Sony VPL-VW40 | 1080p Full HD για όλους

, Sony VPL-VW40 | 1080p Full HD για όλουςΗ Sony ολοκληρώνει τη σειρά βιντεοπροβολέων Home Theatre BRAVIA με την κυκλοφορία του VPL-VW40. Όπως και οι υπόλοιποι βιντεοπροβολείς της Sony, ο VPL-VW40 μπορεί να πραγματοποιήσει προβολή σε ανάλυση 1080p Full HD και χρησιμοποιεί την τεχνολογία Sony SXRD εξασφαλίζοντας μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι σας, αποτελώντας ταυτόχρονα μια πιο προσιτή λύση.

Στην καρδιά του VPL-VW40 βρίσκεται ο μηχανισμός BRAVIA ENGINE, ένας ειδικά σχεδιασμένος επεξεργαστής, ο οποίος εφαρμόζει στο σήμα εικόνας αλγόριθμους που έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από τη Sony, βελτιώνοντας ψηφιακά κάθε καρέ σε πραγματικό χρόνο. Ο θόρυβος της εικόνας μειώνεται με αόρατο τρόπο, τα χρώματα προβάλλονται με ζωηρότητα και ένταση και κάθε λεπτομέρεια αναπαράγεται πιστά. Ο μηχανισμός BRAVIA ENGINE, γνωστός από τη σειρά τηλεοράσεων LCD BRAVIA, αποτελεί ζωτικό στοιχείο της χαρακτηριστικά ανώτερης ποιότητας εικόνας που προσφέρει ο VPL-VW40.

Ο VPL-VW40 διαθέτει, επίσης, panels εξοπλισμένα με την τεχνολογία Sony SXRD (Silicon X-tal Reflective Display). Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε αρχικά για συστήματα κινηματογραφικής προβολής και αποτελεί τη λογική επιλογή για το high-end Home Theatre. Η τεχνολογία SXRD αποδίδει την πλήρη ανάλυση 1920×1080 που απαιτείται για προβολή Full HD με κινηματογραφική καθαρότητα και ακρίβεια, χάρη στην εξαιρετικής ακρίβειας μικροαρχιτεκτονική panel. Pixels των 7 µm με απόσταση μεταξύ τους μόλις 0,35 µm παράγουν εικόνα πλήρως απαλλαγμένη από το εφέ ‘screen door’ που μπορεί να επηρεάσει άλλα συστήματα προβολής. Ακόμα, ο χρόνος απόκρισης 2,5 ms εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλή κίνηση στην οθόνη, ανεξάρτητα από το τι προβάλλεται. Τέλος, η εφαρμογή τριπλού SXRD panel (‘ένα panel ανά χρώμα’) στην προβολή RGB εξασφαλίζει την απόλυτη ακρίβεια, απαλλάσσοντας την εικόνα από χρωματικές παραμορφώσεις.

Ο VPL-VW40 μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά υψηλό λόγο αντίθεσης που φθάνει ως και 15.000:1, κάτι που γίνεται εφικτό χάρη στην τεχνολογία Sony Advanced Iris 2. Το σύστημα Advanced Iris 2 ανταποκρίνεται αυτόματα στα επίπεδα φωτισμού κάθε σκηνής και ρυθμίζει το διάφραγμα, έτσι ώστε να αποδώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι σκοτεινές σκηνές βελτιστοποιούνται αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες που συνήθως χάνονται στις σκιές, ενώ οι φωτεινές σκηνές διατηρούν τις λεπτομέρειές τους και δεν εμφανίζονται θαμπές. Υπάρχουν τέσσερις ρυθμίσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η επιλογή για πλήρως χειροκίνητο έλεγχο, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποδίδεται πάντοτε με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Στον τομέα της συμβατότητας, εξαιρετική σημασία έχει η τεχνολογία 24p True Cinema που διαθέτει ο VPL-VW40: Η πολυαναμενόμενη δυνατότητα χειρισμού σήματος 1080/24p. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη σήμερα από Blu-ray players, καθώς και από την κονσόλα PLAYSTATION™ 3 μέσω σύνδεσης HDMI. Ο VPL-VW40 διαθέτει δύο υποδοχές HDMI με δυνατότητα χειρισμού σήματος 1080/24p.

Ένας ειδικά σχεδιασμένος ανεμιστήρας προσφέρει λειτουργία με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου (22dB), κάτι που αποτελεί απαραίτητο γνώρισμα για ένα βιντεοπροβολέα υψηλής ποιότητας, το οποίο όμως δεν αποκτά πάντα τη βαρύτητα που θα έπρεπε. Η ευκολία εγκατάστασης είναι επίσης σημαντική, γι’αυτό ο VPL-VW40 διαθέτει δυνατότητα οριζόντιας, αλλά και κατακόρυφης ρύθμισης του φακού (+μόνο 65%V, ± 6.7%H) έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, προσφέροντας πάντοτε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Το σύστημα κατακόρυφης ρύθμισης του φακού καθοδηγείται από μοτέρ και η ρύθμιση μπορεί να γίνει με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Τέλος, το ίδιο το τηλεχειριστήριο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο σχεδιαστικό επίτευγμα, με φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου, μεγάλα και εύκολα στην ανάγνωση κουμπιά και πληκτρολόγιο με πλήρη οπίσθιο φωτισμό.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.