British Airways | Αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους Έλληνες επιβάτες

, British Airways | Αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους Έλληνες επιβάτεςΗ χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της British Airways από το ελληνικό επιβατικό κοινό παρουσιάζει αλματώδη άνοδο. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η δυνατότητα του online check-in και, κατά συνέπεια, η αποφυγή της ουράς και των χρονοβόρων διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Το online check-in είναι μια πολύτιμη υπηρεσία, διαθέσιμη 24 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν check-in και να χρησιμοποιήσουν την κάτοψη του αεροσκάφους για να επιλέξουν ή να αλλάξουν τη θέση τους.

Οι Έλληνες συνειδητοποίησαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα οφέλη του online check-in. Η αύξηση της χρήσης του κατά 73% τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο – και με τη συνδρομή του προσωπικού της British Airways στο αεροδρόμιο – δείχνει την επιθυμία τους να φτάνουν στο αεροδρόμιο έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους και, κατά συνέπεια, λιγότερο στρες.

Η British Airways ήταν η πρώτη βρετανική αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης (online boarding pass). Σήμερα, το 13% των επιβατών της British Airways στην Ελλάδα τυπώνει την κάρτα επιβίβασης από το σπίτι, το γραφείο ή το ξενοδοχείο, πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

Οι πρόσφατες στατιστικές της British Airways για το μήνα Ιανουάριο 2008 δείχνουν ότι η αυξανόμενη υιοθέτηση του e-ticketing στη χώρα μας ακολουθεί το γενικότερο ρεύμα που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά, ενόψει της διακοπής της χρήσης χάρτινων εισιτηρίων με απόφαση της IATA από 1ης Ιουνίου 2008.

Το εύρος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρει η British Airways, τόσο μέσω της ιστοσελίδας www.ba.com όσο και στα αεροδρόμια ανά τον κόσμο, απλοποιεί κατά πολύ τις διαδικασίες του ταξιδιού, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 2,5 εκατ. επιβάτες επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας κάθε εβδομάδα.

Οι online πωλήσεις εισιτηρίων στο ba.com αυξάνονται αλματωδώς και το 87% των κρατήσεων γίνεται από επιβάτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η αύξηση, σε σχέση με το 2003, είναι της τάξεως του 40%. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια της British Airways ανά την υφήλιο.

Η British Airways έχει εξελίξει σημαντικά την υπηρεσία «Manage My Booking» στην ιστοσελίδα της. Το «Manage my Booking» επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ελέγχουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους, να αλλάξουν την κράτησή τους και να στείλουν μέσω e-mail το πρόγραμμα του ταξιδιού τους σε φίλους ή συνεργάτες που πρόκειται να συναντήσουν. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξάρτητα από τον τρόπο αγοράς του εισιτηρίου.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία BA

Heathrow Terminal 5 | Η χαρά του παιδιού

Το Terminal 5, που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 27 Μαρτίου, θα είναι πραγματική απόλαυση για τις οικογένειες, αλλά και για τα παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους. Μαγνητικά play walls, οθόνες plasma που προβάλλουν παιδικά προγράμματα και παιχνιδομηχανές Playstation θα διασκεδάζουν και θα κρατούν απασχολημένα τα παιδιά στο πέρασμά τους από […]

Μικρά νέα BA

British Airways | Έλληνες οι πρώτοι ταξιδιώτες με προορισμό το Terminal 5

Σε ένα μόλις μήνα, οι ταξιδιώτες της British Airways θα είναι σε θέση να απολαύσουν την εμπειρία των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Terminal 5 στο Heathrow. Στις 27 Μαρτίου 2008, ώρα 10:55 Μεγ. Βρετανίας, η πτήση ΒΑ631 θα προσγειωθεί στο Terminal 5 προερχόμενη από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και οι επιβάτες της θα είναι οι πρώτοι […]

Μικρά νέα BA

Η British Airways υπογράφει τη διακήρυξη για το περιβάλλον

Εκατόν πενήντα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως υπέγραψαν κοινή διακήρυξη μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες των χωρών για τη σύνταξη ενός δεσμευτικού νομοθετικού πλαισίου από τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μεταξύ αυτών και η British Airways (BA).

Μικρά νέα BA

Η Εθνική Ομάδα Bowling Γυναικών «απογειώθηκε» με τη British Airways

Η British Airways έχει στηρίξει ενεργά με τις χορηγίες της τις Εθνικές ομάδες Bowling, όπως την Εθνική ομάδα Νέων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 20ό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, την Εθνική ομάδα Γυναικών, αλλά και γενικότερα το ελληνικό bowling.