Macworld 2009, Μόνο φήμες το iPhone nano και ένα MacBook Pro 17″

Τελικά παρέμεινε απλά φήμη η παρουσίαση του iPhone nano στην έκθεση Macworld 2009. Αν και το ίντερνετ είχε βουίξει το προηγούμενο διάστημα, το highlight προϊόν της φετινής Macworld είναι ένα MacBook 17 ιντσών. Η αλήθεια είναι ότι εταιρείες κατασκευής αξεσουάρ έχουν ήδη έτοιμες τις θήκες για το iPhone nano, όμως αυτές θα πρέπει να περιμένουν μάλλον μέχρι τον επόμενο Ιούλιο αν και εφόσον παρουσιαστεί τελικά το μικρό iPhone.

, Macworld 2009, Μόνο φήμες το iPhone nano και ένα MacBook Pro 17″

Η διάρκεια της μπαταρίας στις φορητές συσκευές μετράει και η Apple ανακοίνωσε ότι το νέο MacBook Pro 17 ιντσών θα μπορεί να μένει ζωντανό για έως και 8 ώρες με μια μόνο φόρτιση (στην έκδοση με την κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 9400M). Για να επιτευχθεί αυτό οι μηχανικοί της Apple σχεδίασαν από την αρχή την μπαταρία του νέου MacBook Pro ενσωματώνοντας σε αυτήν μικροτσίπ που αναγνωρίζει την κατάσταση φόρτισης των cells και τα φορτίζει ανάλογα. Αυτή η τεχνική επιτρέπει την μεγάλη διάρκεια της συνολικής ζωής της μπαταρίας που σύμφωνα με την Apple αγγίζει τις 1000 φορτίσεις.

Η 17άρα οθόνη του νέου MacBook Pro έχει ανάλυση 1920×1080 pixels και κοντράστ 700:1. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα αυτή οθόνη προσφέρει έως και 60% μεγαλύτερο χρωματικό εύρος Gamut με αποτέλεσμα το λευκό να φαίνεται πιο φωτεινό και το μαύρο χρώμα πιο βαθύ.

Το νέο MacBook Pro 17″ έρχεται με δυο κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce 9400M και NVIDIA 9600M GT. Το σώμα του είναι εξολοκλήρου από βουρτσισμένο αλουμίνιο με πάχος 2,48 εκατοστά και βάρος λίγο λιγότερο από 3 κιλά. Το πληκτρολόγιο του είναι υποφωτιζόμενο και τα πλήκτρα του ελαφρώς κυρτά, για να αγκαλιάζουν τα δάχτυλα κατά την πληκτρολόγηση. Το trackpad του νέου MacBook Pro 17″ δεν περιλαμβάνει κουμπιά και (μάλλον) είναι ίδιο με αυτό των νέων Macbook Pro 13″ και 15″.

Ο επεξεργαστής είναι ένας Intel Core 2 Duo στα 2,93MHz. Ο σκληρός του δίσκος είναι 320GB ενώ μπορεί και να δεχτεί δίσκους SSD (Solid State Disc) των 128GB ή 256GB!!! Από πλευράς μνήμης RAM μπορεί να δεχτεί έως και 8GB DDR3 1066MHz. Μεταξύ άλλων συναντάμε θύρα Ethernet και Wi-Fi 802.11n.

, Macworld 2009, Μόνο φήμες το iPhone nano και ένα MacBook Pro 17″

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
K.Koufoudakis

τέλεια…
α,παιδιά…πότε βγαίνει το ipod nano^2 ?

antonis

Μια διόρθωση. Το 17άρι Macbook έχει δύο κάρτες γραφικών (όπως και το 15άρι που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες) και όχι δύο διαφορετικές εκδόσεις με βάση την κάρτα γραφικών. Η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται από το αν ο χρήστης επιλέγει να δουλεύει με την 9400M ή την 9600M GT (δεν γίνεται να δουλέψουν προς το παρόν ταυτόχρονα).[https://www.apple.com/macbookpro/specs.html]

Stelios

Καλή χρονιά παίδες. Μακ μινι καινούριο θα βγει?

thanos11880

tha fgis stin ellada fetos?kai nomizo pos kanei 2000 dolaria

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.