Η Airbus “απογειώνεται” με Ενοποιημένες Επικοινωνίες Cisco

H Cisco ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης λύσης Ενοποιημένων Επικοινωνιών (Cisco Unified Communications) στην Airbus. Με την εγκατάσταση του συστήματος, η Airbus στοχεύει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων και την απλοποίηση της επικοινωνιακής της υποδομής.

Η ολοκλήρωση της υλοποίησης του έργου σηματοδοτεί την πώληση 12 εκατομμυρίων τηλεφωνικών συσκευών Cisco Unified IP.

Η Airbus αναβάθμισε το παραδοσιακό τηλεφωνικό κέντρο (PBX) που χρησιμοποιούσε σε ένα σύστημα τηλεφωνίας που βασίζεται πλήρως σε IP τηλεφωνία, με 30.000 επεκτάσεις στη Γαλλία και 10.000 επεκτάσεις στη Βρετανία. Η Airbus χρησιμοποιεί το λογισμικό επεξεργασίας κλήσεων Cisco Unified Communications Manager για την κάλυψη όλων των εγκαταστάσεων. Το 2005 υπεγράφη το συμβόλαιο για την υλοποίηση και τη διαχείριση της IP επικοινωνίας της Airbus με την Orange Business Services, την εταιρεία παροχής και ολοκλήρωσης υπηρεσιών επικοινωνίας που διαθέτει τις λύσεις και υπηρεσίες επιχειρηματικών επικοινωνιών του ομίλου France Telecom.

Η λύση Cisco Unified Communications βοηθάει την Airbus να επεκτείνει τις υπηρεσίες επικοινωνίας σε όλους τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε εγκαταστάσεις της στη Γαλλία και στη Βρετανία. Η εγκατάσταση της κεντρικής αρχιτεκτονικής μετά την αρχική διάταξη και τον σχεδιασμό που έγινε από την Orange Business Services διήρκεσε εννέα μήνες. Η λύση υλοποιήθηκε με ρυθμό 600 τηλεφώνων την ημέρα, δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα και την ευκολία με τις οποίες οι Cisco Unified Communications μπορούν να υλοποιηθούν.

«Τα αποτελεσματικά συστήματα επικοινωνίας που ενθαρρύνουν τη συνεργασία ανάμεσα σε υπαλλήλους και βελτιώνουν την αποδοτικότητα της εταιρείας έχουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μας βοηθάνε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών», δήλωσε ο Robert Louge, επικεφαλής του τμήματος IT Projects της Airbus. «Η λύση της Cisco συμβάλλει στη βελτίωση των επικοινωνιών και ταυτόχρονη μείωση των δαπανών μας, απλοποιώντας την επικοινωνιακή μας υποδομή και μας επέτρεψε να μεταβούμε γρήγορα και εύκολα σε μία IP-based Unified Communications πλατφόρμα.»

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Internet Cisco featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Εκπαίδευση από απόσταση: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες μαθητές έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα

Έως την Παρασκευή 3 Απριλίου έχουν διεξαχθεί συνολικά 72.102 μαθήματα με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές μαθητών.

Internet Cisco

Κατακόρυφη αύξηση στις τηλεδιάσκεψεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Οι εταιρείες διεθνώς αποφασίζουν το προσωπικό τους να παραμένει στο σπίτι και να εργάζεται από εκεί σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού.

Internet Cisco

Η κίνηση στο ίντερνετ αναμενεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Και από τότε που γεννήθηκε το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte κίνησης IP. Αυτό ισοδυναμεί με το πέρασμα από τα παγκόσμια δίκτυα IP όλων των ταινιών που έγιναν ποτέ σε λιγότερο από ένα λεπτό.