Δοκιμή: Toshiba Portege R830-10v, Κάνει όλα όσα υπόσχεται

Για το ταξίδι του Techblog στο Βερολίνο και την έκθεση IFA 2011 η Toshiba μας προμήθευσε με ένα πολύ αξιόλογο laptop και πραγματικό όπως αποδείχτηκε εργαλείο δουλειάς, το Toshiba Portege R830-10v. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φορητό laptop, βάρους μόλις 1,64 κιλών, με μια πολύ προσεγμένη και εργονομική κατασκευή.

, Δοκιμή: Toshiba Portege R830-10v, Κάνει όλα όσα υπόσχεται

Διαθέτει οθόνη LED 13.3 ιντσών τεχνολογίας Toshiba TruBrite και ανάλυσης 1366×768 pixels. Η κάρτα γραφικών που είναι εφοδιασμένο είναι η Intel HD 3000, με μοιραζόμενη μνήμη έως 1696 MB υπόσχεται αξιόλογη απόδοση γραφικών και σε παιχνίδια. Σίγουρα σε αυτό βοηθάνε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Όπως ο διπύρηνος επεξεργαστής Intel Core i7 χρονισμένος στα 2.7GΗz. Ενώ τα 8GB RAM και ο SSD σκληρός δίσκος, του προσδίδουν πολύ καλούς χρόνους και ανταγωνιστικές επιδόσεις, από το bootάρισμα μέχρι και την χρήση αρκετά απαιτητικών προγραμμάτων.

Φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν να υστερεί σε θέματα συνδεσιμότητας, αφού είναι εξοπλισμένο με έξοδο HDMI, θύρα ανάγνωσης καρτών SD, bluetooth, WiFi ενώ διαθέτει και υποδοχή καρτών sim για να έχετε παντού mobile internet με το ενσωματωμένο 3G μόντεμ. Επίσης η μία από τις USB θύρες που διαθέτει, παρέχει και δυνατότητα φόρτισης εξωτερικής συσκευής με το laptop κλειστό. Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με την τηλεόρασή σας μέσω της τεχνολογίας Intel Wireless Display που διαθέτει. Εδώ είναι βέβαια απαραίτητος Wi-Fi αντάπτορας για την τηλεόρασής σας.

Από την έκθεση και μετά που το Techblog έχει στα χέρια του το Toshiba Portege R830-10v, πραγματικά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Θα μου πείτε μικρό το χρονικό διάστημα για συμπεράσματα, αλλά ότι κι αν έπρεπε να κάνει το έκανε ταχύτατα και απρόσκοπτα. Είναι ταχύτατο, αξιόπιστο και “εκνευριστικά” αθόρυβο, νομίζεις πως δεν υπάρχει ανεμιστήρας. Επίσης κάτι που εμένα με εντυπωσίασε, είναι η εξαιρετική του αυτονομία. Αντέχει περισσότερες από 9 ώρες συνεχούς και ακατάπαυστης λειτουργίας με αρκετά προγράμματα να τρέχουν.

Όπως ήδη ανέφερα το Toshiba Portege R830-10v θα το χαρακτήριζα ένα πραγματικό και πολύ αξιόπιστο εργαλείο δουλειάς. Παράλληλα όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φορητή συσκευή διασκέδασης πολύ αξιόλογων επιδόσεων. Μπορεί να μην θεωρείται οικονομικό μιας και κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ, αλλά κάνει όλα όσα υπόσχεται και μάλιστα στο ακέραιο. Υπάρχουν βέβαια και οικονομικότερα μοντέλα στην ίδια σειρά, αναλόγως βέβαια της διαμόρφωσης τους.

Η Toshiba κυκλοφορώντας στην αγορά laptops όπως το Portege R830-10v, πιστεύω πως βάζει σε πολλές σκέψεις τους ανταγωνιστές της.

Toshiba Portege R830-10v
Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 Professional 64-bit
Επεξεργαστής: Intel core i7 2620M 2.7 GHz
Μνήμη RAM: 8GB GB DDR3 στα 1333 Mhz
Σκληρός δίσκος: Toshiba SSD 256 GB
Οπτικό μέσο: DVD±RW Double layer
Οθόνη: 13,3 ιντσών LED Toshiba TruBrite, 1366×768 pixels
Κάρτα γραφικών: Intel HD 3000 με μοιραζόμενη μνήμη έως 1696 ΜΒ
2x USB 2.0 και 1x USB 3.0, θύρα HDMI, θύρα eSATA, θύρα ανάγνωσης καρτών SD
Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, υποδοχή ethernet
3G/HSPA 14.4Mbps, HSUPA 5.76Mbps
Aδιάβροχο πληκτρολόγιο (spill resistant)
Web κάμερα 1.3 Μegapixels
Μπαταρία: 9 cell Li Ion, αυτονομία 9 ώρες (βάσει χρήσης)
Διαστάσεις: 316x227x18,4 χλστ.
Βάρος: 1,64 κιλά

Marios1508

, Δοκιμή: Toshiba Portege R830-10v, Κάνει όλα όσα υπόσχεται

, Δοκιμή: Toshiba Portege R830-10v, Κάνει όλα όσα υπόσχεται

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιωργος22

και η τιμουλα?

Κώστας Βλαχάκης

ehmm, το διαβάσαμε το άρθρο???…. 🙂

Σάκης

Wow 2 Χιλιάδες ευρώ δεν ειναι τιποτα για αυτα που προσφερει,αλλα ενταξει ελεοσ να βαζουν πλεον και e-sata USB 3.0 μασ φτανει.

psilos

2.000 ευρώ????????? για κανένα λόγο……αν και είμαι φαν της toshiba και κάτοχος toshiba laptop τόσα λεφτά δεν θα έδινα με τίποτα!!!!!!!!! πάντως είναι τουμπανάκι στα χαρακτηριστικά……..

jimmy1992

Με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά δεν μου ακούγονται και πολλά τα 2.000 ευρώ! Αυτό που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση είναι είναι οι 9+ ώρες λειτουργίας και το βάρος!

George Kar

Εξαιρετικότατο και πολύ καλή η δουλειά της Toshiba όταν το είδα και φυσικά τα χαρακτηρισιτκά του απερίγραπτα…αλλά τα 2.000€ είναι υπερβολικά καλύτερα να πάρεις το Razer Blade με 800 παραπάνω παρά αυτό….Αν και βέβαια θα ήθελα πάρα πολύ να το αγοράσω

Antonis

Παρα πολυ καλο. Και ενταξει η τιμη του εμενα μου φενεται λογικη.

leathernecks

Καλό δεν λέω αλλά κι εμένα μου φαίνεται υπερβολική η τιμή του. Σε αυτήν την κατηγορία τιμής θα προτιμήσω να φτιάξω ένα Mac Book Pro 13,3 με παραπλήσια χαρακτηριστικά (8 GB RAM- 256 GB SSD) .Προσωπική μου άποψη βέβαια!

kostis

ε οχι και παιχνιδια η intel hd….κανενα παλιο ναι…

Κωνσταντίνος

Διπύρηνος ή τετραπύρηνος είναι ο επεξεργαστής ;

γιωργος22

κωστα δικο μου λαθος τωρα την ειδα!

Κώστας Βλαχάκης

Κωνσταντίνος, https://ark.intel.com/products/52231/Intel-Core-i7-2620M-Processor-(4M-Cache-2_70-GHz)

γιωργος22, 🙂 🙂 🙂

DarkPain

Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω,καλό δεν λέω αλλά 2 χιλιάρικα δεν θα τα έδινα για αυτό!
Θα επερνα π.χ ένα Alienware M17x R3 που έχει και καλύτερο επεξεργαστή,μεγαλύτερο δίσκο,καλη καρτα γραφικων(οχι onboard),οθοναρα 17.3 ιτζων LED και είναι Alienware;)
Υ.Γ Βραβεύτηκε και το καλύτερο laptop στο CES 2011

alex

Τα Alienware είναι απαίσια δημιουργήματα για κάγκουρες.

kostas

Δεν είμαι υποστηρικτής της Apple αλλά θα συμφωνήσω με τον leathernecks παραπάνω. Σε αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα και εγώ ένα Mac Book Pro.

mokmo

στο κανανε προσωπικο δωρο κωστα η στο δανεισανε οσο κραταγε η εκθεση για να κανεις τη δουλεια σου?

Κώστας Βλαχάκης

mokmo, Μας το έχουν δώσει δανεικό όπως αναφέρει και ο Μάριος στο άρθρο.
Είχε πρόβλημα το δικό του τις τελευταίες ημέρες πριν την έκθεση και τελικά βρήκαμε άκρη 😉

kakadi

Alex τα Alienware ειναι hard gaming laptops!! καγκουρες ειναι αυτοι που παιζουν τσιτα μουσικη και τους ακουει ολο το τετραγωνο. Σε τετοια τιμη το 15αρι Macbook Pro, Toshiba Qosmio, Alienware, Sony Vaio 3D ειναι εξαιρετικες επιλογες αναλογα με τι λειτουργικο θες και τι δυνατοτητες… Για αυτο μου φαινονται πολλα παρα πολλα…Κ αν θες με το ζορρι φορητο παρε macbook air 11” και τελιωνει το παραμυθι.. Λιγο εκτος θεματος εχω ενα qosmio αλλα σκεφτομαι να το στειλω για macbook pro.. 15αρι ή 13αρι τι λετε? εχουν και 600 ευρα διαφορα!!

Χάρης

Να δώσεις 2.000 ευρώ και να έχεις “Κάρτα γραφικών: Intel HD 3000 με μοιραζόμενη μνήμη έως 1696 ΜΒ” … απλά ΤΡΑΓΙΚΟ!

Greg

Ελπίζω να δροσίζεται και σωστά, όχι όπως το macbook pro 13″…. Σίγουρα η Toshiba θα κυκλοφορήσει και άλλα μοντέλα για να επιλέγει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει, όπως είχε κάνει στα portege r700 series. Το θέμα είναι ποιο θα έρθει στην καλή μας Ελλάδα… Είναι ultra portable 13,3″, άνετα θα μπορούσε να βγει με i5 dual core, 4GB RAM, 120GB SSD και τα υπόλοιπα ίδια, 300 ευρώ λιγότερα. Το συγκεκριμένο είναι λίγο overkill για αυτούς που δεν τους πειράζει να δώσουν λίγα λεφτά παραπάνω για δυνατότητες και επιλογές. Δυστυχώς έψαχνα την εμπειρία mac (ακόμα δεν την βρήκα), οπότε θα μείνω αρκετό καιρό με το φορητό τηγάνι macbook pro 13″ και 2-3 γενιές portege μετά (στα R1100 series μάλλον) θα ξαναγυρίσω σε toshiba, γιατί το παλιό satellite μου με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο!

Κώστας

Πολύ ακριβό ειδικά όταν υπάρχουν τα mac book air…

Marios1508

Ναι δε λεω 2000 € ειναι πολλα και οι εναλλακτικες επιλογες ειναι πολλες, οπως πολυ σωστα ειπατε, macbook pro, air, ειναι πιστευω αξιος ανταγωνιστης τους! Πιστευω πως το portege R830-10v εχει σωστη αναλογια τιμης-χαρακτηριστικων! Με gaming laptops δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να το συγκρινουμε! Ειναι περισσοτερο επαγγελματικο λαπτοπ! Επισης μην παραλειπουμε το γεγονος οτι ο SSD απο μονος του κοστιζει πανω κατω 600€ ! Οπως εχω ξαναπει οι επιλογες στους υπολογιστες ειναι πολλες και ο καθενας μας, κρινει και πραττει αναλογα με τις αναγκες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.