Dell, Οθόνες LED σε όλα τα laptop τους επόμενους μήνες

, Dell, Οθόνες LED σε όλα τα laptop τους επόμενους μήνεςH Dell σχεδιάζει τη μετάβαση για τις οθόνες όλων των νέων της φορητών σε τεχνολογία διόδων φωτοεκπομπής (LED) εντός των επομένων 12 μηνών, ένα σημαντικό επίτευγμα στα πλαίσια της δέσμευσής της να γίνει η πλέον πράσινη εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη. Με ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου 2008, τα δύο τρίτα των νέων φορητών Dell Latitude E-Family θα παραδίδονται με τεχνολογία φωτισμού LED, χωρίς υδράργυρο, ως βασικό τους χαρακτηριστικό. Στα μοντέλα αυτά περιλαμβάνονται τα Latitude E4200, E4300, E6400, E6400 ATG και E6500.

Επιπρόσθετα από την απουσία υδραργύρου και τις δυνατότητες ανακύκλωσης, οι οθόνες LED παρέχουν πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με την τεχνολογία λυχνιών ψυχρής καθόδου (CCFL, Cold cathode fluorescent lamp). Για παράδειγμα, οι οθόνες LED 15 ιντσών της Dell καταναλώνουν κατά μέσο όρο 43% μικρότερη ισχύ στην μέγιστη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα εντυπωσιακή μείωση ενέργειας και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρία αναμένει εξοικονόμηση για τους πελάτες περίπου 20 εκατ. δολαρίων και 220 εκατ. KWhr το 2010 και το 2011 μαζί, το αντίστοιχο των εκπομπών σε διοξείδιο από την ενεργειακή χρήση περισσότερων από 10.000 οικιών1.

Η Dell επίσης εκτιμά ότι πάνω από το 80% του συνολικού της όγκου σε φορητoύς θα παραδίδεται με τεχνολογία LED ως βασικό χαρακτηριστικό για τον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης μέχρι το 2009, και 100% το 2010. Η πρόοδος της εταιρίας στην τεχνολογία LED πιστοποιείται όχι μόνο από την μακροπρόθεσμη της δέσμευση αλλά και από τις προσπάθειες ανάπτυξης στους προηγούμενους 18 μήνες. Η Dell εκτιμά ότι οι προσπάθειες αυτές θα χαράξουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες του κλάδου.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mesasola

Άντε να δούμε ποιος άλλος θα ακολουθήσει, γιατί “ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.