Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, Στον αστερισμό του MPEG-4

Το 2012 θα είμαστε από τις τελευταίες χώρες που θα κατεβάσουν το διακόπτη της αναλογικής τηλεόρασης και θα εκπέμπουμε αμιγώς ψηφιακά. Η αρχή έγινε το 2006 με τα πρώτα τρία ψηφιακά κανάλια της ERT Digital και ακολούθησε το 2009 η εταιρεία Digea που έχει αναλάβει τη μετάβαση των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή.

update: Αναλυτικά όλες οι περιοχές που θα έχουν σήμα ψηφιακής τηλεόρασης από το 2010.

Ιστορία
Από το 2006 και μέχρι σήμερα, τα ψηφιακή τηλεοπτικά κανάλια της ERT Digital εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα DVB-T (Digital Video Broadcast – Terrestrial) με συμπίεση MPEG-2, ενώ η Digea αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κωδικοποίηση MPEG-4. Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα μιας και απαιτείται διαφορετικός επίγειος ψηφιακός δέκτης για το MPEG-2 και διαφορετικός για το MPEG-4. Δηλαδή όσοι έσπευσαν τα προηγούμενα χρόνια να αγοράσουν εξωτερικούς δέκτες ή τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-2, δεν μπορούν να πιάσουν τα ιδιωτικά κανάλια της Digea (Alpha, Alter, ΑNT1, Μακεδονία (μετονομάστηκε σε ANT2), Mega, ΣΚΑΪ, Star). Η ERT Digital έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει κανονικά τις εκπομπές σε MPEG-2 αλλά από ότι φαίνεται κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το γυρίσει και αυτή σε MPEG-4.

Σήμα ψηφιακό, όχι υψηλής ευκρίνειας
Τα ψηφιακά κανάλια της Digea εκπέμπονται σε 576i PAL, πρόκειται δηλαδή για κανάλια τυπικής ευκρίνειας. Το κάδρο των PAL είναι ανάλυσης 704×576 pixels με λόγο πλευρών 4:3 με εξαίρεση το ΣΚΑΪ που εκπέμπει σε μακρόστενο κάδρο 16:9. Το bitrate είναι 30.000. Στον ήχο έχουμε MPEG-2 48kHz/ 192kHz σε stereo mode.

Πως θα πιάσω επίγεια λήψη MPEG-4
Πώς θα πιάσει όμως κάποιος σήμερα επίγεια λήψη MPEG-4; Την πρώτη λύση την προσφέρουν οι HD δορυφορικοί δέκτες combo, που ούτως ή άλλως υποστηρίζουν αυτήν την κωδικοποίηση για τις δορυφορικές τους υποχρεώσεις. Η δεύτερη λύση είναι οι αμιγώς επίγειοι δέκτες (stand alone) MPEG-4 και η τρίτη είναι η κατηγορία τηλεοράσεων με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T MPEG-4.

Βιαζόμαστε;
Μην σας πιάνει πανικός και αγωνία. Αν μένετε σε περιοχή που καλύπτει με σήμα η Digea (Κορινθιακός κόλπος, Θεσσαλονίκη από 14 Ιανουαρίου) και δεν έχετε καλή λήψη των αναλογικών καναλιών, προμηθευτείτε έναν εξωτερικό δέκτη με 50-80 ευρώ για να τα πιάνετε καμπάνα. Από την άλλη, αν σας ενδιαφέρουν τα 4 σημερινά κανάλια της ERT Digital σινε+, πρίσμα+, σπορ+, info+ θα τα πιάσετε με δέκτη DVB-T MPEG-2.
Μέσα στο 2010 το ψηφιακό σήμα θα φτάσει σε Αθήνα, Λάρισσα και Πάτρα και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα έως το αργότερο 31 Δεκεμβρίου 2012. Από την άλλη, αν σας ενδιαφέρουν τα 4 σημερινά κανάλια της ERT Digital σινε+, πρίσμα+, σπορ+, info+ θα τα πιάσετε με δέκτη DVB-T MPEG-2.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

58 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mjaros

576i? Έχει ο παππούς μου μία τέτοια! Το 720p το έχουν ακουστά;
Μου θυμίζει NOVA από δορυφόρο. Μια φορά το είδα σε 50άρα τηλεόραση. Είχε τόσο μεγάλη συμπίεση που έβλεπες τα blocks από απόσταση 3 μέτρων!
Αν κρίνω από την ποιότητα των ψηφιακών της ΕΡΤ είμαστε σε καλό δρόμο. Εάν πάντως δω κάποια στιγμή 1080p H.264 θα ανάψω λαμπάδα ίσα με το μπόι της κεραίας που έχω στην ταράτσα!
Δύο χρόνια που έχω εξωτερικό δέκτη δεν τον χρησημοποιώ σχεδόν καθόλου. Είναι ταλαιπορία να ανάβεις τον δέκτη, να το γυρίζεις στο AV1, να χρησημοποιείς άλλο τηλεχειριστήριο. Έχει και καθυστέρηση στην απόκριση κτλ.
Όταν αρχίσουν να το ενσωματώνουν σε όλες τις καινούριες τηλεοράσεις θα είμαστε σε καλό δρόμο.
Πέρα όμως από την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπεμπόμενου σήματος αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η ποιότητα των προγραμμάτων που εκπέμπουν τα κανάλια και για αυτό δεν μπορούν να μας επιβάλλει καμία ευρωπαϊκή ένωση για να συμορφωθούμε.
Και επιτέλους πάρτε ως παράδειγμα το ΣΚΑΪ και κάντε το σήμα 16:9. Έχουμε εδώ και χρόνια έχουμε WIDE τηλεόραση στα σπίτια μας!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Λευτέρης

Δήλαδη έγω είμαι ΟΚ?Έχω ένσωματωμένο δέκτη στη τήλεοραση και το DVB-T είναι MPEG-4.

Red_Odin-7-

Ρε παιδιά οποίος ξέρει ας μου πει 1) Πότε θα εκπέμπουν ψηφιακά στην Αθήνα και 2) Εχω αποκωδικοποιητή της ΟΝ ξέρει κανείς αν είναι συμβατός

Red_Odin-7-

Όχι βρε κώστα αφού αν βγάλω το καλώδιο του Εthernet πιάνει κανονικά τα καναλια της Ερτ και το Ρικ sat και από την ξέρω υποστηρίζει Μpeg2 αλλα δεν ξέρω για Μpeg4

TZEHOS

κάποιος θα πρέπει να αναλάβει να ενημερώσει τον κόσμο ότι για κάθε μία τηλεόραση που έχει στο σπίτι του (μέσός όρος 3) αν θυμάμαι καλά μια παλιότερη έρευνα, θα χρειαστεί να αγοράσει και αποκωδικοποιητή. Δηλαδή 3×50= 150€ τουλάχιστον!!!

Vaggelis

Οι περισσότεροι δέκτες που έχουν οι τηλεοράσεις είναι DVB-T/Mpeg 2 άρα δεν είναι συμβατοί. Συμβατοί θεωρητικά μπορούν να γίνουν όσοι δέκτες έχουν CI υποδοχή (κάρτα επέκτασης) αλλά δεν το έχω δεί ακόμα να δουλε’υει και δεν ξέρω αν αλήθεύουν οι φήμες. Έχουμε MPEG 2 δέκτες γιατί αρχικά τέτοια κωδικοποίηση προβλεπόταν απο την κυβέρνηση. Μπορεί το MPEG 4 να είναι καλύτερο για τους σταθμούς γιατί θα έχουν περισσότερα κανάλια σε μία συχνότητα αλλά δεν ξέρω αν ο καταναλωτής ο οποίος έχει είδη επενδύσει σε MPEG 2 θα κερδίσει κάτι απο την στιγμή που έτσι και αλλίως η ποιότητα εικόνας των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών (με ελάχιστες εξαιρέσεις φυσικά) είναι για κλάματα. Μην ξεχνάτε οτι σε πολλούς απο τους σταθμους το σήμα έγινε stereo με τα χίλια ζόρια και με μεγάλη καθυστέρηση.

PITER..

ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ 32LG56 ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ MPEG 4 ΚΑΙ ΠΙΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, ΠΡΙΣΜΑ+, ΡΙΚ)ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ MPEG 2 H MPEG 4 ;;;;;;;

PITER..

ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ TV ΑΝ ΕΙΝΑΙ MPEG4 ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΑΥΤΟ;ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ;

PITER..

ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΟΝ ΣΕΡΡΩΝ ΕΙΜΑΙ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 90 ΧΙΛ.ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΖΗΛΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ SAMSUNG 32 LE32450 TI ΕΧΩ? MPEG4 H MPEG2? KAI ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ?

ΜΑΚΙΣ

ΕΝΑΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ *SLOT* (ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΡΤΑΣ CI) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ MPEG4
ΕΧΩ ΔΥΟ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ *CI*, Η ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Η ΚΑΡΤΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 60 ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ,
ΕΑΝ ΟΧΙ, ΤΗΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

lazaros

otan agorasa tv kaneis den milouse gia mpg4 mono gia psifiako dekti enswmatomeno tipota perissotero kai ayto mono kai mono na poulisoun oti perisepse , einai oloi toys ALLITES

lazaros

em pws 8a poulisoune kai aytoi toys neous dektes ti einai i digea tipota agioi;
kai aytoi 8a mas ton peksoune kamia stigmi 8a deite

geo

Το proxy κανείς? Βάζω 21.123.473.2 αλλά τίποτα! Έχω ακούσει για bebinio ότι δείχνει χωρίς proxy, κανείς το site? Την διαδικασία κανείς? Πατάω start > turn off computer> shut down αλλά τίποτα, κλείνει.

PITER..

παιδια οποιος θελει να δει αν ειναι η τηλεωραση σας MPEG4 H MPEG2 η σελιδα ειναι https://www.ciao.co.uk/sr/q-lg32lc56 γραψτε το μοντελο της δικη σας tv σε αναζητηση και θα το βγαλει,αμεσως μετα γραφει καπου (Product Information) πατιστε εκει και κατω θα γραφει τα παντα.εγω απαγοητευτηκα γιατι η δικη μου γιατι δεν ειναι MPEG4 και θα πρεπει να ετοιμασω εκατοσταρικο γαμωτο.παρακαλω αν ξερει καποιος στο μελλον δηλαδη ποιο μελλον σε μερικες μερες,τι δεκτη να παρω κατι καλο και φθηνω ενδιαμεσο δηλαδη,ας μου πει.

PITER..

να σε ρωτησω;αυτο θα κανει δουλεια;γιατι λενε οτι θελει δηνατο μιχανημα επιδη απο θεσσαλονικη θα περνουμε σημα.εχουμε αποσταση περιπου 90 χιλ σερρες δηλαδη μενω.δηλαδη οσοι εχουν δεκτη MPEG2 δεν θα ποιανουν αυτα που θα δωσουν σε μερικες μερες;σορι για της πολλες ερωτησεις ειμαι αρχαριος.

JIMAS

paidia emeis pou exoume kartes tv sto pc ti paizei me autes? prepei na sundesoume apokodikopoiiti? auti pou exo ego tin agorasa prin 7-8 xronia

Iraklis

Έχω ένα αποκωδικοποιητή που είχα αγοράσει από τo lidl είναι της silverCrest έχει σαν κωδικό στο βιβλίο SL65/2C1 μήπως κάποιος γνωρίζει αν είναι συμβατός για την τηλεόραση ?? .

Iraklis

Φίλε μου σ ‘ ευχαριστώ για τον κόπο σου και την πληροφορία ,,, διαβάζοντας το μάνιουλ της τηλεόρασης που είναι SONY BRAVIA KDL32W4000 αντιγράφω κάτι που πιθανόν κάτι να λέει.

Χρωματικό σύστημα / Σύστημα εικόνας.
Αναλογικό PAL SECAM NTSC 3.58,4.43 {μόνο Video In}
Ψηφιακό MPEG – 2 MP@ML/HL, H.264/MPEG – 4 AVC
HP@L4.0,MP@L3.0

Επειδή το μάτι μου έπεσε στο MPEG 4 το στέλνω μήπως λέει κάτι που εγώ δεν μπορώ να μεταφράσω…..ευχαριστώ..

Καλησπέρα στην παρέα σας…Έχω την lg32lb76 η οποία είναι μεν mpeg-2 αλλά έχει στην πίσω πλευρά μία υποδοχή PCMCIA…Μπορώ να αποφύγω την αγορά ενός ψηφιακού δέκτη τοποθετώντας κάτι αντίστοιχο στην υποδοχή εκείνη:

Astrachan

Καλησπερα…..Στο manual της τηλεορασης μου γραφει πως μπορω να κανω αναβαθμιση δεκτη μεσω εναεριας ληψης……Βεβαια δεν βρικει τιποτα αλλα το ερωτημα μου ειναι το εξης…..Υπαρχει τροπος αναβαθμισης της τηλεορασης ωστε απο mpeg-2 να παιζει mpeg-4 μεδω διαδικτυου ισως?Η τηλεοραση ειναι “finlux 32fld850b2″…….

Aν καποιος δοκιμασε καρτα ci παρακαλω να μας αναφερει αποτελεσματα……

Ευχαριστω εκ των προτερων…..

PANOS

εχω μια lg 32lh4900 kati anaferei για hd mpeg4 — einai auto poy 8elei i digea i xreiazome apokodikopoiiti

nikos

Έχω μια 37PFL9603 έχει CI. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει mpeg4 με αναβάθμιση από το Internet

Iraklis

Μπράβο Κώστα έπεσες διάνα για τη Sony Bravia kdl 32w4000 από χτές έχω φοβερή ψηφιακή εικόνα, το κάτι άλλο..
Για το δορυφορικό δέκτη που σου είχα γράψει μάλλον όπως τα λες είναι διάβασα στο manual πως είναι mpeg-2 αλλά έχει θήκη που παίρνει κάτι smart cart μήπως βάζοντας κάποια τέτοια κάρτα μπορεί να γίνει mpeg-4 …ερώτηση κάνω ??

Iraklis

tasos xalkida

EXΩ ΤΗΝ SAMSUNG LE40 656A ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ MPEG4 KAI ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΣ ΤΗΑ ΔΟ ΤΗΝ DIGEA?

tasos xalkida

ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ CI ΜΕ ΝΕΟΤΙΟΝ POCKET METATΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜPEG4 SE MPEG2?

island

Βγήκα στην γύρα να ψάξω για μεγαλύτερη τηλεόραση καθώς αυτή που έχουμε είναι 3ετίας 27″ με αντίθεση 3000:1 Mpeg3243 κτλ. Ρωτώντας έναν αδερφό φίλο μου για το καινούριο ψηφιακό σήμα, καθώς είμαι και πρώην ηλεκτρονικός, κατέληξα πως τα άτομα είναι μέτριοι. Κάνουν το καινούριο σήμα και αφήνουν 4:3;;; Είναι δυνατόν;;; Και όλες οι τηλεοράσεις που βγαίνουν και πωλούνται wide εδώ και χρόνια βγαίνουν μ’όνο για να βλέπουμε ταινίες; Και HD πότε θα το κάνουνε; Γιατί δεν το κάνουν από τώρα; Και όταν τα @@@@ στις εταιρίες διαφημίζανε για ψηφιακούς δέκτες και @@@@ μέντολες γιατί δεν λέγανε στον κοσμάκη πως το Mpeg2 δεν δείχνει digea. Σε αμερικανάκια πουλάνε; Δηλαδή η γιαγιούλα που πάει να καταθέσει την σύνταξή της πρέπει να την κοροϊδέψουμε; Αλήθεια πάντως δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα…Μα καλά 4:3;;;χαχαχαχαχαχαχαχα είμαστε απαράδεκτοι. έχω τσεκάρει τα εξής χαρακτηριστικά που μίνιμουμ πρέπει να έχει η τηλεόραση ώστε να την ευχαριστηθώ για αρκετό καιρό. Αντίθεση 30.000:1 και πάνω, φωτεινότητα 500 cd και πάνω, mpeg4, απόκριση 7msec και κάτω (καθώς κάτω από 9 δεν πιάνει το ανθρώπινο μάτι). Εδώ αν θες απαντάς καθώς είμαι οφ τόπικ και ζητάω συγνώμη. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι αρκετά ώστε να πάρω το καλύτερο σε σχέση με την… Συνέχεια »

ΒΙΚΥ-ΗΛΙΑΣ

Εμεις εχουμε LG τυπος 32LG3000 ΜΕ ΜPEG-2 , ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΟΛΛΟΥΣΕ Κ.Τ.Λ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ HD.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

Aργύρης

Kαλησπέρα,
έχω μία LG 42LG5000 στην οποία βρήκα τελικά ότι δεν υποστηρίζει mpeg4. Πήρα την LG και μου είπε ότι μπορώ να πιάσω τα κανάλια είτε βάζοντας την κάρτα (CI) ή αν αγοράσω δέκτη.
Και σκέφτομαι. Το θετικό με την κάρτα είναι ότι δεν θα έχω ένα ακόμη τηλεχειριστήριο (στα ήδη 7 που γεμίζουν το τραπέζι:p). Το αρνητικό είναι ότι όταν την αγοράσω θα πρέπει να περιμένω τεχνικό της LG να έρθει για να μου κάνει κάτι σαν update (για αυτό ενημερώθηκα από το after sales service της LG και είναι δωρεάν παροχή).

Σχετικά με τα λέφτα είναι το ίδιο καθώς κάρτα και ο αποδικοποιητής της Turbo-X κοστίζουν το ίδιο.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και τι έκανε καθώς και αν αξίζει να πάρω κάποιον αποδικοποιητή με έξοδο HDMI?
π.χ.https://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Sattelite-Equipment/Receivers/F-U-DTR2205HDPV-MPEG4-HD-DTR2205HDPV.htm (με 19€ παραπάνω?)

Ηλίας

Για σας παιδιά,

Εγώ αποφάσισα να μην κάνω τίποτα, μέχρι να κλείσουν τα αναλογικά προγράμματα το 2012. Εκνευρίστηκα που έψαχνα με άγχος για αποκωδικοποιητή με των φόβο ότι θα έκλιναν τα προγράμματα και δεν θα έβλεπα άλλο TV. Τώρα που κατάλαβα ότι δεν θα κλείσουν τα προγράμματα σύντομα (και τα πιάνω όλα, ακόμα) δεν με ενδιαφέρει. Έτσι και αλλιώς δεν έχει νέα κανάλια ούτε και καλύτερη εικόνα (HD) οπότε πιο είναι το κίνητρο για mpeg4;;;;

Έχω δυο αποκωδικοποιητές mpeg2, σε TV και δορυφορικό δέκτη, και δεν ξοδεύω άλλα λεφτά μέχρι να αποφασίσουν τι θα γίνει επιτέλους. Σε λίγο καιρό θα πρέπει να πάρουμε και αποκωδικοποιητές με CI module για να βλέπουμε και κανάλια με πληρωμή, ε;

island

Πώς θα βλέπω 1080i από δορυφόρο όταν τα κανάλια θα εκπέμπουν σε 700τόσα i; Γίνεται αυτό που λές;

island

Σορρυ… δεν εξήγησα καλά. Βλέπω έναν αγώνα στον ΣΚΑΙ πχ ή στο Mega. Υπάρχει περίπτωση να το δω έτσι ώστε να μην κολλάει η εικόνα; Παίζουν ρόλο τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης; Έχω ακούσει πολλά. Όπως το ότι οι JVC έχουν τον ταχύτερο επεξεργαστή και ανταποκρίνονται καλύτερα. Όπως το ότι με αυτό το σήμα δεν αλλάζει κάτι. Όπως μου είπαν πως φταίει η απόσταση που βλέπω (3m) κτλ. Εξτρά πληφορίες ψάχνω για να κάνω μια σωστή αγορά. Γιατί βλέπεις ήμουν ηλεκτρονικός αλλά έμεινα στις CRT και δεν είχαμε και προβλήματα 🙂

Κώστας

Παιδιά δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά και επειδή είμαι άσχετος και είδα πολλούς να “πολεμάνε” για μια λύση είπα να το γράψω, εμένα η τηλεόραση μου είναι με ψηφιακό δέκτη αλλά παίζει μόνο mpeg2 (το έμαθα με τα χίλια ζόρια), από ότι έμαθα μπορείς με μία κάρτα CI με mpeg 4 decoder να δεις τα ψηφιακά της Digea , βρήκα ένα προϊόν στο e-shop (εδώ είναι το link https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807404 ), το ξαναλέω δεν θέλω να κάνω διαφήμιση το κάνω για να βοηθήσω αυτούς που ακόμα “ψάχνωνται” όπως έκανα και εγώ όλη μέρα.

sylvia

εχω την panasonic th-42pa20 και θελω να να την κανω mpeg4 γινεται?

MARIA

EXW THN LG 32L B75ZB AN EXEI ENSWMATOMENW APOKODIKOPOIHTH

Astal

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση?Έχω αυτό των δορυφορικό δέκτη silvercrest digitaler satelliten receiver DVB-S SL65. Θα μπορώ να βλέπω τα κανάλια τις DIGEA (ANTENA,MEGA,ALPHA…κτλ)?
Θα παρακαλούσα αν ήξερε κάποιος να μου απαντήσει.Ευχαριστώ

antreas

καλησπερα. θελω να μου προτινετε εναν καλο αποκωδικοποιητη, να γραφη να βλεπω με εναν σκληρο ταινιες να βλεπω της ερτ τα ψηφιακα… ευχαριστω π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.