Ψηφιακή Τηλεόραση, Κάτι τρέχει με την Digea

Από τη περσινή άνοιξη, μια εταιρία μας έχει ζαλίσει τα μυαλά, η Digea η οποία ερχόταν πολλά υποσχόμενη: ότι θα αλλάξει η τηλεοπτική μας εμπειρία, θα.. θα ..θα…Βέβαια μας έκατσε στο λαιμό το MPEG-4 αλλά το δεχτήκαμε υποθέτοντας ότι αξίζει. Περιμέναμε όλοι λοιπόν, να δούμε τι είναι αυτό το καινούριο φρούτο που λέγεται Digea. Πέρασε το καλοκαίρι (του 2009) με την Digea τηρώντας σιγή ιχθύος και κατά τον Σεπτέμβρη, είπε νε ξεπετάξει τον Κορινθιακό με την εγκατάσταση πομπού στο Ξυλόκαστρο.

, Ψηφιακή Τηλεόραση, Κάτι τρέχει με την Digea

Η δουλειά ήταν τόσο πρόχειρη που ούτε στη Κόρινθο δεν υπήρχε καλό σήμα! Πέρασαν οι μήνες και οι ήρθε τον Γενάρη, η σειρά της Θεσσαλονίκης να ζήσει τη νέα εμπειρία. Αμ δε! Ναι μεν ξεκίνησαν οι ψηφιακές εκπομπές αλλά η προχειρο δουλειά του Ξυλοκάστρου επαναλήφθηκε με χειρότερα κιόλας αποτελέσματα: Το σήμα όχι με βροχή, απλά με λίγο αέρα πάει.. περίπατο με αποτέλεσμα οι Σαλονικείς να βλέπουν μια μαύρη οθόνη! Στήσανε τα μηχανήματα για να βουλώσουν πολλά στόματα που έλεγαν ότι αργεί η ψηφιακή μετάβαση και τα παρατήσανε! Δεν είναι αυτή εικόνα εταιρείας που αντιπροσωπεύει τα 7 μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια της Ελλάδας! Σε λίγους μήνες έρχεται και η σειρά της Αθήνα, να «απολαύσει» την ψηφιακή εικόνα! Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Αν είναι να έχουμε τα ίδια με τις δύο προηγούμενες ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ προσπάθειες της Digea να μας λείπει! Καλύτερα να μείνουμε με την αναλογική μέχρι είτε να καταλάβει η Digea πως αυτό δεν γίνεται για να τα αρπάξει, αλλά για να έχουμε ΕΜΕΙΣ καλύτερη εικόνα είτε μέχρι να βρεθεί μια εταιρεία της προκοπής η οποία θα έχει στο νου της, τι είναι καλό για τον Έλληνα πολίτη και όχι για την τσέπη της! Κάποιοι θα αναρωτιούνται μα τι όφελος έχει η Digea. Έχει και παραέχει αφού εκτός από την απόφασή της να εκπέμψει σε MPEG-4 αχρηστεύοντας κυριολεκτικά πάνω από 200.000 συσκευές(!), τώρα επίσης κερδίζει από την πιστοποίηση των δεκτών, αφού χρεώνει «χρυσό» το αυτοκολλητάκι πάνω στους δέκτες και τις τηλεοράσεις! Σαν να μην έφτανε αυτό, η Digea σκέφτεται να ξεκινήσει συνδρομητικά κανάλια από τα οποία αποσκοπεί τι άλλο από τα €€€€.

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση της ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας: Η αγαπητή Digea κοιτάει πως να μας κλείσει τα στόματα, ότι και καλά ξεκίνησε την ψηφιακή μετάδωση μη δίνοντας καθόλου σημασία σε μας.

Και μεις μετά περιμένουμε να δούμε αγώνες σε High Definition… Ούτε το 2015!
Η πολιτεία που είναι να βάλει ένα χεράκι; Αφού βλέπει καθαρά τι γίνεται γιατί δεν επεμβαίνει;

Αλέξανδρος Νικολάου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
customer

Καλώς ήρθατε στον πλανήτη Ελλαδιστάν.

Το να μην έχουμε ποιοτικό σήμα στο MEGA και τον ΑΝΤ1 είναι μονάχα το κερασάκι στην τούρτα. Ας απαριθμούσαμε τί άλλες υποδομές υποτίθεται έχουμε, αλλά υπολειτουργούν (από ηλεκτρονικές, όπως οι ταχύτητες των ISPs μέχρι βασικές, όπως πχ οι μεταφορές) και θα δείτε και την υπόλοιπη τούρτα. Τουλάχιστον ξυπνάτε σιγά σιγά ….

Κράξτε και λίγο επιτέλους!! 😛

Ronin

αφου δεν μιλάει κανένας καλα μας κανουν……

cghera

Μην βλέπετε τηλεόραση, μακάρι να μας την κόψουν με το ζόρι για να μην παρασυρόμαστε κι όλας με το τηλεκοντρόλ.

Βαγγέλης

Εγω προσωπικα την εχω κοψει χρονια τωρα. Ενημερωση απο μπλογκς, ταινιες στο pc, και αγιος ο θεος

jazzman

Παιδιά καλησπέρα ..με εξόργισε το άρθρο ….Εκμεταλλεύονται άτομα τα οποία δεν έχουν βασικές γνώσεις με την ψηφιακή εποχή , έτσι για να βγάλουν λεφτά .
Παιδιά η λύση είναι μια ,ΜΗΝ βλέπετε τηλεόραση γιατί απλά δεν αξίζει να σπαταλάτε έτσι τον χρόνο σας .Υπάρχει ο φανταστικός κόσμος του Internet Που πραγματικά πιστέψτε με μπορεί να σας προσφέρει τα 10 πλάσια ….και λίγα λέω ….Η τηλεόραση πια είναι ξεπερασμένη συσκευή διασκέδασης και αυτό θα το δείτε σε μερικά χρόνια …Απλά γενικά ο Έλληνας βαριέται να ασχολείται με τις καινούριες τεχνολογίες και απλά βολεύεται στο πάτημα ενός κουμπιού …
Και την ερτ που την πληρώνουμε όλοι χωρίς να βλέπουμε ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ …
Το πιο ενοχλητικό πράγμα σε αυτήν την χώρα είναι ότι οι περισσότεροι πάροχοι υπόσχονται πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υποστηρίξουν γιατί δεν έχουν τις υποδομές ….
Με λίγα λόγια ΨΑΡΟΚΟΣΤΟΥΛΑ

Fadasma

Μια μικρή παρατήρηση. Το MPEG4 το αποφάσισαν όλα τα κανάλια μαζί, όχι μόνη της η Digea.
Στο θέμα της αρπαχτής, θα συμφωνήσω απόλυτα.

constantine

Θα συμφωνήσω κι εγώ σε ότι αφορά τα πολλαπλά οφέλη της εταιρίας.

Παρόλα αυτά, προσωπικά τουλάχιστον, παρακολουθώ την ψηφιακή μορφή των εκπομπών χωρίς κανένα πρόβλημα και με καθαρή εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και θόρυβο. Είδα πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το αναλογικό σήμα, πάντα με τον υπάρχον εξοπλισμό (ίδια TV, κεραία). Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει ήδη εδώ και καιρό, αλλά εδώ είμαστε άλλος πλανήτης…

Vayero

Ντροπή και αίσχος για μία ακόμη φορά σε αυτή την χώρα και σε κάποιους που κοιτάζουν μόνο τις αρπαχτές… εδώ ζει και ακμάζει το ρητό «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και όχι να βαλθώ να προκόψω ο ίδιος»! Λυπάμαι πολύ για τον τόνο και την ένταση του λόγου αλλά είναι ο λόγος μόνο αυτό που μας έχει μείνει! Είναι πολλά τα επίκαιρα θέματα και πιο σημαντικά, οπότε θα πει κανείς αυτό σε πείραξε;;;!!! ΝΑΙ και αυτό γιατί τεχνολογία και εξέλιξη στην Ελλάδα συμβαδίζει περισσότερο με κάποιες τριτοκοσμικές χώρες, πάντα έναντι υψηλότατου αντίτιμου! Ούτε και internet μπορώ να απολαύσω από τον υπερτιμημένο και τριμέγιστο πΟΤΕ με το υποτιθέμενο σταθερό, αξιόπιστο, γρήγορο internet κατά τα άλλα εδώ και 5 μήνες, όσο για τους εναλλακτικούς πάροχους… άλλη πληγή αυτοί!!! Είτε θα προκόψουμε έναντι οφέλους του κοινωνικού συνόλου, είτε θα καταλήξουμε… Αργεντινή!!!!!

mickeynx

ολοι μεσα στο κολπο ειναι γιατι να επεμβουν

σου λεει ειναι ψυφιακη η εικονα παρε αποκωδικοποιητη 50 ευρω αμα θες αμα δε θες δε θα βλεπεις,μετα που τα παραπωνα?πουθενα,γι’αυτο και οι περισσοτεροι δεν μπορουν να κανουν τιποτα παρα να υποκυψουν και να αγορασουν,αμα θελουν να βλεπουν

Και την καλυτερη δουλεια την κανει ο Βαγγελης (4 σχολειο) αλλα και παλι πληρωνεις την ΕRT

Jazzman σκεψου υπαρχουν ανθρωποι 40 και πανω χρονων που δεν γνωριζουν απο PC και Internet ουτε ποιος να του εξιγησει για ψυφιακη TV οποτε εκει δεν εχεουν επιλογη

jazzman

Στο χέρι μας είναι να μάθουμε στην περασμένη γενιά τα καλά που μας δίνει η τεχνολογία και το ίντερνετ ..Απλά ο Έλληνας είναι τεμπέλης και δεν θέλει να ψάχνει …αλλά παρόλα αυτά έχεις δίκιο

Nikolaou

Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα δυστυχώς. Ας ελπίσουμε στο ξεκίνημα των ψηφιακών εκπομπών στην Αθήνα στις 18 Ιουνίου (πολύ αργά) να μην επαναληφθούν τα ίδια. Θα δούμε…

Μπαρμπέρης Χατζής

Μα τώρα εθελοτυφλούμε . . . το όλο θέμα είναι τρελή κομπίνα. . .Κάποιες εφημερίδες την προηγούμενη εβδομάδα άφησαν υπονοούμενα για Το όλο concept της Digea . . . ότι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών το έχει η οικογένεια Ρουσόπουλου. Αυτό που λέει ο Άγγελος στο άρθρο ότι τα παίρνουν από τις εταιρείες για την πιστωποίηση χρεώνοντας το αυτοκολλητο σε κάθε αποκωδικοποιητή , είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Βέβαια δεν τα παίρνουν μόνο από εκεί, σκοπεύουν σίγουρα να βάλουν σε εφαρμογή το γνωστό σύστημα στο εξωτερικό “PAY PER VIEW” και θα το κάνουν με τρόπο , σιγά σιγα , να μην καταλάβει ο κόσμος τίποτα. . . . . όπως και να έχει το πράγμα, η υπόθεση αυτή βρωμάει πιό πολυ όσο περνάει ο καιρός .

Efstratios

…τελικά…για να καταλάβω…από Απρίλιο που ‘θα μεταδιδόταν’ το ‘ψηφιακό’ σήμα των καναλιών, μεταφέρθηκε για τον…Ιούνιο???
Τί πράγματα είναι αυτά?
Πάντα εμείς οι Έλληνες τελευταίοι σε όλα τα ‘καλά’ και πρώτοι σε όλα τα ‘άσχημά’ !!!
Τί να πώ? Απογοητεύτικα!!! Και πάνω που περίμενα, μήπως και στην περιοχή μου (Πειραϊκή-Πειραιάς) θα έβλεπα κάποια κανάλια ‘ψηφιακά’ (και ας ήξερα ότι έχει φαγωθεί και θα φαγωθεί πολύ χρήμα) τώρα τον Απρίλιο…μόλις έμαθα μέσο αυτού του άρθρου ότι θα εκπέμψει στην Αθήνα τον Ιούνιο…τί να πώ???
Είμαστε η έννοια της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς…

Stivis

Σιγά μην κάνουμε και επανάσταση για να βλέπουμε ότι βλακείες θέλουν και μας σπρώχνουν με καλύτερη εικόνα.
Κλείστε την τη ρημάδα!

Εξ`άλλου, ο σκοπός των ψηφιακών ήταν να ελευθερωθούν ραδιοσυχνότητες (για να βγάζουν λεφτά) και να μπορούν να εκπέμπουν εύκολα πολλά συνδρομητικά κανάλια (για να βγάζουν περισσότερα λεφτά). ΟΧΙ για να βλέπεις καλύτερη εικόνα, αυτό απλά συνυπάρχει.
Το σημαντικότερο θέμα είναι τί βλέπεις… όχι σε τί ποιότητα.

Ας λυθεί το πρώτο και ίσως ξαναδώ τηλεόραση. μόνο τότε θα με απασχολήσει η ποιότητα.

Σταύρος

η τηλεόραση αξίζει πλέον μόνο να γράφεις ορισμένες εκπομπές της et3 & του σκαι και για τα υπόλοιπα pc (έστω και στην οθόνη της tv – βλέπε media pc)

O S F P 4 Ever

exeis dikio r file……egw mazi s

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.