Δευτέρα
22/02/2010

Aktinovolia.net, Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Η aktinovolia.net είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μιας ομάδας μηχανικών, ιατρών και νομικών συμβούλων με σκοπό την μέτρηση, την ενημέρωση και την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Καλώδια και υποσταθμοί Δ.Ε.Η, Ραδιενεργά οικοδομικά υλικά, Ακτινοσκοπικά μηχανήματα, Ασύρματες τεχνολογίες, Ηλεκτρικές συσκευές, Ραντάρ κ.α. Μηχανικοί με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού μετρούν την επιβάρυνση από την ιονίζουσα και μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα αντικείμενα του ενδιαφέροντός σας και αν απαιτείται προτείνουν μέτρα αντιμετώπισης.

aktinovolia ionizousa

Πρακτικά, η μέτρηση και η αντιμετώπιση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μας αφορά όλους. Όλοι μας εκτιθέμεθα σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία καθημερινά και όλοι κινδυνεύουμε από αλόγιστη έκθεση σε αυτή. Ιδιαίτερη όμως προσοχή πρέπει να επιδεικνύουμε στην έκθεση των εμβρύων, των μωρών και των παιδιών διότι αναπτύσσονται και έχουν μεγάλους πληθυσμούς κυττάρων σε φάση πολλαπλασιασμού.

Οι μετρήσεις απευθύνονται σε ιδιώτες, επαγγελματίες και εταιρίες. Έχουν τις κάτωθι γενικές εφαρμογές.
– AKINHTA: Πριν ή κατόπιν αγοράς/ ενοικίασης ακίνητου συμβουλευτείτε μας για να μάθετε την επιβάρυνσή του από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια και υποσταθμοί Δ.Ε.Η, ηλεκτρική εγκατάσταση, τυχόν ραδιενεργά οικοδομικά υλικά κ.α.).
– ΣΚΑΦΗ: Εάν είστε ιδιοκτήτης σκάφους συμβουλευτείτε μας για να μάθετε πόση επιβάρυνση από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δέχεστε από τη χρήση του VHF και του ραντάρ του σκάφους σας και πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.
– ΣΥΣΚΕΥΕΣ: Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές ή ακτινοσκοπικά μηχανήματα συμβουλευτείτε μας για να μάθετε πόση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δέχεστε και πως μπορείτε να προστατευτείτε.

www.aktinovolia.net

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Staf λέει:

    Πολυ καλο το αρθρο.Να χρησιμοποιουμε τις συσκευες μας αλλα να ξερουμε και τις επιπτωσεις.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.