Digea, Η Θεσσαλονίκη βλέπει πλέον και ψηφιακά

Ξεκίνησε στις 14/01/2010 η εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα του Χορτιάτη και του Φιλίππειου
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στις 14 Ιανουαρίου 2010.

Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08, ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και Φιλίππειου. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ διακόπηκε από το Φιλίππειο, σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη απόφαση.

Το ψηφιακό σήμα καλύπτει μία ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως Κιλκίς, Κατερίνη, Έδεσσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ήρθε και έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, και ιδιαίτερα στους Δήμους Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG). Σημειώνεται ότι όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG-4.

Όπως επεσήμανε ο CEO της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός: «Στη Θεσσαλονίκη η ψηφιακή τηλεόραση έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές της, λύνοντας μια για πάντα τα προβλήματα λήψης ειδικά στις περιοχές Πολίχνης και Συκεών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την υποστήριξη που πήραμε σε αυτό το ιδιαίτερα περίπλοκο εγχείρημα από τις τοπικές αρχές και τους Δημάρχους των Δήμων της περιοχής. Στην προσπάθειά μας για ομαλή μετάβαση, όπως αυτή καθορίζεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, η Digea θα συνεχίσει, πάντα σε άμεση συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το εκτεταμένο πρόγραμμα τοπικής επικοινωνίας ενώ παράλληλα θα είναι σε στενή επαφή με την αγορά για επάρκεια συσκευών ψηφιακής λήψης ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι τηλεθεατές.»

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή μετάβαση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο από το Ξυλόκαστρο και είναι αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής συμμόρφωσης στην απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) σύμφωνα με την οποία έως το 2015 όλες οι χώρες παγκοσμίως θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να προχωρήσουν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση. Μάλιστα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί εδώ και τρία χρόνια.

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Donalt Duck

Έχω μερικές απορρίες σχετικά με την ψηφιακή τηλεόραση. Καταρχάς έχω ακούσει ότι στην ψηφιακή τηλεόραση ή έχεις σήμα ή δεν έχεις καθόλου. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια ενδιάμεση κατάσταση. Ισχύει αυτό; Η άλλη ερώτηση μου είναι η εξής. Μένω σε μια πολυκατοικία στην Αθήνα και έχω κεντρική κεραία που έρχεται από την ταράτσα. Αυτή η κεραία όμως τις τελευταίες μέρες έχει χαλάσει και δεν πιάνει τα κανάλια γι’ αυτό έβαλα να πιάνει η κεραία η μικρή που υπάρχει σε κάθε κλασική τηλεόραση 14″ παλιά. Τώρα που έρχεται η Digea σιγά σιγά στην Αθήνα σκέφτομαι να πάρω μια τηλεόραση LG με ενσωματομένο δέκτη ψηφιακό. Η ερώτηση είναι: θα πιάνω τα κανάλια με την μικρή εσωτερική κεραία που έχω αυτή την στιγμή ή το σήμα είναι αδύναμο απ’ αυτή την κεραία και θα πρέπει να πάω να φτιάξω την εξωτερική κεραία που υπάρχει στην ταράτσα για να πιάνω ψηφιακά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και τον χρόνο σας!

Costas Gheraniou

Λογικά και με την μικρή κεραία θα μπορείς να πιάσεις τα ψηφιακά. Αλλά κανείς δεν μπορει να στο επιβεβαιώσει πριν γίνει η πραγματική εκπομπή. Θα σου πρότεινα να δανειστείς κάποιον δέκτη από φίλο ή γνωστό για να δεις αν μπορείς να πιάσεις τα κανάλια της ΕΡΤ (Σπορ+ Πρισμα κλπ) με την εσωτερική κεραία.
Υπάρχει κανείς Θεσσαλονικιός να μας πει πως είναι η λήψη στην περιοχή τους με νέα τηλεόραση;

Κώστας Βλαχάκης

Donalt Duck, Ναι ισχύει, ή πιάνεις καμπάνα ή δεν πιάνεις καθόλου.

Costas, πιάνεις και χωρίς εξωτερική κεραία. Το έχω δοκιμάσει με δέκτη και τα ψηφιακά κανάλια της ERT Digital.

ΝΙΚΟΛΑΣ

Γαι την περιοχη Λαμιας παλι απ΄εξω,όπως και με τα ψηφιακά της ΕΡΤ έτσι και τώρα πάλι πολίτης Γ΄ κατηγορίας….

Spyroscesarsc

Πέστα ρε Νικόλα! Πάλι τα @@ μας θα πάρουμε εμείς από Λαμία! Θά έχει από πάνω η Λάρισα… από κάτω η Αθήνα… Και εμείς στην μέση τίποτα! 🙁

jivaras123

Το σήμα στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες περιοχές (π.χ. Νάουσα) είναι τέλειο!!!

geoper2

Πολύ καλό το σήμα στην Θεσσαλονίκη ειδικά το ALTER και το SKAI βέβαια πρέπει και τα άλλα κανάλια να το κάνουν όπως η ΝΕΤ ΕΤ1 και ΕΤ3 και το ΜΤV το οποίο παρεμβάλεται απο το TV100 , παντως το σήμα είναι πολύ καλό

skran

Να σας ρωτησω κάτι.. μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αγόρασα τηλεόραση με αποκωδικοποιητή πριν το Πάσχα .. όταν την πρωτοχρησιμοποίησα έπιανε μια χαρά τα ψηφιακά κανάλια αλλά τώρα συνεχώς χάνει το σήμα και δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Επίσης δεν πιάνει πολύ καθαρά ούτε τα αναλογικά.. έχω προβληματιστεί.. φταίει το σήμα ή μήπως φταίει η τηλεόρασή μου?? ευχαριστώ

Κώστας Βλαχάκης

skran, το σήμα θα φταίει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.