Epson | Καινοτομεί για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

, Epson | Καινοτομεί για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειαςTο Μάρτιο του 2008 το BUND (Bund für Umwelt und Naturschutz), συνεργάτης του “Friends of the Earth”, διεξήγαγε έρευνα για την κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, οι inkjet εκτυπωτές της Epson έχουν τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και τα χαμηλότερα κόστη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Επιπρόσθετα, η Epson είναι η πρώτη εταιρεία εκτυπωτών που συστήνει η Energy Saving Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν πρόκειται για επαγγελματική χρήση, οι εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους της Epson χρησιμοποιούν τέσσερις φορές λιγότερη ενέργεια από τους εκτυπωτές κάποιων από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της .

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Epson έχει ελαττώσει την κατανάλωση ενέργειας στους φωτογραφικούς inkjet εκτυπωτές της “όλα σε ένα”, γεγονός το οποίο αποτυπώνει τη διαρκή αφοσίωση της εταιρείας στις προσπάθειες ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων των προϊόντων της στο περιβάλλον. Ο τελευταίος φωτογραφικός inkjet εκτυπωτής “όλα σε ένα” της Epson, ο Stylus Photo RX585, χρησιμοποιεί 73% λιγότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία του από τον πρώτο εκτυπωτή της ίδιας σειράς, Stylus Photo RX600. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής, ωστόσο, επιτύγχανε τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στην αγορά των εκτυπωτών όταν λανσαρίστηκε το 2003.

Από το λανσάρισμα του RX600 το 2003, οι σχεδιαστές της Epson έχουν εργαστεί πάνω στην εύρεση νέων, καινοτόμων τρόπων για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Για την επίτευξη αυτής της μείωσης στην κατανάλωση ενέργειας, η Epson ελαχιστοποίησε σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για μετάβαση από τη λειτουργία “Standby” στη λειτουργία “Sleep”. Επίσης, οι οθόνες LCD μετατράπηκαν σε τύπο LED, ενώ μηχανισμοί χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας βελτιστοποιούν ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητα.

Όλα αυτά έχουν σημαντικές θετικές συνέπειες για το περιβάλλον, το έργο της Epson για τη μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιείται από τα μοντέλα της σειράς RX έχει σαν αποτέλεσμα την “απαλλαγή” της ατμόσφαιρας από σχεδόν 826 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO²) από το 2003. Τα 1.630.000 kWh ηλεκτρισμού που έχουν εξοικονομηθεί θα παρήγαγαν αρκετή ενέργεια για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρισμό περίπου 361 νοικοκυριών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ακόμα, η Epson έχει εξελίξει την τεχνολογία σάρωσης προκειμένου να μειώσει τη χρήση της λειτουργικής ενέργειας. Ο σαρωτής Perfection V500 Photo χρησιμοποιεί άσπρο LED ως πηγή φωτός, με αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με άλλους σαρωτές. Καταναλώνει μόνο 16 watts όταν βρίσκεται σε λειτουργία, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του σαρωτή στο περιβάλλον σε σύγκριση ακόμα και με τις επιπτώσεις που έχει η παροχή ενέργειας σε ένα συνηθισμένο οικιακό λαμπτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι προβολείς της Epson περιλαμβάνουν τη λάμπα E-TORL (Epson twin optimized reflection lamp), σχεδιασμένη για τη βελτίωση της συλλογής φωτός κατά 20% και τη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας ως άμεσο αποτέλεσμα. Η συνολική ενέργεια που καταναλώνουν οι προβολείς της Epson μειώθηκε σε ποσοστό που δεν είναι μικρότερο από το 90% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Epson

Epson MOVERIO BT-200, Ένας νέος τρόπος να βλέπεις τον κόσμο

H Epson παρουσίασε τα έξυπνα γυαλιά MOVERIO BT-200 που δημιουργούν την αίσθηση ότι παρακολουθούμε μια οθόνη 320 ιντσών από απόσταση 20 μέτρων. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να βλέπει μόνο την εικόνα που θέλει σε μαύρο φόντο, π.χ. μια ταινία ακόμα και 3D ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει διάφανη την οθόνη και να δει […]

Computers Epson

EPSON εκτυπωτές, έως και 90% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα

Κάντε το συγκριτικό τεστ μεταξύ ενός εκτυπωτή Epson και ενός Canon/HP/Samsung και δείτε γιατί με έναν εκτυπωτή Ink Tank System, εξοικονομείτε έως και 90% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα σε σχέση με τους εκτυπωτές του ανταγωνισμού και έως 95% χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος σε σχέση με τους εκτυπωτές laser του ανταγωνισμού!

Computers Epson

EPSON μονόχρωμη σειρά Ink Tank System με χαμηλό κόστος εκτύπωσης

Η μονόχρωμη σειρά Ink Tank System της Epson M200, M105 και M100 είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά γραφεία και χρήστες στο σπίτι και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης με την ποιότητα της Epson. Αυτό οφείλεται στα δοχεία μελάνης εξαιρετικά υψηλής χωρητικότητας 140ml, που μπορούν να ξαναγεμίσουν με γνήσια μελάνη Epson, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα εκτύπωσης.

Home Cinema Epson Home cinema

Epson MG-850HD, Βιντεοπροβολέας με iPod docking station

Η Epson παρουσιάζει τον home cinema βιντεοπροβολέα MG-850HD με iPod docking station. Απλά “κουμπώστε” τη συσκευή σας iPod Touch, iPhone ή iPad στο ειδικό dock και ο Epson MG-850HD θα αναλάβει να αναπαράγει σε μεγάλη εικόνα (έως και 300 ίντσες) όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε κάποια έξτρα εφαρμογή.