Εκλογές 2009, Σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT

Σε αυτές τις εκλογές το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Singular Logic υλοποιεί ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα συλλογής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω κινητού (SRT). Ως χώρος πιλοτικής εφαρμογής έχουν επιλεχθεί τυχαία περίπου 4.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων και 500 εκλογικά τμήματα στο Νομό Θεσσαλονίκης (Β’ Εκλογική Περιφέρεια). Στόχος την νέας διαδικασίας είναι η ταχύτερη δυνατή συλλογή του αποτελέσματος.

, Εκλογές 2009, Σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT

Η διαδικασία επιτυγχάνεται με τη συνδρομή των Δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι παράλληλα με την υφιστάμενη διαδικασία (αποστολή “τηλεγραφήματος” στις Νομαρχίες), καλούνται να μεταδώσουν το αποτέλεσμα του εκλογικού τμήματος μέσω κινητού τηλεφώνου.
Πίνακας τμημάτων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή.

– Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τις 22:00 το βράδυ (Κυριακή 4 Οκτωβρίου) θα έχουμε το προ-αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών 2009 με περιθώριο λάθους 0,2-0,4%.
– Για το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι θα λάβουν από δύο μοναδικούς 9ψήφιους κωδικούς, για να ενεργοποιήσουν το κινητό και να στείλουν τα αποτελέσματα.
– Τα κινητά που θα χρησιμοποιηθούν είναι της Samsung.

, Εκλογές 2009, Σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT

, Εκλογές 2009, Σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT

Δείτε τα διαφημιστικά banner των υποψηφίων βουλευτών σε αυτές τις εκλογές.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

To eida to kinito, to eixe o dikastikos antiprosopos mazi tou.

Otan to anoikse, aftomata ksekinise mia java application kai tou zitise ena noumero asfaleias pou itan se ena aftokolito pou eprepe na to ksekolisei kai na to apokalypsei.

Meta tou zitise to eklogiko tmima, evale to moumero, “next” meta tous eggegramenous, “next”, posoi psifisan, posa akyra, lefka, posa PASOK, ND, SYN, LAOS… ola ta kommata ena ena kai sto telos, SEND.

Poly kali fasi.

Se ka8e “page” kommatos eixe kai to icon, p.x. sto pasok ton prasino ilio, to KKE kokkino, ND to lavaro ktl

Fotis

Δεν ήταν σε όλα τα εκλογικά τμήματα γιατί ήταν πιλοτική δοκιμή Πάντως στο νομό που η εταιρεία μας είναι αντιπρόσωπος της Singular μας είχαν αναθέσει το μοίρασμα των κινητών στους δικ. αντιπρόσωπους καθώς και την τεχνική υποστήριξη του συστήματος.
Εν συντομία είναι ένα java application που στέλνει κρυπτογραφημένα τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας στα κεντρικα της SingularLogic. To κινητό είναι κλειδωμένο και δεν επιτρέπει κλήσεις ή τίποτε άλλο, όταν το ανοίγεις τρέχει κατευθείαν το java app.
Πολύ καλό βήμα, επόμενο βήμα η ψηφιακή ψήφος (και καλά…) ;-)))

Fotis

Επιπρόσθετα η διαδικασία καταχώρησης στο application είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη και το τηλέφωνο ήταν το slide-up της Samsung.

Fotis

Όλα κύλησαν ομαλά. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πραγρατοποιήσει σχετική ενημέρωση και εκπαίδευση στο σύστημα. Βέβαια αν κάπου υπήρχε πρόβλημα τρέχαμε να βοηθήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.