“Ελα στην Ανακύκλωση” μαζί με την COSMOTE και το ΓΕΡΜΑΝΟ

, “Ελα στην Ανακύκλωση” μαζί με την COSMOTE και το ΓΕΡΜΑΝΟΤο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας επεκτείνει η COSMOTE, καθιστώντας εκτός από τα κτίρια, τα αποκλειστικά καταστήματά της και τα 400 καταστήματα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα, σημεία συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, προσθέτοντας ακόμη δύο κατηγορίες υλικών, τις μπαταρίες και τα μελανοδοχεία.

Με το μήνυμα «Έλα στην Ανακύκλωση» και έχοντας τοποθετήσει στα κτίρια και καταστήματά COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικούς κάδους συλλογής και των τριών υλικών, η εταιρία καλεί το κοινό και τους εργαζόμενούς της να συμμετάσχουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE και στοχεύει να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην καταπολέμηση της μόλυνσης του εδάφους και του υδάτινου ορίζοντα, καθώς και στη μείωση του όγκου απορριμμάτων. Συγκεκριμένα:
Κινητά και αξεσουάρ
Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας αποτελείται από δεκατέσσερα διαφορετικά υλικά, όπως πλαστικό και μέταλλα, το 90% των οποίων μπορεί να ανακυκλωθεί, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μπαταρίες
Οι μπαταρίες ευθύνονται για το 20% των τοξικών ουσιών των απορριμμάτων, καθώς περιέχουν μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο. Με την εναλλακτική διαχείριση τους αποφεύγεται η απόρριψή τους στο περιβάλλον και συνεπώς η μόλυνση του εδάφους, του υδάτινου ορίζοντα και τελικά της διατροφικής αλυσίδας και του πόσιμου νερού.
Μελανοδοχεία
Ο αριθμός των άδειων μελανοδοχείων στην Ευρώπη φθάνει τα 200 εκατομμύρια τεμάχια το χρόνο και μόνο το 20% αυτής της ποσότητας ανακυκλώνεται. Η μη ελεγχόμενη απόρριψή τους βλάπτει το περιβάλλον, καθώς εξαιτίας της παρουσίας του πλαστικού, η αποσύνθεσή τους μπορεί να διαρκέσει και 1000 χρόνια. Κάθε ένα μελανοδοχείο μπορεί να ανακυκλωθεί από 3 μέχρι και 7 φορές.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα από την ανακύκλωση των μελανοδοχείων θα διατεθούν από την COSMOTE για την ανασυγκρότηση πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου. Για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή των πολιτών αναφορικά με τη σημασία της εναλλακτικής διαχείρισης αυτών των υλικών, ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία συλλογής.

Δείτε επίσης:
Η περιβαλλοντολογική συνείδηση της SHARP
Κάνε το κινητό σου τηγάνι ή κόσμημα
Υπολογιστές Fujitsu-Siemens με πιστοποίηση “Blue Angel”

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Business GERMANOS

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ από σήμερα θα βρεις σόμπες, καφετιέρες και πιστολάκια μαλλιών

Μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές, από κορυφαία brands της αγοράς και σε προσιτές τιμές, θα βρουν πλέον οι καταναλωτές στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Gear GERMANOS

Ολοκληρωμένες λύσεις για ένα “έξυπνο” σπίτι από το ΓΕΡΜΑΝΟ

Το “έξυπνο” σπίτι έχει να κάνει με τη διασύνδεση συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι μας και τις οποίες θα βρούμε στο ΓΕΡΜΑΝΟ.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.