MacBook Pro Retina 2013, Ισχυρότερα και πιο οικονομικά μοντέλα

H Apple αναβάθμισε τα μοντέλα MacBook Pro με οθόνη Retina μειώνοντας την τιμή στο μοντέλο 13″ και αυξάνοντας τις επιδόσεις του μεγαλύτερου μοντέλου 15″. Συγκεκριμένα αρχής γενομένης από σήμερα στο αμερικάνικο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple το μοντέλο 13″ με 128GB SSD κοστίζει 1499$ και το εισαγωγικό μοντέλο 15″ θα ξεκινάει με επεξεργαστή 2.4GHz και τιμή 1699$ και θα αγγίζει τα 2.7GHz με 16GB RAM.

Η οθόνη Retina του MacBook Pro 13″ έχει ανάλυση 2560×1600 pixels και του μοντέλου 15″ είναι ανάλυσης 2880×1800 pxiels.

MacBook Pro Retina 2013, MacBook Pro Retina 2013, Ισχυρότερα και πιο οικονομικά μοντέλα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νιο

Δεν εχω δει ανταξια τους ακομα στην αγορα. Ειναι τα καλυτερα.

Johnnie

Η apple μείωσε τιμές. Πως το έπαθε ρε? Παράξενα πράγματα…

spyros

Δε βρισκω το λογο για τοσο μεγαλη αναλυση αλλα ενταξει. Αν θες να δωσεις δυο χιλιαδες ευρω για κατι που κατα τη γνωμη μου αξιζει λιγοτερο, τι να πω, δωστα

Panagiotis

Πάντως φίλε Σπύρο το MacBook Pro μου, που είχα αγοράσει το 2009, παρόλο που τρέχει το τελευταίο λειτουργικό, bootάρει σε 12 sec και το photoshop cs6 ανοίγει σε 3 sec. Επίσης τρέχει τα πάντα σφαίρα…οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν αλλάξει ήδη windows laptop κανά 2 φορές. Συμφωνώ πως το iPhone ειναι ακριβό, το ipad ειναι λογικό, αλλά οι Η/Υ Μac ειναι πραγματικό value for money…αξιοπιστία, τρομερή ποιότητα, άρτιο λειτουργικό, design και φυσικά η νέες οθόνες, από ότι τις είδα live σε μαγαζιά ειναι εξωπραγματικες.

nikmour

Άντε να βρεις προγράμματα να τρέξουν. Μόνο σχεδιαστικά και (όχι όλα) τα αρχιτεκτονικά. @Panagioti πραγματικά αμφιβάλω αυτά που λες. Ο αδελφός μου έχει mac book pro και αυτούς τους χρόνους δεν τους είδα ούτε για πιο light προγράμματα. Ασε που κάθε φορά που συνδέει usb εξωτερικό γελάω.

makis88

Δεν έχουν τόσο εξωπραγματικές επιδόσεις που αναφέρει Panagiotis… Έχουν καλό hardware εντάξει -είναι και ακριβά βέβαια οπότε αναμενόμενο-. Αν συγκρίνεις ισάξια μηχανήματα mac και windows8 αλλού υπερτερεί το ένα και αλλού το άλλο με μικρές διαφορές. Πχ. το win8 θα bootάρει λίγο γρηγορότερα και το mac θα κλείσει λίγο γρηγορότερα και τέτοια πράγματα. Αν έδινα τόσα χρήματα για notebook θα ήθελα κάτι με οθόνη αφής πάντως.

john

το windows 8 που λέτε δεν κολλάει σε τπτ όμως. και εγώ έχω macbook pro του 2009 και έχω σε dual boot windows 8 και lion και τα δύο μια χαρά μου τρέχουν με καμία διαφορά μεταξύ τους , το macbook όμως δεν θα το άλλαζα για κανένα λόγο ειδικά έχοντας χρησιμοποιήσει ένα από τα καινούργια vaio που έχουν κλέψει το design και στοιχίζουν και αυτά κοντά στο χιλιάρικο , η εμπειρία χρήσης είναι ασύγκριτη

Panagiotis

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι οι χρόνοι που αναφέρω παραπάνω ειναι πραγματικοί. Δεύτερον, επειδή ο φίλος nickmour αναφέρει το software και σχεδιαστικά προγράμματα κλπ, αυτό ίσχυε 10 χρόνια πριν. Αν μου βρείτε πρόγραμμα σαν GarageBand σε win τότε πάω πάσο. Το λογισμικό της apple (iMovie, iPhoto, κλπ) έχουν μια μοναδική ικανότητα να παράγουν πολύ ποιοτικά αποτελέσματα σε σχέση με όλα τα αλλά. Τέλος το AppStore ειναι ήδη πολυ μπροστά και όπως έχετε κατάλαβει όλοι σε λίγο καιρό όλοι οι υπολογιστές έτσι θα ειναι (windows marketplace, chrome store, κλπ). Εχει τα πάντα και αρκετά από αυτά free.

Panagiotis

Πάντως επειδή το τελευταίο διάστημα έχω σπίτι και ένα vaio με win8 ( των 700 ευρώ, όχι κανένα τέρας) οφείλω να παράδεχτω την τεράστια (επιτέλους) πρόοδο της Microsoft. Οχι τόσο σε interface αλλά σε λειτουργία και αίσθηση. Το μηχάνημα μετά από αρκετή χρήση δεν έχει γίνει πιο αργό, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα. Sorry για τα μεγάλα κείμενα…

Tolis

Αν και η Apple μου κάθεται στραβά και θέλει σόδα για να κατέβουν οι τιμές,
τα MacBookPro (και μόνο αυτά) είναι καλά μηχανάκια. Στην κορυφή all purpose-work laptop μαζί με μερικά ακόμα.
(Αλλά όταν βλέπω το βλαμένο με MAcBookPro στην καφετέρια να μπαίνει Facebook και να χρησιμοποιεί την Retina για να βλέπει όλα τα comments κάτι πάει στραβά…)

Someone

Ηλοποιησεις με windows δεν ξερω κατα ποσο καλυτερα η ανταξια ειναι σε σχεση με τα mac, τα τελευτεα 2 χρονια γινεται μια σοβαρη προσπαθεια με τα ultrabooks καθολου ασχημο τελικο αποτελεσμα. Με αυτα τα χαρακτηριστικα δεν εχει ανταγωνιστη η aple να αυτο λεγετε,

nikmour

@Panagiotis Τα προγράμματα που αναφέρεις είναι ενσωματωμένα στα macbook από την αρχή. Αν θες μπορώ να σου πω καμιά δεκαριά προγράμματα που δεν θα βρεις ποτέ στα mac (στατικά, λογιστικά, μηχανολογικά κτλ). Ακόμα και το autocad που βγήκε τώρα τελευταία όσοι το δοκίμασαν είχαν να πουν τα χειρότερα. Και το appstore έχει αυτό που λέει “applications” και όχι “προγράμματα”.
@Someone αν οιο άλλες εταιρείες ήθελαν να δίνουν τόσο ακριβά μηχανάκια θα έβαζαν καλύτερη οθόνη. Οι οθόνες των macbook δεν τις κατασκευάζει η apple και το λογότυπο retina δεν είναι τίποτα παραπάνω από λογότυπο (όπως Pureview, bravia engine κτλ)

Αποστόλης Ρόδος

Παιδιά κακά τα ψέματα… εντάξει είναι υπερτιμημένα τα iPhone και ίσως και τα Mac … αλλά τα Mac γενικότερα τα αξίζουν τα λεφτά τους.

Paris

Συγκρινετε το πιο απαισιο λειτουργικο με mac… Τι να πει κανεις!
Μια χαρα λαπτοπ ειναι, ακριβα αλλα κρατανε ακομα και δεκαετια

costas

ειναι για επαγκελματικες εφαρμογες επαιξεργασια βιντεο μουσικης σχεδιου κ.τ.λ.π ποιος ασχολιται με αυτα??? μονο το 20% που το αγοραζει το υπολειπο 80% το χρεισημοποιει επιδη ειναι μοδα και για να μπαινει μονο στο fb

Timotheos

Κάποτε υποστήριζα τα mac όσο δεν πήγαινε παρόλο που ήταν εξωφρενικά πανάκριβα. Βέβαια τότε υπήρχε κάποιο νόημα καθότι η “ψαλίδα” ανάμεσα στα win και mac (μιλώντας πάντα για laptop) ήταν μεγάλη. Τώρα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Αναφέρομαι προσανατολισμένος πάντα για επαγγελματική χρήση. Είμαι κάτοχος ενός Sony Vaio SVS1512Z1 Ας κάνει όποιος θέλει μια σύγκριση με ένα macbook pro και πόσο κοστίζει αυτό σε σχέση με αυτά που προσφέρει, και το ξανασυζητάμε.

panos

3+ χρονια εχω ενα macbook white 2009 unibody me mountain lion και νομιζω ότι θα βγάλει άνετα αλλα 5 χρόνια macs ftw

Georgios Papadopoulos

Χρονια κατοχος windows και με χομπυ την επεξεργασια αλλα και τη δημιουργια ταινιων μεταπηδησα σε macbook μετα απο προτροπη φιλων αλλα και με δισταγμο να τονισω..

Macbook Air 13″ Mid 2012 με 256 ssd.. Τα windows ειναι για τον καδο απορρυματων οσον αφορα εμενα τουλαχιστον.. Οχι μονο βρηκα εργαλεια για να κανω τη δουλεια μου αλλα και ενω σε 3 χρονια ειχα αλλαξει 2 windows laptop αυτο το mac φαινεται οτι θα παραμεινει αρκετο καιρο πανω στο γραφειο μου..

Η ποιοτητα και εμπειρια χρησης απιστευτη, η σβελταδα αξια αναφορας, το trackpad 10 χρονια μπροστα απ οτιδηποτε ειχα δοκιμασει και πολλα αλλα που τελικα κανουν την διαφορα.

Υ.Σ. Το προηγουμενο λαπτοπ μου ηταν Toshiba Qosmio 16,4″ 2011 αλλα ακομα και μπροστα στο macbook air κανει μονο για την ανακυκλωση ή για κατεβαστηρι..

Kostas

Εγώ πρόσφατα σχετικά πήρα το πρώτο μου Mac. Σίγουρα για τα λεφτά που έδωσα θα έπαιρνα ένα πολύ καλύτερο στα χαρακτηριστικά PC. Είμαι μηχανικός αλλά ασχολούμαι και με video editing ερασιτεχνικά… και μπορώ να πω πως για την σταθερότητα του λειτουργικού του και μόνο αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω… όταν έκανα export 1080p video ταυτόχρονα είχα ανοιχτό autocad και δούλευα και έκανα παράλληλα και εγκατάσταση άλλης εφαρμογής που επίσης χρειάζομαι για την δουλεία μου δεν κόλησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο… Όσο αφορά επαγγελματικό επίπεδο δεν προκείται να ξαναδώσω τα λεφτά μου για κάτι άλλο και με τον κίνδυνο να μου “κρασάρει” κάτι που σίγουρα όλοι ξέρουμε έιναι πολύ καλύτερο από τα windows… Σίγουρα δεν το προτείνω σε κάποιον που το θέλει για “μούρι” ή για να μπαίνει f.b απλά γιατί απλά δεν αξίζει τόσα λεφτά για αυτό μόβο αλλά και για αυτό όχι windows αλλά Linux!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i