NEC LaVie Z, Το πιο ελαφρύ ultrabook του κόσμου

Τα Ultrabooks είναι κατηγορίας… φτερού, όλοι το γνωρίζουμε αυτό και όταν το λέμε αυτό εννοούμε τους φορητούς υπολογιστές που ζυγίζουν το πολύ 1.5 κιλό. Τώρα η NEC έρχεται να μας αλλάξει τις συνήθειες, παρουσιάζοντας το LaVie Z, το οποίο ζυγίζει μόλις 875 γραμμάρια, φλερτάροντας άνετα με τον τίτλο του… φτερού αυτού καθ’ εαυτού!

Για να γίνει αυτό εφικτό, επιστρατεύτηκαν τα πιο ελαφρά κράματα, από μαγνήσιο και λίθιο, ενώ η διαγώνιος της οθόνης του είναι 13.3 ίντσες. Το ultrabook έχει πολύ λεπτό προφίλ, χωρίς να ξεπερνά τα 14.9 mm στο πιο χοντρό του σημείο. Το NEC LaVie Z ανοίγει σε δύο δευτερόλεπτα με τη λειτουργία Quick Power On από το sleep mode.

Στα άλλα τεχνικά του χαρακτηριστικά, έχει ανάλυση 1600×900 pixels, με τον Intel Core i7-3517U στη θέση του επεξεργαστή και δίσκο SSD 256 GB, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του Intel Core i5-3317U με SSD 128 GB. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει 4 GB RAM, ενώ η εταιρεία κάνει λόγο για αυτονομία 8 ωρών και φόρτιση του 80% της μπαταρίας σε μία ώρα. Είναι εξοπλισμένο με Bluetooth, Wi-Fi και 720p webcam.

Η αρχή της εμπορικής του καριέρας θα γίνει στις 23 Αυγούστου σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί το αν θα το δούμε και από τα μέρη μας.

, NEC LaVie Z, Το πιο ελαφρύ ultrabook του κόσμου

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

η αλήθεια είναι πώς δεν θέλω να μάθω τιμή :p 1200 θα το ξεπερναει……

Johnnie

Σίγουρα θα ξεπερνάει τα 1200 γιατί φοράει i7-3517U και 256 gb ssd. Λογικό δεν είναι?

Demis

@Johnnie απλός στις εποχές μας (όπου ο κόσμος δεν έχει πλέον τόσα χρήματα (σε όλη την Ευρώπη σχεδόν παίζετε αυτό) δεν πολυπουλάνε πλέον αυτά τα μηχανήματα ο κόσμος απλός προτιμάει να κάνει την δουλειά του με όσο δυνατόν μικρότερο κόστος……

Manos Unstable

Πολύ καλό +1

IsidorosK

$1,600 (1300euro) στην Ιαπωνία για το μοντέλο με i5 και
$1,975 (1600euro) για αυτό με τον i7.

χμμμμ….

https://www.engadget.com/2012/07/03/necs-lavie-z-ultrabook-japan/

Nikos l

…Ρε παιδια αυτα τα εργαλέια τα αγοραζουν επαγγελματιες…και ΠΛΕΟΝ εχουν γινει απιστευτα ΦΤΗΝΑ…πριν 10 χρονια για ενα ελαφρυ και καλο ibm η Vaio επρεπε να δωσεις 3.000 στο νερο…και τωρα μας δινουν αυτο το υπερθεαμα….και λενε καποιοι ειναι ακριβο…Για μενα που πρεπει να εχω ενα laptop με windows συνεχως μαζι μου στο 12ωρο της εργασιας μου και πρεπει παντα να ειναι ανοιχτο και εκει που δουλευω δεν εχει παντα ρευμα…αλλα και πολλες φορες…δεν πρεπει να ζητας ρευμα απο τον πελατη που πηγες να κανεις επιδειξη . και να κουβαλαω και 2 εξτρα μπαταριες…αυτο μου μοιαζει τσαμπα…και τα χρηματα του θα τα βγαλει ουτε σε ενα μηνα….Τωρα εχω το dell xps 13 ultrabook και μονο το οτι γλυτωσα περι τα 1.1κιλα με διευκοληνε στις μετακινησεις μου και στην δουλεια μου τοσο που κραταει η μπαταρια του … Ελπιζω σε ενα χρονο αυτα τα ειναι διαθεσιμ,α και εδω. Για να το παρεις να κανεις την πλακα σου ΝΑΙ ειναι πανακριβο για εργαλειο δουλειας ειναι ΤΣΑΜΠΑ με τις δυνατοτητες που εχει… ενα e-shop να σηκωσεις για πελατη και βγηκε το κοστος στο αψε σβησε …..Πριν 10 χρονια κουβαλουσαμε μια τσαντα που ηταν 6-7 κιλα…φορητος δευτερη μπαταρια μετασχηματιστης….χαρτια…καταλογοι εκτυπωμενοι…. και τωρα με 1.5 κιλα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NEC Star

NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από τους πιο κοινούς τρόπους ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές, από την αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέχρι και τα μικρότερα ονόματα και τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Gear NEC Star

ARmKeypad: H NEC μετατρέπει το χέρι σε πληκτρολόγιο [video]

Η Ιαπωνική NEC φέρνει ένα νέο wearable το οποίο μπορεί να προβάλλει επάνω στο χέρι σου ένα πληκτρολόγιο επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά και ένα wearable στον καρπό. Με τα γυαλιά βλέπετε τα γράμματα να αιωρούνται επάνω από το χέρι σας.

Smartphones NEC

NEC object fingerprint, Τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων

H NEC ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει την τεχνολογία object fingerprint που θα επιτρέπει την αναγνώριση αντικειμένων μέσα από την κάμερα του smartphone ή του tablet. Η τεχνολογία προορίζεται να βρει εφαρμογή στα καταστήματα όπου πλέον δεν θα χρειάζεται τα προϊόντα προς πώληση να έχουν barcode ή κάποια άλλη αναγνωριστική ετικέτα (tag).

Gear NEC

NEC UT880, Σταθερό τηλέφωνο με οθόνη 7 ιντσών

To NEC UT880 είναι ένα σταθερό τηλέφωνο με ενσωματωμένο tablet 7 ιντσών που τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean και έχει πρόσβαση στο Google Play. Προορίζεται για επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς και έχει το δικό του user interface με όλες τις λειτουργίες ενός τηλεφώνου.