Canon, 50 εκ. φακοί EF από το 1987

Η Intersys A.E., επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης της Canon για την ελληνική αγορά, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της παραγωγής 50 εκατομμυρίων φακών EF της σειράς φωτογραφικών μηχανών Canon EOS. Για ένα διάστημα άνω των 20 ετών η θρυλική σειρά EOS συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία και την συνεχή εξέλιξη, όσον αφορά την παροχή κορυφαίων φωτογραφικών μηχανών και συναφών προϊόντων.

Το επίτευγμα των 50 εκατομμυρίων φακών σημειώθηκε κατά την παραγωγή του φακού EF 100mm f/2.8L Macro IS USM και αντικατοπτρίζει μία ακόμη σημαντική στιγμή της Canon: την παραγωγή 10 εκατομμυρίων φακών σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων.

, Canon, 50 εκ. φακοί EF από το 1987

Η ιστορία ξεκίνησε το 1987 με τη δημιουργία της EOS 650, που ήταν η πρώτη φωτογραφική μηχανή του συστήματος EOS, και συνεχίστηκε με πολλές πραγματικά καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των κάτωθι:
– Το 1987 κατασκευάστηκαν οι πρώτοι φακοί EF 300mm f/2.8L USM με Υπερηχητικό Κινητήρα για επαγγελματίες φωτογράφους του χώρου των σπορ και της άγριας φύσης.
– Το 1995 η Canon εισήγαγε τους πρώτους στον κόσμο εναλλασσόμενους φακούς με Σταθεροποιητή Εικόνας, τους EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM, για εκείνους που θέλουν να απαθανατίσουν σπορ και σκηνές από την άγρια φύση.
– Το 2001 παρουσιάστηκε ο πρώτος φακός με διαθλαστικά στοιχεία πολλαπλών επιπέδων, ο EF 400mm f/4 DO IS USM, για επαγγελματική κάλυψη σκηνών από το χώρο των σπορ και την άγρια φύση, ακόμη και εν κινήσει.
– Το 2008 παρουσιάστηκε ο πρώτος φακός για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία SWC (Subwavelength Structure Coating) της Canon, ο EF 24 mm F/1.4L II USM, με σκοπό την επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη σκηνών από τη φύση.
– Το 2009 παρουσιάστηκε ο πρώτος φακός στον κόσμο με Υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας – ο EF 100mm f2.8L Macro IS USM για πολύ κοντινά πλάνα.
– Πιο πρόσφατα, και συγκεκριμένα το 2010, η Canon παρουσίασε τον νέο, υψηλής ποιότητας, ζουμ τηλεφακό EF 70-200mm f/2.8L II IS USM για κάθε τύπο επαγγελματικής φωτογραφικής λήψης.

, Canon, 50 εκ. φακοί EF από το 1987

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.