MacBook Pro με οθόνη LED

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των αναβαθμισμένων φορητών υπολογιστών της σειράς MacBook Pro με τους νεότερους επεξεργαστές Intel Core 2 Duo, με μνήμη έως και 4GB και γραφικά υψηλής ταχύτητας σε ένα εντυπωσιακό, ελαφρύ περίβλημα αλουμινίου με πάχος μόλις 2.5 εκ. Νέοι, πανίσχυροι φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Core 2 Duo, μνήμη έως και 4GB και γραφικά υψηλότερων επιδόσεων σε όλα τα μοντέλα της σειράς.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των αναβαθμισμένων φορητών υπολογιστών της σειράς MacBook Pro με τους νεότερους επεξεργαστές Intel Core 2 Duo, με μνήμη έως και 4GB και γραφικά υψηλής ταχύτητας σε ένα εντυπωσιακό, ελαφρύ περίβλημα αλουμινίου με πάχος μόλις 2.5 εκ. Τα νέα MacBook Pro είναι διαθέσιμα σε μοντέλα 15 ιντσών με μία οθόνη LED-backlit για οικονομία ισχύος που δεν περιέχει υδράργυρο και σε μοντέλα 17 ιντσών με μία προαιρετική οθόνη υψηλότερης ανάλυσης. Όλα τα μοντέλα συμπερλαμβάνουν ενσωματωμένη βιντεοκάμερα i-Sight για video conferencing εν κινήσει, δυνατότητα δικτύωσης για έως και πέντες φορές μεγαλύτερη απόδοση και διπλάσια εμβέλεια σήματος από το πρωτόκολο 802.11g.

Κάθε μοντέλο MacBook Pro περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Core 2 Duo με διαμοιραζόμενη μνήμη L2 στα 4MB, με frontside bus στα 800 MHz και μνήμη DDR2 SDRAM 2GB στα 667 ΜHz, ενώ ‘τρέχει’ επαγγελματικές εφαρμογές όπως το Final Cut Pro 6 και το Logic Pro 7 50% πιο γρήγορα από το αρχικό MacBook Pro με επεξεργαστή Core Duo. Με περισσότερα ρεαλιστικά γραφικά για κίνηση και παιχνίδια, κάθε MacBook Pro διαθέτει τώρα την εκπληκτική κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 8600 GT και είναι 50% γρηγορότερο από το προηγούμενο MacBook Pro με επεξεργαστή Core Duo.

Το ελαφρύ περίβλημα αλουμινίου του MacBook Pro έχει μόλις 2.5 εκ. πάχος και είναι διαθέσιμο σε τρία μοντέλα: με επεξεργαστή 2.2 GHz και 2.4 GHz και οθόνη 15 ιντσών και με επεξεργαστή 2.4GHz στο μοντέλο των 17 ιντσών. Τα νέα μοντέλα MacBook Pro των 15 ιντσών διαθέτουν μία ολοκαίνουρια οθόνη LED- backlit για οικονομία ισχύος και είναι τα πρώτα φορητά της Apple που εγκαινιάζουν τη μετάβαση στην τεχνολογία οθονών LED μέσα στα πλαίσια της εξάλειψης χρήσης του υδράργυρου στην κατασκευή των προϊόντων. Το μοντέλο των 17 ιντσών διατίθεται τώρα σε μία προαιρετική οθόνη υψηλής ανάλυσης στα 1920 x 1050.

Σχεδιασμένο για τους επαγγελματίες που μετακινούνται συνεχώς, το MacBook Pro συμπεριλαμβάνει μία ενσωματωμένη βιντεοκάμερα i-Sight για video conferencing εν κινήσει, το MagSage Power Adapter της Apple που συνδέει μαγνητικά το καλώδιο του ρεύματος με το MacBook Pro και αποσυνδέεται με ασφάλεια όταν συναντήσει εμπόδιο καθώς και της τελευταίας γενιάς ασύρματη δικτύωση 802.11n για απόδοση έως και πέντε φορές μεγαλύτερη και διπλάσια εμβέλεια σήματος από το 802.11g.

Κάθε νέο MacBook Pro συμπεριλαμβάνει επίσης ενσωματωμένο 10/100/1000 BASE-T Gigabit Ethernet για υψηλής ταχύτητας δικτύωση, Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate), μία θύρα FireWire 800 και μία θύρα FireWire 400, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, επέκταση υποδοχής κάρτας ExpressCard/34 για επιπρόσθετες λύσες όπως ασύρματη δικτύωση 3G και έξοδο video DVI για σύνδεση με οθόνη Apple Cinema HD 30 ιντσών.

Το MacBook Pro διατίθεται με το iLife ’06, τη βραβευμένη σουίτα ψηφιακών, lifestyle εφαρμογών επόμενης γενιάς με τα iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand και iWeb. Το MacBook Pro διατίθεται επίσης με το τελευταίο, προηγμένο λειτουργικό σύστημα, Mac OS X έκδοση 10.4.9 Tiger, συμπεριλαμβανομένου των Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row και Photo Booth.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jgiannakop

Η Apple πάντα φτιάχνει το καλό καλύτερο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.