Αναδιπλούμενο ultrabook παρουσίασε η Toshiba στην Computex

Τα netbooks μάλλον πρέπει να τα ξεχάσουμε, λέτε να ξεχάσουμε και τις ταμπλέτες; Ακόμα μία εταιρεία, η Toshiba, παρουσίασε στην έκθεση Computex, ένα ultrabook με αναδιπλούμενη οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα Windows 8, δείχνοντάς μας την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Το νέο μοντέλο δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο, καθώς παραμένει σε εξέλιξη σε στενή συνεργασία με την Intel, ενώ σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η Toshiba, δεν πρόκειται να είναι η μόνη τέτοια συσκευή με οθόνη αφής που θα δούμε από τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα εξοπλίζεται με Intel Ivy Bridge επεξεργαστή, ενώ ενδιαφέρον είναι το σχήμα του και ο τρόπος με τον οποίο αναδιπλώνεται η οθόνη του, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video.

, Αναδιπλούμενο ultrabook παρουσίασε η Toshiba στην Computex

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MORAITHS

Θελω ενα τετοιο τωρα !!!!

alexis

πολυ καλη ιδεα αυτα τα tablet-ultrabook αν και εχω 2 ενστασεις:
1 πιο πολυ για laptop μου μοιαζει με αυτο το παχος παρα με ultrabook
2 σα ταμπλετα θα ειναι πιο δυσχρηστο με τοσο βαρος επιπλεον
πιστευω οτι ειναι μια καλη αρχη αλλα υπαρχουν ακομα πολλα περιθωρια βελτιωσης τοσο σε σχεδιαση οσο και σε εργονομια!

Solon

Τέλειο! Το θέλω στις 11΄΄ με 256Gb SSD, μεταλικό σώμα και ενσωματομένο μόντεμ UMTS!!! Αν κυκλοφορήσει έτσι θα το πάρω την άλλη μέρα!

ορεστης

@alexis αυτο παρατηρησα κι εχω! πολυ χοντρο ειναι για ultrabook… δεν ξετρελαθηκα, νομιζω πως ειναι καλυτερο το καινουριο της asus… https://techblog.gr/notebook/asus-ux21a-ultrabook-touchscreen-confirmed-33231/

Panos7GR

Πολύ μου αρέσει αυτο που πάει να γινει, να συνδιαστουν οι ταμπλετες με τα ultrabooks. Θα έχει πολλά συν, αυτη η κινηση αν και ακομα ίσως βρισκ΄μαστε σε πρώιμο στάδιο… Το λέω γιατί παραμένουν κάπως βαριά τα υβριδικά ultrabooks για την χρήση τους σαν tablet. Επίσης θα ήθελα πολύ να δω σε πόσες ώρες θα κυμαίνεται η αυτονομία τους και αν θα θερμαίνονται τόσο όσο τα ξαδερφάκια τους μετά απο κάποιες ώρες χρήσης (το αναφέρω γιατί σαν χρήστης laptop μετά απο 2 ώρες ο υπολογιστής γίνεται “μάτι” κουζίνας, ultrabook δεν έχω πιάσει στα χέρια μου ακόμα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.