Netbook 2012, Θα φοράνε τους νέους Intel Atom Cedar Trail 32nm

Τα νέα μοντέλα netbook που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012 θα φοράνε τους νέους επεξεργαστές Intel Atom Cedar Trail κατασκευής στα 32nm (νανόμετρα), οι τωρινοί Intel Atom Pine Trail είναι στα 45nm. Οι νέοι Atom Ν2600 και Ν2800 εξακολουθούν να έχουν μνήμη cache 512KB L2 ανά πυρήνα και είναι χρονισμένοι στα 1.66GHz και 1.86GHz αντίστοιχα.

Η διαφορά τους σε σχέση με τους τωρινούς επεξεργαστές έγκειται στην χαμηλώτερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και στη συμβατότημα με μνήμη RAM DDR3 1066MHz. Σημαντική είναι και η διαφορά στην ενσωματωμένη GPU (graphics processing unit), που πλέον θα είναι η PowerVR SGX 545 της εταιρείας Imagination Technologies που λέγεται ότι θα έχει διπλάσια απόδοση σε σχέση με την GMA 3150 της Intel που χρησιμοποιούν οι σημερινοί Intel Atom επεξεργαστές.

Τα νέα μοντέλα netbook με τους επεξεργαστές Ν2600 και Ν2800 αναμένονται στις αρχές του έτους από τις εταιρείες ASUS, Acer, HP, Lenovo, Samsung και Toshiba.

, Netbook 2012, Θα φοράνε τους νέους Intel Atom Cedar Trail 32nm

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos_rethimno

SGX 543MP2 φοράει ήδη το iphone 4s. Και στους τετραπύρινους επεξεργαστές φέτος θα πετάνε. Τα smartphones και τα tablets λοιπόν έχουν ήδη πιάσει την δύναμη των netbook και συνεχίζουν ακάθεκτα. Το μόνο δεν αναπτύσσεται παράλληλα είναι η χωρητικότητα των μπαταριών και αυτό είναι πρόβλημα γιατί πρώτα και πάνω από όλα τα κινητά, τα tablet, τα netbook, και τα laptop είναι φορητές συσκευές!

Cons

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο ποιές εταιρείες θα συνεχίσουν στα netbook…
Η Samsung αν δεν απατώμαι, ανακοίνωσε πως αποχωρεί ->

https://www.engadget.com/2011/11/25/is-samsung-giving-up-on-netbooks-next-year/

Προσωπικά, πούλησα το netbook μου για ένα 15άρι ελαφρύ σχετικά laptop.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

PowerVR SGX 540 φόραγε το προηγούμενο galaxy s (i9000).

ΗΛΙΑΣ Χ.

powerVR SGX 530 φοράνε τα Nokia n9 και n900

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.