Macbook Pro Retina Display, Δεν ισχύει για όλα το… “χάρμα οφθαλμών”

Αγαπημένο μου Apple Fanboy, το ξέρω ότι είσαι σε φάση εκστατική με τα νέα για την Retina οθόνη του νέου Macbook Pro 2012, αλλά θα πρέπει να έρθω εγώ να σε προσγειώσω στην πεζή πραγματικότητα, λέγοντάς σου ότι μερικές εφαρμογές τρίτων δεν φαίνονται και τόσο καλά στην ανάλυση 2880×1800 pixels.

θα μου πεις τώρα (και θα έχεις δίκιο…) ότι δεν είναι λογικό με το που παρουσιάστηκε αυτό το “θαύμα της μηχανικής και οπτικής τεχνολογίας” (οι χαρακτηρισμοί δικοί σου, εγώ αν δεν το δω από κοντά δεν παίρνω θέση) να είναι όλα καλά και έτοιμα να λειτουργήσουν σε αυτό. Η καινοτομία θέλει το χρόνο της για να ενσωματωθεί.

Πάντως το Verge δοκιμάζει τον Chrome και το Safari browser στο νέο φορητό υπολογιστή και αποδεικνύει ότι οι δεδομένες εφαρμογές τρίτων που δεν έχουν γραφτεί για τόσο υψηλές αναλύσεις φαίνονται κάπως θολές στη νέα οθόνη, προκαλώντας μία κάποια απογοήτευση, είναι η αλήθεια. Τι να το κάνεις το τόσο εξελιγμένο μηχάνημα, εάν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τις δυνατότητές του;

Σύμφωνα με το TheVerge, το ίδιο ισχύει και με την εφαρμογή του Kindle, καθώς και με το Steam Client.

Update: Για να μη λες, όμως, Fanboy μου ότι σε στεναχωρώ μονίμως, αρκεί να σου τονίσω ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple έχει τη λύση, καθώς σου προσφέρει πολλές παραλλαγές ρύθμισης της οθόνης, έτσι ώστε να μπορείς να αλλάζεις τη διαμόρφωση ανάλογα με το τι κάνεις και το τι θες να δεις. Πάντοτε υπάρχει λύση!

, Macbook Pro Retina Display, Δεν ισχύει για όλα το… “χάρμα οφθαλμών”

Πηγή: 1,2, 3

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Headache

Δεν καταλαβαίνω τον σκοπό αυτού του άρθρου… Πέρα απ’το να πικάρει τα fanboys βέβαια.
Και δεν μιλάω μονάχα για το άρθρο του κ. Καιμακάμη, αλλά και για το original άρθρο του Verge.
Παρουσιάστηκε μια καινούργια consumer τεχνολογία, η ίδια η εταιρεία που την παρουσίασε, ήδη την υποστηρίζει τέλεια απο το day one με ήδη αναβαθμισμένες εφαρμογές και έτοιμο ολόκληρο λειτουργικό στα σκαριά, ενώ ακόμα και μερικές τρίτες εταιρείες ήδη την υποστηρίζουν. Εάν δεν την υποστηρίζουν κάποιοι ακόμα so fucking what? κατα πως αυτο ειναι είδηση ή ακόμα και μειονέκτημα, ας το συζητήσουμε βρε παιδιά.

alex

Μάλλον fanboy θα μπεις στη διαδικασία και εσύ να πατάς το 2x που πατάς σήμερα στο iPad…

tassos

Απολυτα λογικο να μην υποστηριζεται ακομα…και στο iPhone 4 αλλα και στο νεο iPad ( οι πρωτες συσκευες με τη retina) αρχικα οι εφαρμογες ηταν ”θωλες” και μετα σιγα σιγα εβγαιναν updates απο ολες τις εταιρειες σχετικα με την καλυτερη αναλυση των εφαρμογων τους…υπομονη παιδια…

customer

Δεν μπορώ να καταλάβω τη μιζέρια μερικών. Πρέπει δηλαδή για τα πάντα να χωρίζουμε το όποιο κοινό (στην συγκεκριμένη περίπτωση το αγοραστικό) στους μεν και τους δε και να σηκώνουμε τους τόνους για να δημιουργείται άσκοπος ντόρος ?

Αντί δηλαδή να σκεφτόμαστε τα θετικά και ουσιαστικά όπως πχ το κατά πόσο θα δημιουργήσει ανταγωνισμό (wintel ultrabooks) κλπ ή ανάγκη για περισσότερο internet bandwidth (τα γραφικά στα websites), απλώνουμε παντού τη μιζέρια. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπω ένα κατά τα άλλα τεχνολογικό άρθρο να είναι ενάντια στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Και όχι, δεν είπα να μην υπάρχει σκεπτικισμός (πχ ανάγκη για περισσότερη ενέργεια, ενδεχομένως μεγαλύτερες ή πιο ρυπογόνες μπαταρίες, value for money, κλπ), αλλά δε βλέπω σκεπτικισμό πουθενά, παρά μόνο ένα “Τι να το κάνεις το τόσο εξελιγμένο μηχάνημα, εάν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τις δυνατότητές του;” Τί είναι τώρα αυτό, κριτική ικανότητα ? Ε, κάτσε με το 386 σου που μπορείς να το ευχαριστηθείς, sorry κιόλας!!

Χάρης

Το άρθρο βγάζει ειρωνεία στον τρόπο γραφής του …

Κώστας Βλαχάκης

Μια χαρά είναι το άρθρο, και χιουμοριστική η γραφή του συνεργάτη μου Νίκου. Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.

Σχόλια με greeklish και βρισιές έχουν αφαιρεθεί. Παρακαλώ σεβαστείτε τους Όρους Χρήσης του Techblog https://techblog.gr/disclaimer

mn

Όχι, δεν είναι μια χαρά. Είναι ειρωνικό και προκλητικό. Κανονικά η ανάγνωσή του πρέπει να σταματήσει στο Apple fanboy. Δεν είμαστε fanboys, οι περισσότεροι είμαστε σκεπτόμενοι ενήλικες. Εκτός αν θεωρείτε πως το αναγνωστικό σας κοινό είναι ανώριμα αγοράκια που φανατίζονται με το παραμικρό. Αν ισχύει αυτό, τότε αυτό υποτιμάτε τόσο τους αναγνώστες σας όσο και το site το ίδιο.

Κώστας Βλαχάκης

mm, Δεν το βλεπω ετσι και δεν εστερνιζομαι τους χαρακτηρισμους σου για “ανωριμα αγορακια”. Διασκεδασε το και μην το παιρνεις προσωπικα.

Iwolf

@mn
Οποιος έχει την μύγα ..μυγιάζεται
και όποιος έχει την retina..διπλασιάζεται! (2x)

Vagelis

Μου αρέσει που λέτε ότι δεν είστε fanboys, αλλά σχολιάζεται και συμπεριφέρεστε σαν να είστε.. Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.Μια χαρά είναι το άρθρο, ενημερωτικό με μία δόση χιούμορ.

Headache

Sorry εαν ξεκίνησα άλλη μια αέναη-ηλίθια ”μάχη” μεταξύ apple fanboys-google hooligans και τα σχετικά, αλλά ο σκοπός μου δεν ήταν αυτός!!! δεν με νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ κάποιος να γράφει με χίουμορ για τα “apple fanboys” (εγω ο ιδιος δηλωνω fan της Apple και εγω ο ιδιος ειμαι ο πρωτος που το κοροιδευω αυτο).Το θέμα μου είναι, διαβάζοντας καθημερινά διάφορα tech afficionado sites (ελληνικα και μη), οτι παρατηρώ πααααρα πολλα αρθρα, τα οποια υποτιθεται σκοπευουν να μας ενημερωσουν, να γραφονται τελικα χωρις κανενα σκοπο. Και το σχολιο μου παει για το αρθρο του Verge.

παραδειγμα? δεν εχω διαβασει πουθενα αρθρο για το συστημα ψυξης του καινουργιου MBP…. καταλαβε κανενας ποσο εξυπνα ειναι σχεδιασμενο? για βαλτα κατω να δεις ποσο καιρο εταιρειες που ασχολουνται με pc cases και case modding, προσπαθουν να φτιαξουν βελτιστοποιημενα ανεμηστηρακια για μηδενικα db και ποσο χαζες φαινονται τωρα οι λυσεις τους.

Κώστας Βλαχάκης

Headache, Ένα κάρο τίτλους άρθρων μπορώ να σου παραθέσω τα οποία θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε μόνο σήμερα στο Techblog. Όμως από τα 10-20 που γράφουμε κάθε μέρα κάποια θα αρέσουν σε κάποιους κάποια άλλα όχι. Μην τα ισοπεδώμενουμε όλα επειδή δεν διαβάσαμε κάτι που μας ενδιαφέρει.

Headache

Φιλε Κωστα, δεν ισοπεδωσα τιποτα.
Σχολιασα το Αρθρο συμφωνα με την δικη μου γνωμη, και προσπαθησα να ξεκινησω μια συζητηση πανω σε ενα θεμα που εχω παρατηρησει τον τελευταιο καιρο στον χωρο της ενημερωσης και της τεχνολογιας.
Σεβομαι το Techblog και το διαβαζω καθημερινα, εξαλλου αυτος ειναι και ο λογος που επελεξα να ξεκινησω συζητηση στα σχολια.
Δεν ειπα οτι σωνει και καλα θα πρεπει να μου αρεσουν ολα οσα διαβαζω!
και για αλλη μια φορα θα πω οτι δεν μιλαω για το Techblog συγκεκριμενα, αλλα για το Verge και γενικα για τα sites και Blogs του χωρου.

Headache

Φίλε Νίκο, ωραία απάντηση! και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά αυτο…
Εγω προσωπικά (οπως το ειπα και πιο πανω) δηλωνω απο μονος μου fanboy και μαλιστα κανω και μονος μου χιουμορ με τον εαυτο μου στην παρεα μου.Για να το ξεκαθαρησω αυτο.
Απο κει και περα, οσον αφορα τη σκοπιμότητα του αρθρου, σε καμια περιπτωση δεν το θεωρησα ειρωνικο (εαν το θεωρουσα δεν θα ειχα ασχοληθει αξ αρχης) αλλα ισως δεν καταλαβα και κατα ποσο “βαθος” ειχε το χιουμορ του, οποτε και παω πασο, my bad! ;p

Provatopoulos

Ε και;;;

ΜπεΕεΕεΕΕΕεε????

Ναι……

ΜπΕεΕΕε!

Καταλάβατε ?χιουμορακι και έτσι

Ελ? οο οου?ελ??

teodore88

εγω εχω το επαγγελματικο HP Elitebook 8530w εδω και 3 χρονια, το οποιο διαθετει υπερυψηλη αναλυση 1920×1200 στις 15.4 ιντσες.. μπορω να πω οτι η εμπειρια της μεγαλης αναλυσης ειναι απιστευτη και εξωπραγματικη!! ειμαι βεβαιος οτι το επομενο λαπτοπ μου, αν δεν ειναι macbook με retina, θα ειναι καποιο αλλα επαγγελματικο με αναλυση τουλαχιστον 2540×1600, η αμεσως επομενη απο την 1920×1200.. τετοια αναλυση υπαρχει απο την DELL εδω και μια πενταετια στην σειρα Latitude..

και αφηστε τις αδειες περι Χ2… και αν δεν αρεσει σε καποιους ας βλεπουν τετραγωνακια..!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.