Toshiba NB550D, Δοκιμάζουμε το νέο multimedia netbook

Με το Toshiba NB550D βλέπουμε μετά από καιρό μια αξιόλογη προσπάθεια στον χώρο των netbooks. Την ώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην αγορά των Tablet, η Toshiba δεν ξεχνά την μερίδα της αγοράς που ψάχνει μια καλή πρόταση στον χώρο των netbooks με νέα χαρακτηριστικά και καλύτερες επιδόσεις.

, Toshiba NB550D, Δοκιμάζουμε το νέο multimedia netbook

Ποιότητα Κατασκευής – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Το Toshiba NB550D χαρακτηρίζεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του, τα πλαστικά του είναι πολύ προσεγμένα και ιδιαίτερα το πλαστικό πάνω από την οθόνη μοιάζει άτρωτο σε χτυπήματα και γρατσουνιές. Το netbook πρέπει να αντέχει στην καθημερινή χρήση και ως προς αυτόν τον τομέα το NB550D θα τα καταφέρει περίφημα. Το πληκτρολόγιο του, αν και όχι ιδιαίτερα όμορφο, είναι αρκετά βολικό τελικά, αλλά το touchpad είναι αυτό που κάνει την διαφορά, με το ματ υλικό του να μην κολλάει ή γλιστράει και την επιφάνεια του να είναι στο ίδιο επίπεδο με το σασί, γεγονός που το κάνει να μοιάζει μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Όσο αφορά το βάρος του, με τα 1.3 κιλά, αλλά δεν θα προβληματίσει καθόλου στο καθημερινό “κουβάλημα”.

Επιδόσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Στον τομέα των επιδόσεων δεν μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού παρά τους δύο πυρήνες του AMD επεξεργαστή, η μνήμη του 1GB δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερα από 3-4 browser tabs. Λίγο καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα σε δουλειές γραφείου, όμως και πάλι πρέπει να ξεχάσετε το multi-tasking. Το μοντέλο που είχαμε στα χέρια μας ήταν εφοδιασμένο με θύρα HDMI και ηχεία Harman Kardon τα οποία μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις όχι μόνο ως προς την ποιότητα τους, αλλά και ως προς την ένταση τους, κάτι που δεν είναι αναμενόμενο για μια τόσο μικρή συσκευή. Η “κάρτα γραφικών” είναι ενσωματωμένη στο τσιπ του επεξεργαστή και μπορεί να σηκώσει με σχετική ευκολία HD video, όμως και πάλι η μνήμη δεν επιτρέπει την απροσδόκητη λειτουργία. Η οθόνη του είναι της τάξης των 10.1 ιντσών τεχνολογίας LED με ανάλυση 1024×600, γεγονός που φανερώνει στο μάτι κάθε pixel, αλλά προσφέρει την δυνατότητα στη συσκευή να παρέχει ονομαστική αυτονομία 9.5 ωρών. Στις δικές μας δοκιμές λειτουργήσαμε τη συσκευή κάτω από απαιτητικές λειτουργίες για περίπου 6.5-7 ώρες.

Συμπέρασμα
Το Toshiba NB550D είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση που μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με την προσθήκη επιπλέον 1GB μνήμης, αφού έχει δυνατότητα να φτάσει τα δύο. Μπορείτε να το βρείτε στην ελληνική αγορά σε τιμές από 379 ως 399 ευρώ, όμως προσέξτε ότι κυκλοφορούν τρία παρόμοια μοντέλα με τα NB550 (χωρίς το D στο τέλος) να μην φέρουν θύρα HDMI και ηχεία Harman Kardon.

Υπερ
– Touchpad
– Ηχεία
– Ποιότητα Κατασκευής
– Αυτονομία
– Κάρτα Γραφικών

Κατά
– Επιδόσεις Internet
– Επιδόσεις γραφείου
– Ανάλυση οθόνης

Toshiba NB550D
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Starter
Επεξεργαστής: AMD C50 1GHz Dual-Core
Μνήμη RAM: 1GB
Σκληρός δίσκος: 250GB
Οθόνη: LED, 10.1 ιντσών, 1024×600 pixels
Webcamera: Ναι
Wi-Fi n, HDMI, Ethernet, Bluetooth 3.0, 3x USB, SD card reader
Βάρος: 1,32 κιλά

, Toshiba NB550D, Δοκιμάζουμε το νέο multimedia netbook
, Toshiba NB550D, Δοκιμάζουμε το νέο multimedia netbook
, Toshiba NB550D, Δοκιμάζουμε το νέο multimedia netbook
, Toshiba NB550D, Δοκιμάζουμε το νέο multimedia netbook

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
REDODIN7

Φαίνεται πολύ καλό , όσο για την μνήμη εκτός της επέκτασης μπορεί να βάλει Linux 🙂

Stavros

Συμφωνω απολυτα…. netbook και windows δεν πανε μαζι (οχι μονο netbook αλλα μην ανοιξουμε θεμα)

Alan

Γιατί τόσο χαμηλή η ανάλυση;; Όλα έχουν 1024×768, δηλαδή HD… Το μόνο κακό αυτό… Πάντως Κώστα θα ανέβει και άλλο η σελίδα να ξεκινήσεις reviews από λάπτοπ και νέτμπουκ!!

vasilis.

πανεμορφο

Rapid-eraser

Δεν είμαι τύπος του 10″ laptop , εκτιμώ πως αν αγοράσω κάτι τέτοιο θα είναι κάτι σε tablet.
Νομίζω ότι τα standards για τα netops έχουν ανέβει πολύ ψηλότερα…

spyros

Χμ… no no no. Πολύ ακριβό για αυτό που προσφέρει. Μικρή οθόνη (έπρεπε να είναι 11″) και ανεπαρκής μνήμη που δεν ανταποκρίνεται στα HD videos όσο και σε multitasking. Ελλειπές μηχάνημα.

Thanasis

τελειο. αν γινεται δειξε μας και καμια αλλη καλη προταση σε netbooks k laptop ευχαριστω

REDODIN7

Εγώ νομίζω πως η οθόνη είναι μια χαρά για τέτοια ανάλυση , όσο για την τιμή μην ξεχνάμε ότι είναι Toshiba που σημαίνει στιβαρή κατασκευή και τέλειο Service 🙂

ioannis boziaris

Ξέρει κάποιος να μου πει αν μπορεί να συνδεθεί με projector για παρουσιάσεις powerpoint; διότι δεν διαθέτει τον πολύπινο υποδοχέα! Υπάρχει κάποιος adaptor που μπορεί να συνδεθεί;

Ευχαριστώ

Drifter894

ξερει κανεις γιατι δεν υπαρχουν στην αγορα? τα απεσυραν για καποιο λογο ή τελειωσαν τα αποθεματα?
Ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.