Samsung Chromebook, Οι cloud based φορητοί υπολογιστές έρχονται και στην Ελλάδα

Με διπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos Cortex-Α15, 2GB μνήμη RAM, 16GB ενσωματωμένη μνήμη και οθόνη 11.6 ιντσών είναι διαθέσιμο στην Αμερική το πιο πρόσφατο μοντέλο Chromebook το τρίτο κατά σειρά μοντέλο με το cloud-based λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Τα Chromebooks είναι φορητοί υπολογιστές με τις ευλογίες της Google (σαν να λέμε Nexus στα smartphones) και τα πάντα τρέχουν μέσα από τον browser ενώ για τα πάντα απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ.

Εχθές σε συνάντηση που πραγματοποίησε η Samsung Hellas με δημοσιογράφους μάθαμε ότι μέσα στο νέο έτος η εταιρεία έχει την πρόθεση να φέρει στη χώρα μας τα Chromebooks. Να σημειώσουμε ότι το παραπάνω μοντέλο (XE303) στη Αμερική κοστίζει 249$ ενώ η έκδοση με 3G εκεί κοστίζει 329$.

, Samsung Chromebook, Οι cloud based φορητοί υπολογιστές έρχονται και στην Ελλάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος Σομπολος

Kαλες τιμές όμως πολύ λίγα τα γιγα για netbook και φανταζομαι πως δεν θα ειναι και επεκτάσιμη ,η χώρα μας δεν έχει Internet στους δρόμους,στην επαρχία μάλιστα η κατάσταση είναι τραγική,οι τιμές του 3G απλησίαστες και η χρήση ενός λειτουργικού που ανεβοκατεβάζει data μόνιμα είναι ασύμφορη!
Οι δυνατότητες του ειναι περιορισμένες και δεν έχει κάποιο σοβαρό λόγο ύπαρξης στην Ελληνική αγορά δεν βλέπω το λόγο να το προτιμήσει κανείς από ένα ταμπλετ η και από ένα netbook!
Παντα μιλαω για Ελλαδα

Φάνης

Θα συμφωνησω με τον φιλο Πανο. Δυστυχως απευθυνεται σε αλλες αγορες, με αλλες καλυψεις δικτυων. Παντως, θα το σκεφτομουνα σαν μια εναλλακτικη ταμπλετ (με τιποτα δεν θα επερνα netbook, για κανενα λογο), αν ηθελα κατι με πληκτρολογιο…ειδωμεν!

mechpanos

Τα 16 giga στα δίνει γιατί όλα θα τα κάνεις υποτίθεται, στο cloud.
Ωστόσο ο Πάνος έχει δίκιο στην Ελλάδα με αυτά τα δίκτυα και αυτές τις χρεώσεις δεν βολεύει.
Από την άλλη, έχει ήδη βρεθεί ο τρόπος να του βάλεις Ubuntu παράλληλα με το ChromeOS οπότε θα έχεις ένα κανονικό περιβάλλον εργασίας (με περιορισμένο όμως, χώρο)

Teodore88

Πολυ καλο εργαλιο, σε τουμπανη τιμη!

Ρε παιδια δεν ειναι για ολους.. Πχ: για τον συντακτη μας, ειναι μανούλα!! Απιστευτα φορητο, με αμεση συνδεση στον παγκοσμιο ιστο, σε απιστευτες ταχυτητες και με qwerty πληκτρολογιο για να γραφει ευκολα τα αρθρα….

Για μας, ενα iPad, ενα Nexus ή ενα Surface, ειναι πολυ πιο ενδιαφερον 😉

KostasB

Θα συμφωνήσω με όλους τους από πάνω γιατί ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι ίσως να είναι κ ένας τρόπος από τις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτά τα προιόντα να πιέσουν τις Ελληνικές εταιρείες κινητής να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους όσον αφορά το internet. Αυτό μπορεί να μην γινει άμεσα αλλα αυτή η κινηση ίσως ανοιξει τον δρόμο για μελλοντικές τροποποιήσεις.

Nikos K.

To Acer C7 Chromebook να φερει στα 199€ και μια χαρα θα μαστε!

Thodoris

Σωστός ο mechpanos, μπορείς να βάλεις Ubuntu και το τρέχει ωραιότατα απ ότι λένε οι φίλοι μας οι αμερικάνοι. Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχει τη δυνατότητα Remote Desktop μέσω του Chrome, επομένως με μία καλή σύνδεση η λειτουργικότητά του είναι μεγάλη. Θα σκεφτόμουνα να το χτυπήσω για χρήση ως εργαλείο on-the-go, δεδομένου ότι είναι πιο φθηνό από πολλά tablets, έχει πληκτρολόγιο, πλήρες web, και τη δυνατότητα Ubuntu ή Remote desktop. Σωστά όμως λένε οι φίλοι παραπάνω πως δεν είναι ιδανικό για όλους.

Nick Sfac

Χαχαχαχ!!! Ούτε καν… έλεος!

Γιώργος Κ.

Πολύ καλό, η Google κάνει πολύ καλά βήματα!!

Demis

κάλυψη στην Ελλαδα του 3g + διαστημικές τιμές στα data (Sky-Fi Thriller) = cloud θα μείνει στο cloud τον ονείρων μας

Πανος Σομπολος

@Thodoris αν είναι να το δουλέψεις με ubuntu υπάρχουν καλύτερες και φθηνότερες λυσεις στα netbooks (γιατι netbook ειναι)φιλε,330$ για ένα κουφάρι μόνο και μόνο επειδή εχει υπογραφή google ?Ακουμε τοσο κραξιμο για τα 16GB σε τηλεφωνο και ειναι ιδανικα για PC?
Ασε που δεν νομιζω να ερθει με τετοια τιμη στην Ελλαδα,το Acer C7 που αναφερει φιλος πιο πανω πιστευω ειναι καλυτερη επιλογη και εχει και εξαιρετικη τιμη

F33L

Ο πανος με καλυψε .. + το φακελωμα που εχει να πεσει με ενα τετοιο μαραφετι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.