Πρωτοβουλία e-Skills Week 2010

Στηρίζοντας έμπρακτα και με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, ο ΣΕΠΕ συμμετέχει σαν εθνικός εταίρος (National Contact Point) στην πρωτοβουλία της Ε.Ε. “e-Skills Week 2010”, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των νέων, σχετικά με την αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση στις ΤΠΕ από την αγορά εργασίας της Ε.Ε.

, Πρωτοβουλία e-Skills Week 2010

Η πρωτοβουλία “e-Skills Week 2010” περιλαμβάνει μία σειρά από προγραμματισμένες ενέργειες, που θα πραγματοποιηθούν από τους οργανισμούς DIGITALEUROPE και European Schoolnet σε συνεργασία με 20 εθνικούς εταίρους (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Τσεχία) σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων και των εργαζόμενων στις ψηφιακές δεξιότητες. Επιπλέον, σε εθνικό επίπεδο ο ΣΕΠΕ, κινητοποιώντας τον κλάδο και την εκπαιδευτική κοινότητα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας της E.E. e- skills week 2010.

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας “e-Skills Week 2010”, αναμένεται να φέρει κοντά 300.000 συμμετέχοντες σε περισσότερες από 100 εκδηλώσεις. Η κεντρική εκδήλωση σε Ευρωπαικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Μαρτίου 2010 στο Αννόβερο, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου J. Baroso και των αρμόδιων επιτρόπων, ενώ οι εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες προγραμματίζονται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Απριλίου 2010.

Η πρωτοβουλία “e-Skills week 2010” χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, στο πλαίσιο της στρατηγικής e-skills της Ε.Ε. για την ενίσχυση του κλάδου ΤΠΕ, με την προβολή ρεαλιστικών προτύπων και κινήτρων για τους νέους που διαρκώς απομακρύνονται από τις σπουδές ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ο ΣΕΠΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της παιδείας, τόσο σε επίπεδο εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, όσο και σε επίπεδο της άρτιας εξειδίκευσης και της εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι’ αυτό, συμμετέχει στην πρωτοβουλία “e-Skills Week 2010” λειτουργώντας ως εθνικός εταίρος για την Ελλάδα, συντονίζοντας σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν 2 προπαρασκευαστικές συναντήσεις εργασίας (workshops) με χαρακτήρα διαβούλευσης, ώστε να προσδιορισθούν οι βασικές παράμετροι για μια εθνική πολιτική για τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και κεντρική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο εθνικό εταίρο της Κύπρου, στοχεύει στο να δημιουργηθεί περιφερειακή αντίστοιχη πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε κοινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από το portal του ΣΕΠΕ, στη διεύθυνση: https://www.sepe.gr/gr/eSkillsWeek

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.