι πραγματική κοροιδια και καλό θα είναι να τα λέμε και να τα αναφέρουμε..σουπερ καινοτομία με βάση μια πατάτα..ας βγάζαν την οθόνη μόνο κ να την κάναν μέχρι 30 ιντζές και θα γάμαγε αλλά σε 15 ιντζές sorry δεν θα δο διάφορα… Συνέχεια »

dali13gr

Όταν νιώθεις την ανάγκη να την “πεις” σε κάποιον, να ενημερώνεσαι πρώτα και μετά…

Εδώ μπορείς να δεις τα 2GB μνήμης που λες και τα 512ΜΒ της κάρτας καθώς και για τον “απλό” δίσκο. https://www.apple.com/macbook-pro/specs/

Ιωάννης

Φίλε minas, το MacBook Pro που θα αρχίζει από 2,199$ θα έχει 8 GB RAM, 1GB κάρτα γαρφικών, και 256 GB σκληρό, οπότε καταλαβαίνεις ότι θα είναι το ακριβώς αντίθετο από “ένα απλό αργό λάπτοπ που έχει high end ανάλυση οθόνης χωρίς λόγο κ είναι για μια απλή χρήση”. Όσον αφορά τήν οθόνη, η ανάλυση είναι μιά χαρά και καθόλου υπερβολική. Πολλοί μάλιστα θα ήθελαν ακόμα υψηλότερη ανάλυση. Μην ξεχνάς ότι αναφερόμαστε σε επαγγελματίες. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι οι φωτογράφοι (λογικά θα έχεις δεί σε dehind the scenes και backstage από photoshoots ότι τα MacBooks πάνε κι’έρχονται!). Οι φωτογράφοι λοιπόν, ιδανικά θέλουν μια οθόνη πυκνότητας κάπου 300ppi, καθώς αυτή είναι η πυκνότητα στην οποία τυπώνουν, οπότε κοιτώντας την οθόνη θα έχουν άμεση εικόνα για το πώς θα βγεί το τύπωμα (κυρίως σε θέμα sharpness, αλλά και σε δυναμικό εύρος, κτλ.). Επίσης, με τίς ψηφιακές πλάτες μεσσαίου φορμά, που σχεδόν όλες ξεπερνούν τα 50 Megapixels, ακόμη και μια τόσο υψηλής ανάλυσης οθόνη φαντάζει μικρή, καθώς θα βλέπεις μόνο κάπου το 1/16 τής φωτογραφίας σου σε πλήρη μεγέθυνση! Το ίδιο βέβαια ισχύει και στον χώρο τού μοντάζ, με όλες τίς επαγγελματικές δουλειές να γυρίζονται σε ανάλυση 4Κ, οπότε οθόνη σαν αυτή τού… Συνέχεια »

Achilleas

@minas

Η έκδοση με τα 2.2 usd έχει i7, 8GB DDR3L 1600MhZ, 256GB SSD, Intel 4000 Graphics + NVIDIA GT650

Ψαξτο λίγο πριν γραψεις

Enzo

Απλά εκπληκτικό…Μόνο για επαγγελματίες βέβαια…Once you go mac you never go back!

Απόστολος Ν.

Δεν μπορώ να πω, είναι πολύ καλό.
Μου αρέσει ιδιαίτερα ο εξαερισμός του.
ΔΕΝ μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει ethernet και που η χωρητικότητα του είναι πολύ μικρή από το προηγούμενο μοντέλο.

dimpep

Ναι ρε γμτ, η Ethernet είναι απαραίτητη. Νομίζω μεγάλο φαουλ αυτό
Και μη μου πει κανείς για εξωτερική κάρτα, δεν είναι το ίδιο…

Μάριος D.

Φανταστικό μηχανάκι. Λογική τιμή δεδομένων των spec. Θα ήθελα πολύ να το δω σε πλήρη λειτουργία τόσο για να εξετάσω τις επιδόσεις του όσο και την ψύξη και την μπαταρία του.

leol

Ρε παιδια μονο 1 χρονο εγγυηση ? Τι θα κανεις τοτε αν χαλασει λιγο εξω απο την εγγυηση ?

Paul Sketo

Κώστα δεν έχει 16gb μνήμη, αν δείς στο site της apple αναφέρει οτι μπορεί να αναβαθμιστή μέχρι 16GB..

Paul Sketo

Εννοώ οτι ναι εννοείται οτι θα έχει μνήμη, αλλα δεν θα είναι 16gb, το πιο πιθανό είναι απλά να στο χρεώνει σαν έχτρα την 16αρα RAM..

Giorgos

Παιδια ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα προιοντα που κυκλοφορουν στην ΕΕ εχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 2 χρονια εγγυηση δια νόμου, μη σας κοροιδευουν.

Αν σε καποιο προιον γραφει π.χ. εγγυηση 1 χρονο, και το πατε μετα απο εναμιση, θα σας εξυπηρετησουν αμεσα και μεσα στη εγγυηση. Γραφουν 1 χρονο εγγυηση για να πιασουν τα κοροιδα.

Λουκάς

Κακά τα ψέματα το μηχάνημα τα σπάει και είναι πολυ μπροστά,αλλα βέβαια δν αναφέρεται στο ευρύ κοινό γτ η τιμη του είναι τσουχτερη(λογική για επαγγελματία του χώρου).Χρονια τώρα έχω το παράπονο και για αυτο δν έχω πάρει MacBook αν και θα ήθελα,είναι ότι δν βάζουν αξιοπρεπείς κάρτες γραφικών στα μικρά <> μοντέλα και επισης δν άλλαξαν καθόλου σχεδόν σχεδιαστικά τα no retina MacBook.

tsele

δηλαδή όταν λέει ανάλυση 2880×1800 pixels πόσα ppi εννοεί; lol.

leathernecks

´Ενα καθ´ όλα άψογο μηχάνημα! Δεν νομίζω ότι δικαιολογείται όλη αυτή η γκρίνια για την τιμή μιάς και θεωρώ ότι απευθύνεται σε επαγγελματίες .
Συνχαρητήρια στην Apple!

Giorgos

@tsele

PPI
ριζα(2880^2 + 1800^2)/15.4 = 220.53 ppi

tave

θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα?

Achilleas

Σε 2-3-4 εβδομαδες θα ερθει Ελλάδα λογικά..

techmaniakos

κολαση ειναι!

techviewGr (Iphonias)

μπορει να το χτυπήσω….
(ΥΓ δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα μου αρεσει!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.