Toshiba Qosmio F750 3D, Laptop με οθόνη 3D χωρίς γυαλιά

Είχε παρουσιαστεί στην έκθεση CES 2011 τον περασμένο Ιανουάριο, θα κυκλοφορήσει μέσα στο Αύγουστο. Είναι το Toshiba Qosmio F750 3D με οθόνη που μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο 3D χωρίς γυαλιά. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενσωματωμένη κάμερα που “διαβάζει” τα μάτια μας και αντίστοιχα προβάλει τις εικόνες.

Το αποτέλεσμα είναι ψευδο-3D και όχι native 3D. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι ενώ ενσωματώνει Blu-Ray 3D drive, για να δείτε ταινίες 3D θα πρέπει να το συνδέσετε με HDMI με συμβατή 3D τηλεόραση μέσω HDMI, δεν μπορεί να το δείξει στην οθόνη του.

Κατά τα άλλα όμως είναι ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα κα σίγουρα με αρκετά υψηλή τιμή κτήσης…

, Toshiba Qosmio F750 3D, Laptop με οθόνη 3D χωρίς γυαλιά

Toshiba Qosmio F750 3D
Επεξεργαστής: Intel Core i7 Quad-Core
Μνήμη RAM: έως 8 GB DDR3 (1,333 MHz)
Σκληρός δίσκος: έως 750 GB και Solid State Hybrid 4G drive (με 500 GB στα 7200rpm)
Οθόνη: 15.6 ιντσών, TruBrite Full HD οθόνη 3D χωρίς γυαλιά, LED backlight, 1.920×1080 pixels
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GT 540M γραφικά με 2GB VRAM
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Home Premium (64-bit)
• 3x USB 2.0 και 1x USB 3.0, HDMI, Multi-Card Reader
• Wi-Fi n, Bluetooth 3.0, Gigabit LAN
• Blu-ray rewritable drive με BDXL Multi-Layer υποστήριξη (υποστηρίζει 100GB δίσκων επανεγγραφής)
• HD Web κάμερα, harman kardon ηχεία, Dolby Advanced Audio, DVB-T
Διαστάσεις: 387.6×266.8×31.1/ 36.8 χλστ.
Βάρος: ξεκινάει από 3.15 κιλά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Τσ.

Δεν θα γίνεται να αναπαράγει αυτό το είδος 3D σε τηλεόραση..? Άμα π.χ. το έχεις κάτω από την τηλεόραση και “διαβάζει” τα μάτια σου, δεν θα γίνεται το ίδιο και στην τηλεόραση..?
Πάντως είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο…!

vaggelis

Πω Πω πολυ δυνατο μηχανημα,,,παιζεις κ games με πολυ υψηλες απαιτησεις…πολυ καλο..και το 3D που ενσωματωνει με ψηνει

kostis

Περα απο το ψευδο 3d στα 2000 που κανει θα μπορουσε να ειχε μια καλυτερη καρτα γραφικων την οποια βρισκεις και σε acer των 600 ευρω.

Solon

Από ότι διάβασα κάπου αλλού το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει την απλή 2D ταινία σε 3D σε πραγματικό χρόνο οπότε η ανάγκη της 3D ταινίας αχρηστεύεται. Η ποιότητα είναι βέβαια θέμα αλλά θα περιμένω να την δω από κοντά. Είμαι περίεργος να δω πόσο γρήγορα προσαρμόζει την 3D εικόνα στη θέση του θεατή καθώς και αν μπορούν να δουν 3D δυο άτομα ταυτόχρονα από μικρή απόσταση π.χ. 2 μέτρα. Κατά τα άλλα για την ποιότητα κατασκευής των Qosmio ένα έχω να πω ως κάποιος που έχει δουλέψει όλες τις μάρκες και μάλιστα τα ακριβά τους μοντέλα. Μόνο με τα επαγγελματικά Dell μπορεί να συγκριθεί, όλα τα υπόλοιπα είναι 2 κλάσεις παρακάτω. Όσο για την κάρτα γραφικών που λέει ο φίλος Kostis πράγματι θα μπορούσε να είναι καλύτερη π.χ. μια GTX, αλλά από την άλλη η GT 540m υποστηρίζει DirectX 11, PhysX, Open GL και έχει 2Gb μνήμης. Αν όντως υπάρχει ACER των 600 ευρώ με καλύτερη κάρτα δώσε σε παρακαλώ link θα ήθελα πολύ να το δω! Εκτός αν με το καλύτερη εννοείς ΑΤΙ-AMD αλλά τότε πάει αλλού η συζήτηση και επιπλέον ξέχνα το PhysX. Αν το 3d παίζει καλά τότε θα το πάρω σίγουρα. Έχω μετανιώσει πολλές… Συνέχεια »

Panos

Συμφωνω και εγω με τον Kosti..μα gt540m σε αυτα τα λεφτα??
Eπισης τι να τα κανει τα 2gb αυτη η καρτα? marketing ειναι…ασε τα physx που ακομα δεν καταλαβαινω που θα δεις διαφορα και σε ποιo game….

kostis

@solon εννουσα οτι η gt540m υπαρχει σε acer των 599 ευρω για την ακριβεια. Μπες στο πλαισιο να το δεις. Μιλαω αποκλειστικα για την καρτα και οχι απο αποψη ποιοτητας για να μην παρεξηγουμαι. Αν καποιος κοιταει παντως επιδοσεις χωρις 3d και κλαπατσιμπαλα – με κατω απο 900 ευρω υπαρχει φορητο hp με την radeon 6770

kostas

2D ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΙΙ!?

tasos

η καρτα γραφικων του δεν μου λεει πολλα, γτ παντα πολυ καλα μηχανηματα εχουν αθλιες καρτες γραφικων σε αναλογια αποδοση-γραφικα, εννοω δεν θα μπορουσε να βαλει μια gtx 460, η μια ati hd 6870??? και επισης 2000 γιαυτο δεν θα εδινα, ακομα και αν ηχε μια gtx 570.

kostis

Κανενα toshiba δεν εχω δει που να φοραει ναυαρχιδα καρτα επανω. Παντα προτιμουν τις mid/low range….και σε συνδιασμο παντα με την ακριβη τιμη τους δεν απευθυνονται σε ολους. Με 2000 παιρνεις αυτην την στιγμη core i7 και χαλαρα την gtx480m

Solon

tasos ποτέ δεν δίνεις 2.000 ευρώ μόνο για μια κάρτα γραφικών, τα δίνεις για το συνολικό πακέτο.
To αν αξίζει να πληρώσεις τόσα λεφτά είναι σχετικό. Έχω μετανιώσει που αγόρασα ένα laptop 3.500 ευρώ αλλά το μετάνιωσα γιατί δεν πήρα στη θέση του ένα που κόστιζε 4.500 ευρώ και είχε κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που ακόμα και σήμερα 3 χρόνια μετά δεν τα έχει κανένα laptop! Πάντως επειδή συνηθίζω να την ψάχνω πολύ τη δουλειά μπορώ να σου πω πως πάνω από τα 1300-1500 ευρώ η σχέση τιμής-απόδωσης πέφτει κατακόρυφα και αρχίζεις να πληρώνεις πάρα πολλά για πολύ λίγα.
Τα Qosmio χαρακτηρίζονται σαν Entertainment Notebook από την Toshiba όχι gaming και έτσι οι κάρτες γραφικών δεν είναι και πολύ ισχυρές. Το αν αξίζει όμως τα λεφτά του το συγκεκριμένο μοντέλο εξαρτάται κυρίως από το πόσο καλή είναι η απόδοση του 3D. Είναι το πρώτο laptop του είδους του και νομίζω πως η τιμή είναι λογική.

tasos

δεν εννοουσα αυτο, για το κομπιουτερ μιλαω, μαλλον δεν με πολυκαταλαβες, παντος εχεις δικιο για αυτα που λες, ομως δεν πιστευεις οτι θα επρεπε να ειχε μια καλυτερη καρτα γραφικων???? 2000 ειναι αυτα

Solon

Ναι, θα ήθελα να έχει μια καλύτερη κάρτα γραφικών, όπως θα ήθελα να έχει 2 δίσκους έναν SSD και ένα HDD, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν τα βρίσκεις εύκολα.
Δυστυχώς μετά το παγκόσμιο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης οι εταιρείες μαζεύτηκαν και σταμάτησαν να παράγουν extreme μοντέλα. Ακόμα και στις ΗΠΑ οι δυνατότητες στα customs configurations έχουν περιοριστεί πολύ τελευταία και δεν βρίσκεις πια αυτά που έβρισκες πριν 2-3 χρόνια.

tasos

σωστα, και ποια ειναι η λυση για την αποκτηση ενος extreme μοντελου??? να το φτιαξω εγω μπορει, και πως μου εγκυαται κανεις οτι τα λευτα που θα δωσω δεν θα τα κλαψω???

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Συγνώμη, αλλά ΠΩΣ στο διάβολο θα παίξει κανείς άνετα παιχνίδια? !!
Tα κουμπιά θα διαλυθούνε !
Παιχνίδια δράσης και αυτοκινήτων και αεροπλάνων χωρίς joystick ΔΕΝ νοούνται !
Με άλλα λόγια απαιτείται και αγορά του κατάλληλου joystick !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.