Κάρτα Πολίτη, Έρχεται η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα

Την Κάρτα Πολίτη, μια νέα ηλεκτρονική ταυτότητα προανήγγειλε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο συνέδριο deforum του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας) για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Με την κάρτα πολίτη θα καταστεί δυνατή και η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής, η χρήση της οποίας θα απαιτείται για μια σειρά συναλλαγών με το δημόσιο στο Διαδίκτυο.

, Κάρτα Πολίτη, Έρχεται η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα

Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου digital economy forum (deforum) ήταν μεταξύ άλλων και το Techblog.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Staf

Ναι ολα τα ειχαμε και μονο αυτο μας ελειπε.Ουτος η αλλος θα χεωκοπησουμε οποτε δεν θα εχουμε πλεον συναλλαγες με το Δημοσιο και ποσο μαλλον μεσω ιντερνετ..

giorgio

Αμήν και πότε. Ελπίζω η νέα να θεωρείται ως ΚΑΝΟΝΙΚΗ ταυτότητα και όχι να έχουμε δύο, για διαφορετικές δουλειές. Είπαμε να μειώσουμε την γραφειοκρατεία.

Costas Gheraniou

Big brother is watching you…

Βαγγέλης

@Costas Gheraniou

Περιμενα σιγουρα καποιο αντιστοιχο ποστ. Νομιζεις οτι ο Μεγαλος Αδερφος δεν παρακολουθει ηδη εαν το θελει;

Εγω ειμαι υπερ μιας υπερκαρτας/πιστωτικης/χρεωστικης/ταυτοτητας/διαβατηριου και δεν συμαζευετε. Να μπορω να μπω στο μετρο, να την χτυπησω στο λεωφορείο να την δωσω στον ταριφα κτλ κτλ.

Πληρης ελενχος και διαφανεια. Αν εισαι λαμογιο ελληναρας τοτε δεν συμφερει, αν εισαι ο καθημερινός της διπλα πορτας τοτε πιστευω οτι θα ειναι εργαλειο.

men

η εποχη του αντιχριστου εφτασε, αλλα ο κυριοσ θα θριαμβευσει. ολα αυτα που γινωνται ειναι απο τουσ σιωνιστεσ εβραιουσ. αισχοσ . θελουν να παει την εξουσια, νεα ταξη πραγματων

Βαγγέλης

men το εννοεις η πλακα κανεις 😛 αμα το εννοεις στο λεω απο τωρα και ξεκαθαρα οτι ΕΧΩ ΚΛΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ με αυτα που ακουω. Ο αντιχριστος υπαρχει απο τοτε που η Ευα εφαγε το μηλαρακι.

😀

Biliou

Τώρα με το ΔΝΤ ουτε ο αντίχριστος δεν παταει στην ελλάδα

telas

χαχαχααχα Biliou πέθανα στο γέλιο! Ας βγάλουν τέτοια κάρτα μόνο καλό θα κάνει, εκεί που θα τρέχεις στις ουρές και θα τρώς στην μάπα το κλασικό σκηνικό για απλά πράγματα καλύτερα να τα κάνεις online στο μπαμ μπαμ να τελιώνεις.

Giannis

Πολύ καλή κίνηση.. Εμείς εδώ που είμαστε στο διαδίκτυο ήδη θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. >Τι θα γίνει όμως με τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά;
Υπάρχουν καλές κινήσεις από το κράτος όσον αφορά πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Από την άλλη η γραφειοκρατία δεν τα παρατάει τόσο εύκολα, είτε εκδοθεί είτε όχι η ελεκτρονική ταυτότητα, κάποια υπηρεσία θα σε ταλαιπωρήσει πάλι.
Τέλος ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι πάντα ως ΄Ελληνες, ή του ύψους ή του βάθους είμαστε πάντα.

Dim

H προετοιμασια για τη δημιουργια της κοινωνιας της σκλαβιας και της ανελευθεριας. Οσοι δεν συμφωνουν με το κατεστημενο θα απενεργοποιειται η καρτα ή το τσιπ που θα εχει τοποθετηθει στο μετωπο η στο δεξι χερι. Η ιδιωτικη ζωη των πολιτων, τα προβληματα της υγειας τους θα ελεγχονται πληρως αφου θα ειναι πανευκολη η προσβαση σε στοιχεια μεσω του πατηματος ενος κουμπιου στον ηλεκτρονικο υπολογιστη. Αντι να προωθησουμε και να αναδειξουμε τις αξιες, τις αρχες και τα ιδανικα μας καταφευγουμε στην κοιμισμενη κοινωνια του απολυτου ελεγχου απο τους ολιγους
Θα υπαρξουν παρα πολλες αντιδρασεις…
Ευτυχως που στο τελος τα σχεδια ολων αυτων των παρανοϊκων εγκεφαλων θα αποτυχουν

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γειά σας παιδιά.Αφού όλοι μας ξέρουμε οτι οι κυβερνώντες μας εξυπηρετούν τα σχέδια των σιωνιστών,τότες τι καθόμαστε και ακούμε τις βλακείες τους εκει στο χαζοκούτι του διαόλου στην τηλεόραση.Αφού βρε παιδιά πιστεύουμε στο θεο και όλοι όσοι θέλουν να σωθούν θα φύγουν στα βουνά .Απορώ ,αυτοί οι “ανθρώποι” (μάλλον δούλοι του διαόλου)μας περνάνε για χαζούς βρε παιδιά.Ξέρετε τι λέω εγώ ….Ένα μεγάλο ΑΕΙ ΣΗΧΤΗΡ……Εμείς με το έλεος του χριστού θα πάμε στην αιώνια αγκαλιά.Αγωνιστήτε παιδιά για να σώσετε την ψυχούλα σας.ευχαριστώ…ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΘΕΟ.

dhmhtrhs

διαβάζω από κάποιους πιο πάνω που λένε πως είναι καλο αυτή η κάρτα και θα μας διευκολύνει στις δουλειές μας… μάλιστα λέω αναρωτιέμαι ποσο αφελής τελικά είναι ο άνθρωπος? να σκέφτεται έτσι? ποσο έχει στενέψει το μυαλό τού που σκέφτεται μονο την καλο περάσει και ποσο γρήγορα θα γίνονται η δουλειές τους με την κάρτα του πολίτη…δεν θα πω τίποτα άλλο με καλύπτει και σύμφωνο με το dim πιο πάνω.

ΟΤΤΟ

Δυστυχώς πολλοί ακόμα κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου. Λέτε ότι οι κάρτες πολίτη είναι καλές διότι θα σας απαλλάξουν από το να κουβαλάτε μαζί σας 100 διαφορετικά έγγραφα, όμως δεν σκέφτεστε πως όλο αυτό το σύστημα του να κουβαλάς πολλά έγγραφα ήταν από αρχής στημένο. Το ίδιο με τις αποδείξεις. Πολλά χρόνια τις μαζέυαμε σε κάποιο βαθμό. Τελευταία μας έκαναν να τις μαζεύουμε μανιωδώς. Τυχαίο; Δε νομίζω. Τώρα έφεραν τη λύση στα προβλήματά μας. Ποιοι; Αυτοί που ποτέ δε νοιάστηκαν για μας. Και μη μου πειτε πως νοιάζονται. Όταν απλοί άνθρωποι τους πλησιάζουν στο δρόμο (τι καλύτερο να πλησιάζει ο απλός πολίτης τον πολιτικό στο δρόμο) και τους λένε ότι παίρνουν 200 και 300 το μήνα και τους ρωτούνε πως θα ζήσουν, και αυτοί με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά απαντούν “δε θα ζήσετε με τόσα…” και το θέμα κλείνει εκεί και τους γράφουν κανονικά. Από πού και ως πού νοιάζονται αυτοί οι δούλοι της Νέας Τάξης για το καλό του απλού πολίτη; Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι καλό τα τα έχεις όλα μαζί σε ένα, ώστε να γλιτώνεις τρεχάματα, το να κουβαλάς πολλά κλπ. Αλλά επιτέλους, δείτε πιο μακριά!!! Γιατί έγιναν όλα αυτά; Για να έρθουμε τώρα… Συνέχεια »

PIRATE

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΧΡΗΣΤΗΣ ΖΩΟΥΛΑ ΣΑΣ. ΠΟΣΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕ ΤΑ FIREWALL ΣΑΣ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ ΠΟΣΑ ΗΛ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΖΟΥΝ ΩΣ ΒΟΣΚΟ ΠΑΡΑ ΩΣ ΖΩΟ.

Υ.Γ. FIGHT THE POWER

EMMANUIL

Δε νομίζω να πετύχει το σύστημα, επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι βρίσκονται στην Ελλάδα και όχι κάπου αλλού. Με γκατζετάκια και τέτοιου είδους μαλαγανιές “περνάνε” στους Φραγκολεβαντίνους αυτό που θέλουν οι ηγεσίες (…ή μήπως Η Ηγεσία) και όταν θέλουν. Θα φοβηθούμε τη γραφειοκρατία; Πως;;; Όπως φοβηθήκαμε τους Γερμανούς, τους Τούρκους, τους Πέρσες, ή ποιούς;
Και φυσικά, όταν θα αρχισουν να σημειώνονται οι πρώτες κλοπές και απώλειες καρτών, τί θα μας προτείνουν, ώστε να μην την χάνουμε ποτέ και να κοιμόμαστε, μπανιαριζόμαστε, βολτάρουμε μαζί της;
Αν πρόκειται απλά για μία νέα ταυτότητα, που θα αναγράφει τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία επάνω της Ο.Κ., αλλά με την διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνονται οικονομικές ή οποιουδήποτε τύπου συναλλαγές με αυτήν, παρά θα χρησιμοποιείται μόνον για την ταυτοπροσωπεία. Τότε καμία αντίρρηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, έχω και σπίτι στο χωριό!

ΝιστάζιοΜ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 2 ΤΣΙΠΑΚΙΑ

Η εταιρεία Bundesdruckerei GmbH στο Βερολίνο η οποία κατασκευάζει κάρτες με τσιπάκια,
μας διευκρινίζει ότι οι ῾῾κάρτες του πολίτη῾῾ θα έχουν δύο τσιπ. Ένα που λειτoυργεί εξ’επαφής (αυτό που φαίνεται) και ένα που λειτουργεί από απόσταση (αυτό που δεν φαίνεται το οποίο είναι RFID). Αρα το RFID βρίσκεται σε μια λεπτή «φέτα» η οποία είναι μέσα στην κάρτα.

ΒΛΕΠΕΤΕ, ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

βαλαντης

H καρτα του πολίτη προφητεύτηκε από τον 2ο αιωνα δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=pz10UoGhwTI

ΗΚ

ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΤΑ SIMS ΤΟ PC GAME! Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ? Ε? ΗΤΤΑ ΚΑΙ GAME OVER FOREVER! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΗ ΚΛΑΙΤΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.