Sony VAIO FW series | Με οθόνη 16,4 ιντσών και Blu-ray

, Sony VAIO FW series | Με οθόνη 16,4 ιντσών και Blu-rayΗ σειρά VAIO FW της Sony δημιουργήθηκε για την επόμενη γενιά της HD ψυχαγωγίας. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά που απαραίτητα πρέπει να διαθέτει ένας τέτοιος υπολογιστής όπως πραγματικά ευρεία οθόνη με αναλογία οθόνης 16:9 και ένσωματωμένο οδηγό Blu-ray Disc. Τα VAIO FW διαθέτουν μια εντυπωσιακή οθόνη με διαγώνιο 16,4 ίντσες, έχουν μεγάλη υπολογιστική ισχύ χάρη στον πανίσχυρο συνδυασμό των επεξεργαστών Core 2 Duo της Intel και των καρτών γραφικών της ATI και διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται για να γίνει πραγματικότητα η φορητή ψυχαγωγία HD.

Η ειδικά σχεδιασμένη οθόνη συγκεντρώνει στον τομέα της προβολής όλα τα πλεονεκτήματα για τα οποία είναι φημισμένη η Sony. Η ανάλυση WXGA++ (1600×900 pixels) χαρίζει μια εντυπωσιακά μεγάλη επιφάνεια εργασίας καθώς και πιστή αναπαραγωγή των ταινιών HD ευρείας οθόνης ή των προσωπικών σας βίντεο σε φορμά HD. Η ενίσχυση της περιοχή του γαλάζιου του οπτικού φάσματος –όπου η ανθρώπινη όραση παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία– επιτρέπει την αναπαραγωγή των χρωματικών αποχρώσεων οι οποίες γίνονται αντιληπτές από το ανθρώπινοι μάτι με εξαιρετική ακρίβεια. Παράλληλα, η LCD οθόνη X-black, αποκλειστικότητα της Sony, έχει βελτιωθεί με αποτέλεσμα την ενισχυμένη αντίθεση και τα εξαιρετικά, φυσικά χρώματα.

, Sony VAIO FW series | Με οθόνη 16,4 ιντσών και Blu-rayΜε την ικανότητα όχι μόνο να διαβάζει, αλλά και να εγγράφει δίσκους Blu-ray – σε επιλεγμένα μοντέλα – η σειρά VAIO FW σας επιτρέπει να μοντάρετε και να αποθηκεύσετε μέχρι και 50GB δικό σας βίντεο HD σε έναν και μοναδικό δίσκο. Ιδιαίτερα χρήσιμο λογισμικό όπως τα Adobe Premiere Elements 4.0, το VAIO Movie Story και το Click to Disc/Editor υπάρχει προεγκατεστημένο σε όλα τα μοντέλα και έτσι έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε, στο χέρι σας.

Όσον αφορά την αισθητική της, η σειρά FW έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο στυλ κάθε εσωτερικού χώρου. Το κυρίως σώμα με τις απαλές καμπύλες δείχνει την υπεροχή του από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις και η κυλινδρική άρθρωση της οθόνης με το φωτεινό πλήκτρο ενεργοποίησης στην εσοχή της μιας άκρης, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σχεδίασης των VAIO. Το συμπαγές πλαίσιο σας προϊδεάζει για την τυπική οθόνη 15 ιντσών, αλλά θα σας εκπλήξει, καθώς «φιλοξενεί» μια πραγματικά ευρεία οθόνη 16,4 ιντσών. Τα βασικά του μέρη είναι κατασκευσμένα από κράμα μαγνησίου γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό, διατηρώντας όμως το μικρό του βάρος.

Ο σχεδιασμός του πληκτρολογίου έχει γίνει με μεγάλη επιμέλεια, διατηρώντας απόσταση ανάμεσα στα πλήκτρα, ενώ η ελαφρώς κοίλη της επιφάνειά τους, εξασφαλίζει γρήγορη πληκτρολόγηση ακριβείας στους χρήστες. Η λειτουργία των πλήκτρων παραμένει σταθερή και αθόρυβη, ενώ ο μοναδικός σχεδιασμός τους χαρίζει μια ασυνήθιστη αίσθηση άνεσης στην πληκτρολόγηση.

Τα μοντέλα της σειράς προσφέρονται με προδιαγραφές απαιτήσεων βασιζόμενα στον επεξεργαστή Core 2 Duo P8400 της Intel και στην κάρτα γραφικών Mobility Radeon HD3470 της ATI για εκπληκτική απόδοση σε πολυμεσικές εφαρμογές και τρισδιάστατα γραφικά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης Νούσης

Κώστα νομίζω είναι το κατάλληλο δώρο για τον επόμενο διαγωνισμό:):):):))):))))))))))

gorgonitsa

θα λεμε και το καιρό?????χαχαχ

tasosvel

τον καιρό και μετά τα νέα από το χρηματιστήριο 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.