MSI | Δυναμικά στο χώρο των ultra portable PC με το Wind

, MSI | Δυναμικά στο χώρο των ultra portable PC με το WindΗ MSI θέλοντας να εισέλθει κι αυτή στο χώρο των υποφορητών υπολογιστών αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό της mini Laptop. Το Wind όπως το ονόμασε η MSI θα είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής που θα ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή της Intel Atom ο οποίος θα είναι χρονισμένος στα 1,6GHz.

Με την χρήση του επεξεργαστή Intel Atom η MSI θέλει να αυξήσει την διάρκεια της μπαταρίας και να κατασκευάσει το ταχύτερο μοντέλο ανάμεσα στους υποφορητούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις με ελαφρώς διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά.
Πιο συγκεκριμένα η έκδοση που θα ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Linux θα στοιχίζει 399$ και εκτός από τον Intel Atom θα διαθέτει 512ΜΒ μνήμης RAM, 80GB σκληρό δίσκο και webcam.

Η δεύτερη έκδοση με προεγκατεστημένα Windows XP θα στοιχίζει 549$ και θα διαθέτει 1GB RAM, 80GB σκληρό δίσκο, webcam και επιπλέον θα υποστηρίζει Bluetooth και WI-FI. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη έκδοση θα διαθέτει μπαταρία 6 Cell και η αυτονομία του φορητού αναμένεται να αγγίζει τις 6 ώρες. Το MSI Wind θα διαθέτει οθόνη 10″ με ανάλυση 1024×600 pixels, ωστόσο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κάποιες αγορές, όπως και στην Ευρώπη με οθόνη 8,9″.

87
317

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Από τη φωτό μου φαίνεται πιο μικρό από το Asus eeePC και η “ακριβή” έκδοση δεν κοστίζει ούτε 370 ευρώ. Μια χαρά!

tasosvel

είναι πολύ ανώτερο από το eee της Asus πάντως σε χαρακτηριστικά. Πιστεύω οτι αν και στην Ελλάδα το φέρουν με καλή τιμή θα πάει πολύ καλά.

everything53

Φαίνεται πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή! Αλλά όταν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πιθανόν να κοστίζει λίγο περισσότερο.

Κώστας Βλαχάκης

@everything53: Ναι, αυτό είναι πολύ πιθανό. Εδώ και το eeePC τα Multirama το πούλαγαν (δεν ξέρω ακόμα) νομίζω 499 ευρώ, ενώ σε δολάρια στο εξωτερικό κάνει 522 δηλαδή αρκετά κάτω από 400 ευρώ.

tasosvel

Βασικά ας ελπίσουμε οτι θα έρθει γιατί και το eee δεν κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα και στο eshop που είχα ρωτήσει δεν το είχαν σε stock αλλά το παραγγέλνεις και μετά από 3-4 μέρες σου έρχεται.

kavaliotis

Ποιος ειπε οτι δεν θα κυκλοφορησει στην Ελλαδα το μοντελο με τις 10″? Στα μαγαζια δεν ξερω, αλλα ηδη προπωλειται στο expansys.gr προς 455€ περιπου η εκδοση με τα WindowsXP και την 10″ οθονη, οποτε και να μην το φερουνε, το αγοραζουμε online… Και αν υποθεσουμε οτι ειναι καπως τσιμπιμενη η τιμη του, επειδη γνωριζουμε οτι το συγκεκριμενο ειναι ακριβο site, σε καποιο αλλο σιγουρα θα ειναι κοντα στα 400€.

Α και αναμενομενη ημερομηνια στην Ευρωπη ειναι η 20 Ιουνιου…

tasosvel

Όντως, επίσης με μια μαζική παραγγελία από το expansys μπορείς να πετύχεις και αρκετά καλύτερη τιμή. Και 455 ευρώ δεν είναι τόσο κακή τιμή πάντως.

Κώστας Βλαχάκης

@kalaviotis: Όταν λέμε ότι δεν ξέρουμε αν θα κυκλοφορήσει, εννοούμε σε φυσικά καταστήματα. Μην μπλέκεις το ίντερνετ, εκεί κυκλοφορούν όλα.

kavaliotis

Συμφωνα με το wikipedia, αυτο που λενε ειναι οτι στην Αμερικη θα κυκλοφορησει ΜΟΝΟ το μοντελο των 10″. Αλλο αυτο και αλλο το οτι δεν θα κυκλοφορησει στην Ευρωπη το 10″. Απλα στην Αμερικη δεν θα κυκλοφορησει το 8.9″. Αρα Ελλαδα να περιμενουμε και τα δυο μοντελα με προτεραιοτητα μαλλον στο μοντελο των 10″ που περιμενουν οι περισσοτεροι.

tasosvel

χθές εντόπισα το msi στα multirama εδώ στην Ρόδο στα 378 ευρώ. Λογικά στην Αθήνα θα έχει 399 λόγω διαφοράς ΦΠΑ.

Κώστας Βλαχάκης

Με την 8,9″ οθόνη; Σε τι χρώματα;
Το δούλεψες καθόλου;
Πες μας ρε Τάσο και εμάς που είμαστε εδώ στο βουνό και δεν έχουμε πρόσβαση!!!

tasosvel

Το MSI που είδα στο Multirama είχε 10άρα οθόνη. Δεν το δούλεψα πάρα πολύ γιατί είχαν μαζευτεί όλοι από πάνω του και το έβλεπαν. Είχε Xp μέσα και απο το λίγο που κατάφερα να το δουλέψω πιστεύω οτι τα τρέχει πάρα πολύ καλό. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι σίγουρα η τιμή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MSI

MSI Claw: H πρώτη φορητή κονσόλα gaming με τσιπ Intel

Η MSI ανακοίνωσε το Claw, το πρώτο gaming handheld της εταιρείας και επίσης το πρώτο στην αγορά που διαθέτει τσιπ Intel.

Reviews featured Hands-on MSI

MSI Titan GT77 HX 13VI review: Ο Βασιλιάς των eSports

Ο Τιτάνας των gaming laptop, o Βασιλιάς των eSports, ένα πραγματικό desktop replacement που εκπέμπει τεράστια ισχύ. Iδανική λύση για content creators και gamers!

Computers MSI

MSI Modern 14: Νέα σειρά laptop με Intel Core i7 11ης γενιάς αλλά και AMD Ryzen 5000 Series

Η σειρά Modern της MSI είναι φτιαγμένη για δημιουργούς και επαγγελματίες και ανανεώθηκε με το εντυπωσιακό, ελαφρύ αλλά και ισχυρό νέο Modern 14.

Reviews MSI Hands-on

MSI GE76 Raider review: Ο Δράκος απελευθερώθηκε!

Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ένας από τους πιο τούμπανο φορητούς υπολογιστές εκεί έξω με Intel Core i9 11η γενιάς, RTX3080 16GB DDR6, 32GB RAM DDR4 2 SDD 1ΤΒ NVMe και οθόνη 17.3″ 4K 120Hz.