Ultrabooks, Δεν τα έχουν αγαπήσει στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν τα 15ιντσα και άνω laptop και δεν έχουν αγκαλιάσει ακόμα με θέρμη τα Ultrabooks. Αυτό απορρέει από στοιχεία που δίνουν Ταϊβανέζοι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών. Τα Ultrabooks είναι πολύ λεπτά και sexy όμως οι τιμές τους είναι υψηλές και θα πρέπει να πέσουν κάτω από τα 1000 δολάρια Αμερικής για να αποκτήσουν διείσδυση στην αγορά.

, Ultrabooks, Δεν τα έχουν αγαπήσει στην Ευρώπη

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostis

Εδω κοσμος χανεται και τα ultrabooks…αντε μην το συνεχισω…

Solon

Δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα των Ultrabooks πέραν το ότι είναι ωραία και ελαφριά. Αν είχαν και μια οπτική μονάδα πάνω θα το συζητούσα αλλά είναι τελείως χαζό να πληρώσεις ένα σωρό λεφτά και να πάρεις ένα μηχάνημα που δεν μπορεί να διαβάσει ούτε το DVD της εφημερίδας.Για να μην μιλήσω για τις δυνατότητες στα γραφικά.
Αν η νόμιμη διάθεση ψηφιακού ψυχαγωγικού περιεχομένου ήταν τόσο οργανωμένη στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική (που περιλαμβάνει τα πάντα) και οι τιμές για απεριόριστο ασύρματο internet λογικές θα είχαν περισσότερες πιθανότητες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.
Ειδικά στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω και στα 2.
Υπάρχουν ωραιότατα και ελαφριά notebook στις 13,3 και 14 ίντσες που έχουν πάνω τα πάντα και κοστίζουν 800 και 1000 ευρώ. Δύσκολα θα πληρώσει ένας ευρωπαίος καταναλωτής 1000 ευρώ για ένα περιορισμένων δυνατοτήτων μηχάνημα απλά και μόνο για να πουλήσει μούρη.

AnakinSkywalker

Πάντως φαίνεται πως η Apple σκέφτεται να παντρέψει την κατηγορία των Ultrabooks (MacBook Air 11 και 13 ιντσών) με τα μεγάλα laptop (MacBook Pro 15 και 17 ιντσών) παρουσιάζοντας στο εγγύς μέλλον MacBook Air 15 και 17 ιντσών. Θα έχει ενδιαφέρον…

GiannisWST

Δε θα εχει ενδιαφερον αν το κανει η apple, τουλαχιστον σε μια μεριδα ανθρωπων που θελουν λιγο περισσοτερη επεξεργαστικη ισχυ, οι περισσοτεροι που εχουν macbook για δουλεια, το χρησιμοποιουν για photoshop η σχεδιαση 3d animation. Δωσε τους δηλαδη ultrabook επιδοσεις??Συνεπως μια τετοια κινηση δε ξερω αν θα τους ενθουσιασει. Το θεμα ειναι οτι δε φταινε αποκλειστικα οι κατασκευαστες, εχουν ακριβα ανταλλακτικα, σχεδον ολα τα ultrabooks εχουν ssd και μετα ειναι το θεμα οτι τα cpu τα πουλαει ακριβα η intel δυστυχως. Παντως ουτε και εμενα με ψηνει η κατηγορια, ειναι πολυ πιο δυνατα απο ταμπλετες, αλλα και παλι εχουν κομμενες επιδοσεις αισθητα σε σχεση με τα κανονικα μοντελα mobility των φορητων. Στο κομματι γραφικων δε το συζητω, για τα λεφτα τους δεν αξιζουν, εχω δει πολυ λιγα μοντελα με καλες καρτες γραφικων και ειναι ολα ανω των 1500-1600ευρω. Και παλι ειναι πολυ χειροτερες απο αυτες που εχεις στους απλους κλασικους φορητους. Το θεμα ειναι οτι στη κατηγορια αυτη πραγματικα νομιζω οτι παιρνεις ανετα ενα φορητο 15 με καλυτερες επιδοσεις ανετα πλεον και μια ταμπλετα με τα ιδια λεφτα…το να παρεις ενα ultrabook συνεπως δε ξερω κατα ποσο στρατηγικη κινηση ειναι παρα μονο αν το θες για να πινεις καφε με… Συνέχεια »

kostis

@ cVlachakis σαφως και συνεχιζεται….αλλα οχι για αυτους οι οποιοι δεν θα εχουν ουτε να φανε….δεν γινεται σε χαλεπους καιρους καποια προιοντα να κοστολογουνται σε τοσο υψηλες τιμες οταν και με λιγοτερα χρηματα αγοραζεις λαπτοπς που κανουν την δουλεια τους επισης μια χαρα…εκει ειναι η ενσταση μου….

Αύγουστος

And the show must go on…η ζωή συνεχίζεται?…ας ελπίσουμε ότι απλά θα τραβάει την ανηFORA… το techblog είναι FORA-UM…και για να συνεχίσουμε να μιλάμε για τεχνολογίες και ότι άλλο θέλουμε στη ζωή πρέπει να αφήνουμε Kostides να τα βγάζουν στη FORA… γιατί θα μας φάει όλους στο τέλος η κατηφόρα … όσο η ευπρέπεια και η ευγένεια είναι μαζί με τον kosti s, θα είμαι και εγώ μαζί του… ακόμα και αν διαφωνώ σε αυτά που λέει, θα πασχίζω να ακουστεί… επί του προκείμενου προσωπικά συμφωνώ και αφουγκράζομαι με τα παρρησιας τον παλμό του… επίσης είμαι και κατά του ACTA και ο νοών νοειτω

Παναγιώτης

@kostis Σίγουρα είναι δύσκολοι οι καιροί και υπάρχουν ακριβά προϊόνα. Όμως ο καθένας είναι αυτός που θα επιλέξει τι του αρέσει και κατ’ επέκταση τι θα αγοράσει (αν θέλει). Τα ultrabooks είναι ακριβά γιατί έχουν πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι εξαιρετικά λεπτά. Σαφώς και υπάρχουν φθηνότερα laptops τα οποία μπορεί να έχουν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και να κάνουν τη δουλειά που θες. Η αλήθεια είναι ότι παίρνεις αυτό που σε εξυπηρετεί καλύτερα και το “αντέχεις” οικονομικά. Φιλικά.

Alex

Τα ultrabooks είναι ακριβά γιατί είναι καινούργια στην πιάτσα,σε κανένα χρόνο,άντε δύο θα πάρουν την πραγματική τους αξία.

Αποστόλης

Δεν μου φαίνεται περίεργο…
Είχα ένα macbook pro 13.3″ και μόλις αγόρασα ένα 15.4″..

Η διαφορά είναι ΤΕΡΆΣΤΙΑ

kostis

@Αύγουστος….
ευχαριστω που καταλαβαινεις τον τροπο γραφης μου….
να πω κατι τελευταιο και να τελειωσω με το θεμα….
οτι δουλεια κανει ενα ultrabook κανει και ενα λαπτοπ το οποιο οκ αντε να ειναι λιγο πιο βαρυ και λιγο πιο χοντρο….εχει ομως και optical drive καθως και ισως καλυτερη ψυξη…..
φυσικα οποιος εχει λεφτουδακια ειναι ελευθερος να παρει οτι του αρεσει δεν θα δωσει λογαριασμο στα λεγομενα του και δικαιωμα του! αυτα και σταματω εδω…

Kaltsonis

Απορώ που ακόμα ασχοληστε με optical drive. Πόσες φορές πλέον χρειάζεται κάποιος χρήστης να το χρησιμοποιήσει on the road. Τα ultra books είναι για τέτοια χρήση και όχι πολύ μηχάνημα.

Tony Cool

@kaltsonis
Θεωρω τα optical drives ενα απο τα μεγαλυτερα fail της τεχνολογιας,και οτι πιο πολυ μας εχουνε βγαλει απο τα ρουχα μας παρα μας εχουνε βοηθησει τοσα χρονια.Για να μην ακουγομαι εντελως ισοπεδωτικος σιγουρα ηταν τεραστιο επιτευγμα αλλα θα μπορουσε να εχει υλοποιηθει πολυ καλυτερα χωρις μεγαλη προσπαθεια(π.χ. το minidisc της sony).Ομως η αποψη μου ειναι πως αν τα ultrabooks ειχαν optical drive ισως να ειχαν και ενα παραπανω λογο υπαρξης.Τωρα ποσοι ειναι αυτοι που θα τα προτιμησουν αντι για μια ταμπλετα των 300 ευρω η αντι για ενα laptop των 500 ευρω;

pirgianos

λοιπον παιδες,βαλτε το καλα στο μυαλο σας δεν ειναι τι σου χρειαζεται ειναι τι σου πλασαρουν ειμαστε ολοι θυματα του μαρκετιγκ….
δεν χρειαζονται ultrabook, δεν χρειαζονται tablets,,, αφηνω απο εξω τα smartphones..
ρε εχω μπει σε πειρασμο για ενα macbook air pro ενω εχω λαπτοπ με καλυτερες δυνατοτητες και προσπαθω να βρω τροπους να πεισω τον εαυτο μου οτι μου χρειαζεται, και ευτυχως που εχω το “καλο αγγελακι ” και μου λεει…. μα@@κα εισαι ανεργος και θελεις να πεταξεις 1000+ ευρω!! λογικη λιγο… αγαπη για την τεχνολογια+σεβασμο στην προσοπικοτητα μας (το μοτο μου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Notebooks Toshiba Toshiba Ultrabooks Ultrabook

Toshiba Dynabook KIRA V654, Με αυτονομία 22 ωρών

Αυτό που καθιστά το notebook Toshiba Dynabook KIRA V654 ξεχωριστό, δεν είναι η οθόνη των 13 ιντσών, ανάλυσης 1366 x 768 pixels, που επιπροσθέτως δεν είναι αφής, ούτε ο Intel επεξεργαστής αρχιτεκτονικής Haswell και το χαμηλό βάρος των 1,12 κιλών, αλλά η αυτονομία του. Σύμφωνα με την Toshiba, το Dynabook KIRA V654 προσφέρει 22 ώρες […]

Notebooks Lenovo Ultrabooks Ultrabook

Lenovo IdeaPad Flex 14, Με οθόνη αφής που περιστρέφεται και Core 4ης γενιάς

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσημα την διάθεση του IdeaPad Flex 14, ενός dual-mode notebook με οθόνη 10-point multitouch που έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται στον κάθετο άξονα κατά 300 μοίρες προς τα πίσω. Έτσι, ο χρήστης του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο laptop mode, έχοντας πρόσβαση φυσικά στο touchpad και στο πληκτρολόγιο, και στο stand mode, […]

Notebooks Toshiba ultrabooks

Toshiba No Matter What Guarantee, Επεκτείνει την εγγύηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Η Toshiba επεκτείνει την προσφορά της “No Matter What Guarantee” (εγγύηση “ότι και αν συμβεί”), ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Οι πελάτες της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να προστατεύονται από απρόοπτα κόστη που προκύπτουν για τις συσκευές τους, όπως κόστη από απρόοπτες ζημιές, απώλεια δεδομένων ή σε περίπτωση κλοπής.

Notebooks Chromebook Google ultrabooks

Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Η Google ανακοίνωσε τον πρώτο δικό της φορητό υπολογιστή, το Chromebook Pixel με οθόνη αφής 12.85 ιντσών ανάλυσης 2560×1700 pixels (239 ppi) και λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Εσωτερικά υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Core i5 με γραφικά Intel HD 4000, μνήμη RAM 4GB και μνήμη flash 32GB το σώμα είναι από αλουμίνιο και το πληκτρολόγιο υποφωτιζόμενο.