H Dell θα αντισταθμίσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει

, H Dell θα αντισταθμίσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγειΗ Dell έγινε η πρώτη μεγάλη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία δεσμεύτηκε να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της ως προς την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, γεγονός που αποτελεί σημαντική επέκταση της πολιτικής της για την προστασία του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο και της υπεύθυνης διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Τον Ιούνιο η Dell δεσμεύτηκε σε έναν επιθετικό, μακροχρόνιο στόχο: να γίνει «η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία τεχνολογίας του πλανήτη», μία πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει συνεργασία με την ομάδα «The ReGeneration», την οποία αποτελούν άνθρωποι όλων των ηλικιών οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Η προοδευτικά εξελισσόμενη πολιτική της εταιρίας υπέρ του κλίματος εστιάζει στη μείωση των επιπτώσεων τόσο από τις άμεσες όσο και από τις έμμεσες εκπομπές της σε διοξείδιο του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των διεργασιών των προμηθευτών της και της χρήσης των προϊόντων της από τους καταναλωτές.

Η δέσμευση της Dell για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τις επιπτώσεις των εκπομπών της τόσο από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος όσο και από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού. Η εταιρεία θα προβεί στην αντιστάθμιση και των εκπομπών που σχετίζονται με τα επαγγελματικά ταξίδια των υπαλλήλων της.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για υπεύθυνη κλιματική διαχείριση, προτεραιότητα της εταιρείας είναι να επενδύσει σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια, όπου αυτό είναι διαθέσιμο και οικονομικά εφικτό.

Η Dell θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας που η εταιρεία χρησιμοποιεί και οι οποίες δεν μπορούν να προέλθουν από ανανεώσιμες πηγές. Η Dell έχει στόχο να διαμορφώσει μια στρατηγική, η οποία θα τη βοηθήσει στο να εξασφαλίσει ότι τα τμήματα που αντισταθμίζει θα επενδύονται σε έργα που μπορούν να παρακολουθηθούν και να ελεγχθούν. Τα έργα αυτά θα αποτιμηθούν βάσει της μακροχρόνιας βιωσιμότητάς τους και της διαβεβαίωσης ότι τα μεγέθη εξοικονόμησης της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα είναι πραγματικά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.