Meego for netbooks, Ελεύθερο και δωρεάν!

Το γνωρίζαμε, το περιμέναμε, σήμερα είναι εδώ. Η πρώτη έκδοση του λειτουργικό συστήματος MeeGo v1.0 για netbooks είναι διαθέσιμο και είναι δωρεάν. Πάω να το δοκιμάσω σε ένα παλιό netbook και θα περιμένω την έκδοση για smartphones μέσα στον Ιούνιο(!) και την επόμενη έκδοση v1.1 για φορητές συσκευές με οθόνη αφής όπως tablet και GPS αυτοκινήτου κάπου εκεί στον Οκτώβριο. Καλωσόρισες Meego!

, Meego for netbooks, Ελεύθερο και δωρεάν!

MeeGo v1.1
* Visually rich Netbook user experience, building on the latest open source technologies.
* Instant access to your synchronized calendar, tasks, appointments, recently used files and real-time social networking updates through the home screen.
* Aggregation of your social networking content. This allows you to see your social networking activities on one screen, easily interact with your friends, and update your status and site information.
* For a fast and rich Internet experience the MeeGo Netbook user experience integrates Google Chrome or, if you prefer a fully open source browser solution, Google Chromium is also provided. Soon we will be releasing the MeeGo Handset user experience which will use the Fennec Mozilla Browser.
* Easy to use applications for email, calendar and media player.
* Highly optimized for power and performance.
* Languages: Japanese, Korean, Chinese Simplified, Chinese Traditional, Swedish, Polish, Finnish, Italian, Brazilian Portuguese, French, German, Spanish, Russian, Dutch, English, British English.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ben

Επιτεεεεεεεεεεεεεεεέλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝouSou

Το Νοκια booklet θα έρθει τελικά στην Ελλάδα ?
Αν έρθει να υποθέσω θα έχει το εν λόγο και όχι win ?

paraksenos!!

η πιθανοτιτα! να μπει σε κανονικο υπολογιστη>????π.χ αμα θελω ενα παλιο να το κανω μονο για net?

Fotis

Meego ή Ubuntu (Kubuntu) Netbook Edition;
Ιδού η απορία!!!

Ben

Και ένα video του MeeGo v1.0 σε netbook:
https://www.youtube.com/watch?v=1P5DHjSLj8s

Staf

Φαινεται ωραιο. Απο θεματα συμβατοτητας ομως με αλλες εφαρμογες??
Κωστα εσυ το δοκιμασες?

George

έχω φέρει το λαπτοπ της νοκια απο αμερική 650 δολλαρια μου κοστισε η αγορά του και

αξιζε τα λεφτα του αν θέλει κάποιος να ρωτήσει κατι για αυτο ας μου στειλει μηνυμα στο

xpalou18@hotmail.com ειμαι προθυμος να απαντησω σε οποια ερωτηση μιας και εχω την αισθηση

οτι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου εχουν το λαπτοπ αυτο στην ελλαδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software MeeGo Nokia Symbian

Nokia, Τέλος στην υποστήριξη MeeGo και Symbian

Δεν προκαλεί εντυπώσεις, αλλά είναι πλέον γεγονός ότι η Nokia αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη του MeeGo και του Symbian από την 1η Ιανουαρίου 2014 και έπειτα. Οι developers θα συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα από τις εφαρμογές που έχουν προς πώληση στο Ovi Store και μετά από εκείνη την ημερομηνία, αλλά δεν θα μπορούν να […]

Smartphones MeeGo Smartphones

Nokia Lauta, Θα βρισκόταν στα χέρια σου εάν…

Εάν η Nokia δεν είχε δώσει τα χέρια με τη Microsoft και δεν είχε γίνει ο νούμερο ένα partner κατασκευαστής smartphones με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone το παρακάτω μοντέλο με κωδική ονομασία Nokia Lauta θα βρισκόταν σήμερα στα χέρια όσων αγάπησαν το MeeGo OS και θέλανε ένα Nokia N9 (TechblogTV) με πλήρες συρόμενο πληκτρολόγιο […]

Smartphones Jolla MeeGo Nokia

Jolla Ltd., Το MeeGo επιστρέφει δυναμικά με τη μορφή ενός startup

To MeeGo είναι πολύ καλό για να πεθάνει. Αυτό δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς (και μπόλικοι techbloggers εκεί έξω, έτσι δεν είναι;) αλλά και οι πρώην υπάλληλοι της Nokia, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το startup Jolla στη Φινλανδία, το οποίο θα αναλάβει να δημιουργήσει smartphones με το λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux.

Smartphones MeeGo Nokia N9

Nokia N9 PR1.3 Firmware update, Και όμως θαύματα συμβαίνουν…

Οι κάτοχοι των Nokia N9, μάλλον έμεναν απογοητευμένοι να διαβάζουν τις δυσάρεστες εξελίξεις αναφορικά με την περικοπή θέσεων εργασίας στη Nokia, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και σχεδόν σύσσωμο το team πίσω από το λειτουργικό Meego, μέχρι τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της διάθεσης του PR1.3 update!