Sony VGN-NW11Z, Το νέο VAIO

Η Sony παρουσίασε τα νεα VAIO NW, μια σειρά notebook σχεδιασμένη να προσφέρει ευκολία στην εργασία ή τη διασκέδαση, στο σπίτι ή εν κινήσει. Ανάμεσα στα διάφορα χαρακτηριστικά που προσφέρουν αυτή την ευκολία, η λειτουργία “Quick Web Access”, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς πλήρες boot‑up του notebook αλλά και σύνδεση με τηλεόραση HD μέσω ενός μόνο καλωδίου στην έξοδο HDMI.

, Sony VGN-NW11Z, Το νέο VAIO

Μεγάλη σημασία, εκτός από τη σχεδίασή του σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο, παρουσιάζει και η φιλικότητά του με το περιβάλλον. Είναι συμβατό με το τελευταίο πρότυπο για την ενεργειακή απόδοση, το ENERGY STAR 5.0 και η κατασκευή του έχει μελετηθεί προσεκτικά με σκοπό να κρατηθεί στο ελάχιστο η ποσότητα αποβλήτων με τη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών, τόσο στην ίδια τη συσκευή, όσο και στη συσκευασία του. Το VAIO NW11 διαθέτει εντυπωσιακή ικανότητα αποθήκευσης που φτάνει τα 500 GB, καθιστώντας το ιδανικό για multimedia εφαρμογές. Διαθέτει επίσης 4 GB μνήμη, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση στα αρχεία και εύκολο multi-tasking. Η LCD οθόνη τεχνολογίας X-black των 15,5 ιντσών είναι πραγματικά ευρεία 16:9 και αποδίδει ζωντανά χρώματα και κρυστάλλινη εικόνα με εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Επάνω από το πληκτρολόγιο υπάρχει μια ομάδα πλήκτρων, τα οποία σας δίνουν άμεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες. Ένα από αυτά, το πλήκτρο “WEB” δίνει άμεση πρόσβαση στον υπερ-ταχύ Internet browser που δημιουργήθηκε ειδικά για το VAIO. Με το πάτημα του συγκεκριμένου πλήκτρου μπορείτε να βρεθείτε online σε δευτερόλεπτα χωρίς να κάνετε πλήρη εκκίνηση του PC. Δεν είναι μόνο η πρόσβαση, αλλά και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, το οποίο πλέον είναι πολύ ταχύτερο όταν χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία και ο browser. Άλλο ένα ‘one-touch’ πλήκτρο είναι το “DISPLAY OFF”, το οποίο απενεργοποιεί άμεσα την οθόνη εξοικονομώντας ενέργεια, ειδικά όταν το μόνο που επιθυμείτε είναι να ακούσετε μουσική από το δικό σας VAIO.

Τα notebook VAIO NW μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Όταν θέλετε να απολαύσετε ή να μοιραστείτε περιεχόμενο στη μεγάλη οθόνη μιας HD τηλεόρασης, υπάρχει η έξοδος HDMI™ μέσω της οποίας μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα με τη TV μέσω ενός και μοναδικού καλωδίου, το οποίο μεταφέρει τόσο το σήμα του ήχου, όσο και της εικόνας. Αυτό τα χαρακτηριστικό σας κάνει τη ζωή πιο… εύκολη και διασκεδαστική όταν πρόκειται να απολαύσετε περιεχόμενο HD, είτε αυτό είναι τα δικά σας οικογενειακά HD βίντεο, οι HD φωτογραφίες σας ή μια ταινία σε δίσκο Blu-ray™ (στο μοντέλο VGN-NW11Z).

Η οθόνη των 15,5 ιντσών είναι πραγματικά ευρεία με λόγο πλευρών 16:9, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε δύο ιστοσελίδες ή δύο σελίδες του επεξεργαστή κειμένου δίπλα-δίπλα, και οι ταινίες προβάλλονται στο αρχικό τους φορμά χωρίς τις ενοχλητικές παράπλευρες μπάρες. Η τεχνολογία X-black LCD της Sony εντυπωσιάζει τον θεατή με την έντονη αντίθεση και την φωτεινότητα της εικόνας. Η μεταφορά δεδομένων, όπως φωτογραφιών και μουσικής, είναι εύκολη υπόθεση με την αφθονία των επιλογών συνδεσιμότητας και την εύκολη πρόσβαση των σημείων σύνδεσης. Η οικογένεια των VAIO NW11 διαθέτει τρείς θύρες USB, θέσεις για κάρτες μνήμης SD, για Memory Stick και Express Card, θύρα iLINK, Wireless LAN, Bluetooth, κ.ά. Το μοντέλο VGN-NW11Z διαθέτει οδηγό Blu-ray Disc ‘Combo’ και το πρόσφατο μοντέλο κάρτας γραφικών ATI Mobility Radeon HD 4570.

Sony VAIO VGN-NW11Z
Intel Core2 Duo T6500 (2.1GHz)
Οθόνη 15.5 ιντσών X-black LCD, ανάλυσης 1366×768 (16:9)
Windows Vista Home Premium
Μνήμη 4GB
Σκληρός δίσκος 500 GB (Serial ATA)
Κάρτα Γραφικών ATI Mobility Radeon HD 4570
Blu-ray Disc Combo Drive
Διαστάσεις 249x370x29.1 χλστ.
Βάρος 2,7 κιλά

, Sony VGN-NW11Z, Το νέο VAIO

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.