Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft

Το Microsoft Surface Book είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Microsoft, κάτι που πoλλοί περίμεναν χρόνια να δουν. Έχει βάση για αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μπορεί να γίνει tablet. H Microsoft το χαρακτηρίζει ως το πιο ισχυρό 13ιντο laptop αυτή τη στιγμή “Ounce for ounce the most powerful 13-inch laptop”.

Όταν συνδεθεί με το πληκτρολόγιο ζυγίζει 1.5 κιλό ενώ χωρίς αυτό έχει βάρος 720 γραμμάρια. Η οθόνη είναι στις 13.5 ίντσες, 267ppi (3000×2000 pixels), υποστηρίζει τις ίδιες touch λειτουργίες και την γραφίδα των κανονικών Surface. To πληκτρολόγιο έχει backlit κουμπιά και γυάλινο trackpad με 5 σημεία αφής.

Το Microsoft Surface Book είναι δυο φορές πιο ισχυρό από το MacBook Pro, σύμφωνα με την Microsoft, έρχεται με 6th gen Intel Core (i5 ή i7), έως και 16GB RAM και 1TB χωρητικότητα. Αυτά συνοδεύονται από 12 ώρες διάρκεια μπαταρίας.

Η ομάδα του Xbox έδωσε το know-how ενσωματώνοντας GeForce GPU, φυσικά θα χρησιμοποιηθεί για gaming αλλά και απαιτητικά apps. Επιπλέον, έχει stereo ηχεία μπροστά, κατασκευή από μαγνήσιο, 2 θύρες USB 3.0, full size υποδοχή για SD, κάμερα 8 Megapixel (που δεν έχουμε συνηθίσει σε laptop) και δεύτερη κάμερα 5 Megapixel.

Το Microsoft Surface Book θα γίνει διαθέσιμο για προ-παραγγελίες στις 7 Οκτωβρίου, οι αποστολές ξεκινούν 26 Οκτωβρίου. Η τιμή ξεκινά από 1.499 δολάρια και φτάνει στα 2.699 δολάρια.

To Surface Book ανακοινώθηκε σήμερα μαζί με τα:
Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Lumia 950
Microsoft Lumia 950 XL
Microsoft Lumia 550

Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft, Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft

Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft, Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft

Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft, Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft

Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft, Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft

Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft, Surface Book: Aυτό είναι το πρώτο laptop της Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεοντιος

το book ανεβάζει την τιμές
άντε και σε pro

NLS

Εντάξει τεχνολογικά δεν υπάρχει. Σαρώνει.
Η τιμή είναι ανάλογη – δεν πάει να χτυπήσει τα Asus κλπ. – πάει να χτυπήσει τα Apple.

Darth

Πόλυ καλό φαίνεται.. ίσος ήρθε ώρα να αλλάξω το mcpro αρκεί να παίρνει win 7 γιατί η συσκευη για δουλειά ειναι και όχι για fb και τα χαζά … + με τα πράγματα που έχει μέσα να μου λείπει το spying των 10 (αν παίρνει 7 θα είμαι happy buyer)

wrangler10

Ο ινδος την απογείωσε την microsoft.Ευγε

rose

Πολυ ωραια πραγματα δημιουργει η microsoft τα τελευταια χρονια . Μπραβο της .

rose

Α ρε μπαλμερ τι ζημια εκανες τοσα χρονια…

NLS

Darth όχι βέβαια δεν παίρνει 7.
Τώρα αυτό το “για δουλειά όχι για χαζά” το ακούω βερεσέ. Έχω ένα σωρό μηχανήματα “για δουλειά” αναβαθμίσει σε 10άρια και είναι μια χαρά.
Τα “ιστορίες συνομωσίας” spying των 10 μπορείς να τα κλείσεις.
Αλλά μαζί κόψε τα IOS devices, τα Android devices, τα κοινά browsers (βάλε κάτι που να μη κρατά history, cookies και να κάνει και αυτόματα anonymising και κύκλους γύρω από τον πλανήτη με anonymous proxies) ή κόψε τελείως το Internet και αν μπορέσεις να δουλέψεις ενημέρωσε με.

Marios

Ωραιο αλλα δεν ειναι η Microsoft που ελεγε οτι με το surface θελει να αντικαταστησει τα λαπτοπ? Γιατι εβγαλε λαπτοπ τοτε? lol…

NLS

Μάριε τι λες;
Είδες καθόλου την παρουσίαση;
Δες την και ξαναμιλάμε.
Πιο φάση έχει να την δεις όλη… ώστε να τα μάθεις με τη σειρά που τα δείχνει τα πράγματα.

Marios

Που ταιριαζει αν την ειδα η οχι φιλε?
Και ναι την ειδα και οταν σχολιαζε ο Panos το surface ειπε “this is the tablet that can replace your laptop” και αυτο ηταν το συγκεκριμενο σλογκαν ας το πουμε με το οποιο διαφημηζαν περσυ το surface 3. Αρα με ποια λογικη βγαζεις λαπτοπ οταν εχεις ταμπλετ το οποιο διαφημηζεις ως “laptop replacer”?

NLS

Καλά λέω έχεις μπερδευτεί.

1) Το Surface 4 πράγματι και άνετα αντικαθιστά ένα laptop.

2) Το Surface Book που ονομάζεις laptop ΠΑΛΙ tablet είναι, ακόμα πιο ισχυρό από το Surface 4 και με κανονικό (αλλά ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ) keyboard με επιπλέον hardware και ports επάνω του.

Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα σου με τη διαφήμιση.

Δηλαδή η Apple που διαφήμιζε την 4.7″ οθόνη σαν την μοναδική και τέλεια για τον… αντίχειρα (για ποιανού τον αντίχειρα δεν μας είχε πει) και μετά αναγκάστηκε και έβγαλε μεγαλύτερα κινητά ή που έλεγε ότι το ipad έχει το τέλειο μέγεθος, αλλά αναγκάστηκε και έφτιαξε και mini (και τώρα και pro), τι έπρεπε να κάνει; Να κλείσει;

Darth

@NLS στην συσκευη συνδέονται πολλά μηχανήματα (πολύ ποιο ακριβά απο το ίδιο το laptop) σε πολλά δεν υπαρχουν drivers για 7 (πολλά τρέχουν απο vista) + πάρα πολλά πράγματα θελω να γίνουν άμεσα και γρυγορα όλα αυτά ειναι αδύνατο να γίνουν με τα 10 ειδικά support για παλιότερο hardware + τρέχω πολλά memory patcher και injector που δεν τρέχουν καν στα 10 by default (θα πρέπει να παρέμβεις βαθιά στο σύστημα για να τα τρέξεις μετά) τώρα ειμαι με macbook pro του 2014 και win 7 πάνω του και λόγο άψογης του αυτονομίας και φορητότητας του με βόλεψε πάρα πολύ για αυτο και το κοιτάω αυτο το μηχάνημα +δεν ειναι ιστορίες συνωμοσίες σου λέει ξεκάθαρα οτι μαζεύει πληροφορίες για τα πάντα και τα αποστελνει απλά σε ενημερώνει δλδ (όπως και η google) αποδιδιγμενα μαλιστα και στην περίπτωση της google και της ms με packet capturing και inspection μπόλικες φορές + οτι συσκευη εχω πρώτα την ράβω στην μέτρα μου και μετά την κρατάω (κόβω οτι με συμφέρει όπως με συμφέρει ) + προς που τέτοια επίθεσή απέναντι μου? ουτε κάποιος έβρισα ουτε είπα κάτι ενάντια σε κάποιον.. την γνώμη μου ανέφερα (ουτε καν γνώμη μια ευχή)…… αλλα τη να σου… Συνέχεια »

Συμεών

Τελικά οι μεγάλες εταιρίες ξέρουν από Marketing, Πάντα η πρώτη εικόνα θα πρέπει να είναι και η καλύτερη!!!

NLS

Γνωστό το θέμα με τους drivers κάποιον μηχανημάτων, αλλά σε αυτό δεν φταίει η Microsoft.
Πάντα υπήρχε το θέμα με κάθε ανανέωση του λειτουργικού.

Ξέρω τι κάνει από συλλογή πληροφοριών, απλώς σου λέω ότι ΟΛΟΙ το κάνουν πια. Είναι fact of life. Ναι θα ήθελα να είναι ευκολότερο να κλείνει αυτό, κλείνει πάντως.

Καλά κάνεις και φτιάχνεις κάτι στα μέτρα σου και το κρατάς και το ξεζουμίζεις. Αυτό είναι το σωστό και για μένα.

Δεν σου επιτέθηκα, είναι ο τρόπος που γράφω πιθανά. Πίνω σπάνια φραπέ και σπάνια κάθομαι και στον καναπέ μου. Ελληνάρας είμαι όμως – αλλά δεν με εμποδίζει να τους αντιπαθώ (με την έννοια που εννοείς).

Άκαρδος

Ρε παιδιά πραγματικά όμως, η καραμέλα με την κατασκοπεία των Windows 10, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Καλύτερα να κάποιοι να μην σχολιάζουν καθόλου αν δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Τα Windows 10 δεν κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ διαφορετικό απο ότι έκαναν τα προηγούμενα Windows και γενικά τα υπόλοιπα λειτουργικά όλα αυτά τα χρόνια. ΑΠΛΑ αυτή την φορά για να είναι καθαρή και ευθύς στους πελάτες της, έκανε την μ@λ@κί@ και ενημέρωσε τους πάντες για το τι συλλέγει για να είναι συνειδητοί, σε σχέση με τόσα χρόνια που όλοι συλλέγανε και δεν μας έλεγαν απολύτως τίποτα και εκτός από αυτό, την κράξανε και από πάνω. Εμ τέτοιος είναι ο κόσμος, αχάριστος και αδαής.

John

Η Microsoft έιναι cool ξανά … Ο Ινδός κάνει δουλειά ….

Thodoris

Πωωωωω έγραψε!

Junkermann

Αυτό ακριβώς που έγραψε ο NLS. Δείτε την παρουσίαση. Αξίζει μόνο και μόνο για τον Πάνο.
(Έλα ρε Πάνο!)

_Junkermann

wrangler10

Από την στιγμή που η apple τρώει από την microsoft με το bootcamp καιρός είναι να φάει και η microsoft από την apple.Άντε να δώσει συμβατότητα στα win10 να τρέχει ios apps όπως ακούγεται να σαρώσει στα tablets.Μακάρι να το κάνει…

NLS

Sorry βρε wrangler χωρίς παρεξήγηση αλλά τι λες;
Εδώ μιλάμε για κανονικά Windows 10. Τρέχει ΟΤΙ έχεις στο PC.
Ποιο δηλαδή πρόγραμμα από το IOS σου… λείπει στο PC; Πες μου ένα.
Εμένα σκασίλα μου τα IOS apps αν έχω ένα τέτοιο στην τσάντα μου.
Στην τελική τρέχω ένα Virtual Box και βάζω Android x86 ή κανονικό OSX (αχεμ…) – αλλά δεν.

Επίσης ξαναλέω: Έχει υπάρξει παρεξήγηση με τη φήμη περί Android και IOS apps στο Windows 10. Ψαχτείτε καλύτερα γιατί δεν είναι εδώ χώρος να κάτσω να το αναλύσω (και να βγει μετά και ο τάδε να με λέει ξερόλα).

Το μηχάνημα αυτό μαζί με το Book είναι killer προϊόντα.
Όποιος μπορεί να τα πάρει, δεν του λείπει κάτι.
Το Surface 4 ξεκινά από 899 δολάρια. Ε δεν το λες και ξεβράκωμα για μηχάνημα 12″ με ΚΑΝΟΝΙΚΑ Windows μέσα. Το Z4 tablet μου πέρναγε τα 700 ευρώ μόλις βγήκε.

NLS

Για μισό τώρα… δεν βλέπω πουθενά αναφορά στα specs σε 3G/4G connectivity.
Παίζει να ΜΗΝ έχει;;;
Είναι δυνατόν;

nekos

50% γρηγορότερο όχι 2 φορές πιο γρήγορο

NLS

Δυο φορές πιο γρήγορο το Surface Book από το Macbook Pro.
50% είναι το Surface Pro 4 με το Macbook Air.

ge0kas

για έναν photo/video editor τι προτείνετε ?
Surface Pro που γίνεται και λάπτοπ ή Book που γίνεται και tablet ?

Χρήστος

@ Darth μιας και εχεις το 2014 μοντέλο με windows 7, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.
έχω το macbook pro 2013 μοντέλο με windows 10(μου βγήκε λίγο η πίστη να τα βάλω τα 10άρια γιατί δεν είχε βγεί το τελευταίο bootcamp όταν τα έβαζα και μου έκανε “τσαχπινιές” η εγκατάσταση τους). εσένα με πιασμένες τις 2 θύρες USB(σε διαβάζω πολύ εδώ, και πιστεύω αποκλείεται να μην τις λειτουργείς και τις 2 😛 ) πόση ώρα κρατάει η μπαταρία σου στα windows?? εμένα στα Windows κρατάει περίπου 4-5 ώρες συνεχούς χρήσης internet/γραφείου(αν δουλέψω Lightroom/Photoshop κατεβαίνει στις 3 ώρες με χρήση αρχείων RAW), ενώ σε OSx πιάνει τις 6 ωρες σε χρήση γραφείου/ιντερνετ(σε φωτογραφικά πάει πάλι στις 3 ώρες για εναν περίεργο λόγο).

βεβαια με αυτό το μηχάνημα της Microsoft βλέπω να την κάνω την αγορά προς Χριστούγεννα που θα έχουν εδώ στο “χωριό μου” boxing day και όλα αυτά πάνε 50+% έκπτωση, το μηχάνημα γι αυτά που χρειάζομαι είναι νομίζω απίστευτο, ακόμα και το “baby” τους να πάρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.