Digital Satellite TV, Νέο περιοδικό για την Δορυφορική και την Ψηφιακή Τηλεόραση

, Digital Satellite TV, Νέο περιοδικό για την Δορυφορική και την Ψηφιακή ΤηλεόρασηΤο πρώτο και για πολλούς συλλεκτικό τεύχος του Digital Satellite TV, κυκλοφόρησε ήδη στα περίπτερα. Πρόκειται για ένα πλήρες τεύχος, με εξαιρετικά πλούσια ύλη, που πιάνει τον μαγικό αριθμό των 210 σελίδων στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, που ανέρχεται στα 4 ευρώ. Στο πρώτο τεύχος του ολοκαίνουργιου περιοδικού θα βρείτε πλειάδα θεμάτων.

Το πρώτο είναι η έρευνα αγοράς. Για τις ανάγκες αυτού του άρθρου ζητήσαμε από τα καταστήματα λιανικής να μας στείλουν πλήρη σετ λήψης με δέκτη HD (κάτοπτρο, LNB, καλώδιο, βάσεις και διακόπτες αν απαιτούνται). Η αγορά ανταποκρίθηκε και έτσι μαζέψαμε 28 διαφορετικά σετάκια προσφορών με τις τιμές τους, για κάθε… τσέπη!

Επόμενο θέμα είναι το συγκριτικό τεστ, το οποίο αυτή τη φορά δεν αφορά hardware, αλλά software. Αφού μαζέψαμε όλους τους δέκτες Dreambox της αγοράς, κατεβάσαμε τα 9 πιο δημοφιλή Image τα οποία δοκιμάσαμε σε κάθε δέκτη ξεχωριστά. Έτσι, αυτή τη φορά, μπορούμε να σας πούμε με ακρίβεια, πιο image ταιριάζει στον δέκτη σας.

Συνέχεια έχει το αφιέρωμα, για χάρη του οποίου σαρώσαμε τους δορυφορικούς ουρανούς, ώστε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ελεύθερα μουσικά δορυφορικά κανάλια, που σχετίζονται με την Ethnic ή παραδοσιακή μουσική. Από αυτά σας παρουσιάζουμε αυτά που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Η ποδοσφαιρική σαιζόν αρχίζει και δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα δορυφορικό περιοδικό ένα σχετικό θέμα. Αυτό το μήνα καταγράψαμε όλα εκείνα τα κανάλια (ελεύθερα ή ασθενής κρυπτογράφησης), που θα προβάλλουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Σε τεχνικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε την εγκατάσταση τριών κατόπτρων Torroidal, μέσα από τα οποία μπορείτε να λαμβάνετε 27 δορυφόρους.

Οι αρχάριοι μπορούν να γνωρίσουν το πρωτόκολλο DiSEqC 1.1, τις δυνατότητες που προσδίδει σε ένα σύστημα λήψης, καθώς και το πώς επιτυγχάνονται οι ρυθμίσεις του στο δέκτη. Οι φίλοι της λήψης των Feeds, μπορούν να ενημερωθούν πώς θα κατεβάζουν τα μαγικά 4:2:2 Feeds, στον υπολογιστή τους.

Σε επίπεδο δοκιμών, σας παρουσιάζουμε το βαρύ πυροβολικό της Vantage στο χώρο των HD δεκτών, HD 8000 S, τον Linux HD PVR της AB COM, IPBOX 900HD, τον Linux δέκτη ITGate TGS 220, το τρομερό CAM Diablo WiFi, που διατηρεί τις δυνατότητες των απλών Diablo, αλλά εκτοξεύει τις δυνατότητες του ασύρματου Card Sharing και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τον πρώτο μετατροπέα δορυφορικών σημάτων QPSK σε επίγεια ψηφιακά σήματα DVB-T, Ikusi MTI-900. Από το Digital Satellite TV, δεν λείπουν η πιο ενημερωμένη στήλη με τα νέα της αγοράς, τα αγαπημένα σας Scrambling news, τα HD, Channel και Music News, η στήλη του δορυφορικού Zapping και ευανάγνωστοι πίνακες μας.

Συνολικά, πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο περιοδικό, με πλούσια και πυκνή ύλη, που καλύπτει κάθε πτυχή της δορυφορικής TV και κάθε άλλο παρά σαν πρώτο τεύχος περιοδικού φαίνεται. Πιστεύουμε ότι οι 210 σελίδες του, σε συνδυασμό με την οικονομική τιμή των 4 ευρώ, το εκτοξεύουν στην κορυφή του δείκτη απόδοσης – τιμής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Digital Satellite TV Νο 01 (τεύχος Οκτωβρίου)

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
SCRAMBLING CORNER
Channel News
News HD
Aθλητική… τροχιά!
Mουσικός κόσμος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Πανελλήνιος Χάρτης Ψηφιακής TV είναι γεγονός!
Ένα βήμα πριν την ψηφιακή εκπομπή!

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ
• ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ HD PVR: Vantage HD 8000S
• ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ HD PVR: AB IPBox 900HD
• ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ LINUX: ITGate TGS 220
• TRANSMODULATOR QPSK σε COFDM: IKUSI MTI-900
• ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: KWS VAROS 307
• ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ: TELEVES FSM 650

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σετ λήψης με δέκτη υψηλή ευκρίνειας
28 προσφορές για κάθε… τσέπη!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Ποιο image ταιριάζει καλύτερα στον Dreambox σας;
9 διανομές για κάθε.. Enigma!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια της Ethnic μουσικής σκηνής
Ο τρίτος δρόμος για… την μουσική!

ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ!
Diablo CAM WiFi
To νέο διαμάντι της Duolabs!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το DiSEqC και οι ρυθμίσεις του
Από την θεωρία… στην πράξη!

PC & TV
Λήψη Feed 4:2:2 με κάρτες DVB
O οικονομικότερος τρόπος λήψης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τηλεοράσεις και κατανάλωση ισχύος
Ένας παράγοντας που κανείς δεν υπολογίζει

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τρία Torroidal για όλο το δορυφορικό τόξο
27 δορυφόροι σε σταθερή λήψη

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Ασύρματο δίκτυο στην ταράτσα με ένα καλώδιο!

SAT & ZAP
Το ζάπινγκ του μήνα

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
• ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ μπάντας Ku
• ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ μπάντας C
• Ελεύθεροι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
• ΚΑΝΑΛΙΑ HDTV
• ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

YELLOW PAGES

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.