BusinessWeek ΙΤ 100 | Η COSMOTE στη λίστα των κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας

, BusinessWeek ΙΤ 100 | Η COSMOTE στη λίστα των κορυφαίων εταιριών τεχνολογίαςΣτις 100 κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο συμπεριλαμβάνεται και το 2008 η COSMOTE, σύμφωνα με τη λίστα Information Technology 100 του περιοδικού BusinessWeek. Η COSMOTE καταλαμβάνει την 28η θέση στην κατάταξη, αποτελώντας και πάλι τη μοναδική ελληνική εταιρία που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Στη λίστα ΙΤ 100 του BusinessWeek εντάσσονται οι σημαντικότερες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως βάσει σειράς κριτηρίων όπως η μετοχική απόδοση, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, το ποσοστό ενίσχυσης των εσόδων, αλλά και ο συνολικός κύκλος εργασιών.

Εκτός από την 28η θέση στη γενική κατάταξη, η COSMOTE βρίσκεται στις πρώτες δέκα εταιρίες στον κόσμο σε ό,τι αφορά την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (return on equity), καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Όπως επισημαίνει το BusinessWeek, εντυπωσιακή είναι η κυριαρχία των εταιριών τηλεπικοινωνιών στη λίστα του 2008 και ιδίως των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες, όπου και το περιοδικό εντοπίζει μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη της κινητής επικοινωνίας.

Η λίστα θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού BusinessWeek (2 Ιουνίου 2008).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.