Νέο MacBook Pro 2012 με Retina display, Το επίσημο διαφημιστικό βίντεο

Τη Δευτέρα η Apple μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και το απίθανο MacBook Pro 2012 με την εντυπωσιακή οθόνη 15.4 ιντσών Retina ανάλυσης 2880×1440 pixels (220 ppi). To νέο MacBook Pro 2012 θα εξοπλίζεται με επεξεργαστές Intel Core i5 ή i7 Ivy Bridge, μνήμη RAM έως και 16GB, και αποθηκευτικό μέσο HDD και SSD. Διαθέτει θύρες USB 3.0, μια Thunderbolt αλλά και HDMI, όχι όμως Ethernet!

update: Ανακοινώθηκαν οι επίσημες τιμές λιανικής για την Ελλάδα, δείτε τις εδώ.

Η τιμή τους αναλλόγως εξοπλισμού θα κυμαίνεται μεταξύ 2.200 και 2.800 δολάρια Αμερικής. Δείτε πακάτω τη διαφήμιση της Apple για το νέο MacBook Pro 2012 που προορίζεται για επαγγελματίες του βίντεο και της φωτογραφίες ή απλά για όσους μπορούν να διαθέσουν το υψηλό αντίτιμο για αυτό το ξεχωριστό εργαλείο!

, Νέο MacBook Pro 2012 με Retina display, Το επίσημο διαφημιστικό βίντεο

, Νέο MacBook Pro 2012 με Retina display, Το επίσημο διαφημιστικό βίντεο

, Νέο MacBook Pro 2012 με Retina display, Το επίσημο διαφημιστικό βίντεο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Τέρας….

Κώστας

Όσο και αν μου τη δίνουν τα “κολλήματα” της Apple, οφείλω να ομολογήσω ότι πάντα καταφέρνει να είναι έτη μπροστά από τον ανταγωνισμό!

makis88

δεν βγάζεις συμπεράσματα απο ένα promo. Ποιά προγράμματα χρησιμοποιεί στο video για να επεξεργάζεται βίντεο και εικόνα, γνωρίζει κανείς?

nikosk

γιατι ομως οχι ethernet? πως θα το υποκαταστησει? γιατι δεν υπαρχει παντου διαθεσιμο wireless η καποιοι το εχουν κλειστο λογο ακτινοβολιας,

Evan

Για βιντεο ειναι το κλασσικο Final Cut Pro X που ειναι απο τα πιο απλα και καλυτερα προγραμματα αλλα μονο για Mac! Eνω για φωτογραφια ειναι το Aperture (3.3 ειναι η τελευταια εκδοση)

νιαου

@nikosk

…πως θα το υποκαταστησει? με ενα αξεσουαρ βεβαιως βεβαιως, 29 δολλαριοπουλα

https://store.apple.com/us/product/MD463ZM/A

ΘΡΥΛΟΣ

Κύριε Βλαχάκη,τι γίνεται με το διαγωνισμό του galaxy s3; Μας γυάλισε το κινητό και το κρατήσαμε; Αστειεύομαι φυσικά……….

Συγγνώμη για το off topic. Δεν ήξερα που να ποστάρω.

ΘΡΥΛΟΣ

Ευχαριστώ.

athanton

Αυτο είναι φετα!!!!
Το MacBook Air θα έχει παχος κόλλας Α4?

Δημητρης

Καλά άλλονπάλι τούτο να μη βάζουν εθερνετ…Εγώ δε γουστάρω ακτινοβολία ρε αδερφέ

Woof

Μπορει να ειναι πολιτικη της Apple, αλλα σκεφτειτε και το ενδεχομενο να μην χωρουσε η θυρα! Στο δικο μου MacBook Pro ειναι τοποθετημενη ακριβως. Σε αυτο που ειναι και λεπτοτερο φανταζομαι πως θα δυσκολευοταν!

Aris

Πολύ καινοτόμο αυτή η apple. Αποφάσισε επιτέλους να μην βάζει οθόνες για πέταμα στα λάπτοπ της, συν ότι κατάφερε να φτιάξει το λιγότερα εύκολο στην επισκευή λάπτοπ (https://ifixit.org/2753/macbook-pro-with-retina-display-teardown/). Apple, πάντα καινοτόμα.

XD|AV4ARO

Ειλικρινα το MacBook pro retina ειναι το καλυτερο λαπτοπ του κοσμου,και ειδικα με αυτην την αναλυση……ομως δεν καταλαβαινω κατι…γιατι δεν βρισκω στην Ελλαδα ουτε ενα με retina display?
Αφηστε την τιμη….για 0.10GHz και +500 MB Στην καρτα γραφικων παει +770€ ?
Ελεος…..
Παντως ενα τελειο παραγελλεια απο εξωτερικο δεν κοστιζει πανω απο 1.750 Δολλαρια.
Και τελειως τροποποιημενο στην Καρτα Γραφικων,Σκληρο,Επεξεργαστη κ.α. παει 3.000 Δολλαρια.

Σε ευρω ας μην πουμε ποσο κανει γιατι….

Manos

Για αυτους που ρωτανε,δεν υπαρχει θυρα για ethernet και μονάδα οπτικού δίσκου(CD/DVD)
Αλλα μπορεις να τα αγορασεις ξεχωριστα το ενα κανει 29 δολλαρια(για ethernet) και η φορητη μοναδα οπτικου δισκου(CD/DVD) κανει 79 δολλαρια συνολικα 108 δολλαρια(περιπου 88 ευρω)

Αυτες οι τιμες ειναι οι online τιμες στηςν Αμερικη

Manos

Και παλι για αυτους που ρωτανε,το Macbook Pro με Retina Display δεν υπαρχει σε ολα τα μαγαζια και σε μερικα ισως το δειτε με ενα λιγο διαφορετικο ονομα,ισως με ενα κωδικο απο διπλα Π.χ MC976GR/A
Αλλα μπορειτε απλα να ρωτησετε τον υπευθυνο του καταστηματος ή εναν υπαλληλο και αν θα το παραγγειλετε online μπορειτε να στειλετε ενα e-mail ή να δειτε τις λεπτομερειες του προίοντος για να σας λυθει η απορια.

Manos

Μην απορειτε για την τιμη,αφου τα παντα πανω του ειναι τελεια.
Θα πρεπει να ξερετε οτι απευθυνεται προς επαγγελματιες που θα το χρησημοποιησουν για να σχεδιασουν και φτιαξουν 3D μοντελα,να επεξεργαστουν φωτογραφιες και βιντεο και πολλες τετοιου ειδους αλλες εργασιες.Αν θελετε ενα για απλη χρηση τοτε θα συνιστουσα το MacbookAir.

Για αυτους που ρωτανε καποια απο τα προγράμματα που χρησιμοποιεί στα 2 βιντεο ειναι τα Aperture,Final Cut Pro X,iPhoto και Mail

Manos

Ναι,η αληθεια ειναι οτι η επισκευη του ειναι δυσκολη,με λιγες αναβαθμισεις και αν χαλασει η μπαταρια η καποιο αλλο μερος θα ειναι ακριβο να το αντικαταστησεις με καινουριο η να φτιαξεις το χαλασμενο.Αλλα αν εχεις τα λεφτα και εισαι προθυμος θα αγορασεις καινουργιας γενιας μολις δεις οτι το παλιο δεν σου κανει πια.Πιστευω οτι αν το προσεχεις θα το κρατησεις για αρκετα χρονια,ουτσι κι’ αλλιως αφου θα εχει καλο επεξεργαστη,καρτα γραφικων κλπ δεν θα ειναι τοσο απαραιτητη η αναβαθμιση για καποια χρονια.

Manos

Φιλε,XD|AV4ARO θα πρεπει να ξερεις οτι καποιες φορες εστω και για 0.10GHz(αν και νομιζω πως υπαρχουν μονο μοντελα με 2.3 και 2.6GHz αρα η διαφορα ειναι 0.30GHz) ισως χρειαστουν μεγαλες αλλαγες στον επεξεργαστη.Επισης εκανες λαθος οταν ελεγες για 500ΜΒ παραπανω μαλλον ενοουσες 500GB παραπανω.Παντως εαν συγκρινες το Macbook Pro με το Macbook Pro με Retina Display πρεπει να σου πω οτι ο σχεδιασμος των 2 ειναι τελειως διαφορετικος,το Macbook Pro με Retina Display ειναι ενα καινουριο μοντελο που επρεπε να σχεδιαστει ολο απο την αρχη.

Tasos

Καλα,ακομη να το καταλαβετε αυτο ειναι για τους “ματσωμενους”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.