Η Apple αναβαθμίζει τα MacBook

Η Apple αναβαθμίζει τους δημοφιλείς φορητούς υπολογιστές MacBook. Γρηγορότεροι επεξεργαστές Intel Core 2 Duo, 1GB μνήμη και μεγαλύτερης χωρητικότητας σκληροί δίσκοι σε όλα τα μοντέλα, με τιμή που ξεκινά από 928 ευρώ (+ΦΠΑ).

“Το MacBook έχει γίνει τεράστια επιτυχία και είναι ένας από τους λόγους που οι πωλήσεις του αυξάνονται τρεις φορές περισσότερο από αυτές των PC”, είπε ο Philip Schiller, ο αντιπρόεδρος της Apple του τμήματος Worldwide Product Marketing. “Τα νέα MacBook είναι γρηγορότερα, διαθέτουν ακόμα περισσότερη μνήμη, μεγαλύτερη χωρητικότητα ενώ αποτελούν ιδανικό notebook για τους πελάτες που επιθυμούν να εμπλουτίζουν συνεχώς τη βιβλιοθήκη τους με ψηφιακή μουσική, φωτογραφίες και ταινίες”.

Με εντυπωσιακή, γυαλιστερή, ευρυγώνια οθόνη 13 ιντσών, το MacBook με πάχος μόλις 2.5 εκ. διατίθεται σε τρία μοντέλα: σε εντυπωσιακό λευκό περίβλημα με επεξεργαστή στα 2.0GHz και 2.16GHz και σε κομψό μαύρο περίβλημα με επεξεργαστή στα 2.16GHz. To MacBook διαθέτει ενωματωμένη βιντεοκάμερα iSight για video chat στη στιγμή με τους φίλους και την οικογένειά σας μέσω του iChat AV**, τη δυνατότητα εγγραφής ενός video podcast στο iMovie μέσω του iLife ’06 ή τη λήψη διασκεδαστικών φωτογραφιών μέσω του Photo Booth. Σχεδιασμένο για το φορητό lifestyle, το MacBook συμπεριλαμβάνει το Apple Magsafe Power Adapter που συνδέει μαγνητικά το καλώδιο ρεύματος με το MacBook και το αποσυνδέει όταν τεντωθεί απότομα. Επίσης, διαθέτει το τελευταίας γενιάς, πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης, 802.11n για έως και πέντε φορές μεγαλύτερη απόδοση και διπλάσια εμβέλεια σήματος από αυτή του πρωτοκόλλου 802.11g.

Το MacBook συνοδεύεται δωρεάν από το iLife ’06, τη βραβευμένη σουίτα λογισμικού με ψηφιακές εφαρμογές της Apple που συμπεριλαμβάνει τα iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand και iWeb. Το MacBook διατίθεται επίσης με την τελευταία έκδοση του πιο προηγμένου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο, το Mac OS X έκδοση 10.4.9 Tiger με τα Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row και Photo Booth.

*Το AirPort Extreme βασίζεται στο πρωτόκολλο IEEE 802.11n. Η πραγματική διαμόρφωση ποικίλει ανάλογα με την εμβέλεια του σήματος, το ρυθμό σύνδεσης, τις συνθήκες του χώρου, το μέγεθος του δικτύου και άλλους παράγοντες.

** To iChat AV και το video conferencing απαιτούν broadband σύνδεση Internet. Υπηρεσία με χρέωση.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.