Ericsson 4G με ταχύτητες 1 Gigabit/sec, Θέλω και εγώ τώρα!

Στο GSMA Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Ericsson (NADAQ:ERIC) κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την επίδειξη σύνδεσης LTE/4G, με ταχύτητα κατερχόμενης ζεύξης 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η πρώτη επίδειξη παγκοσμίως αξιοποιεί την τεχνολογία Multi Carrier και το Multiple-Input-Multiple-Output, MIMO, ενώ λειτουργεί σε εμπορικά διαθέσιμο εξοπλισμό LTE της Ericsson. Με το συνδυασμό αυτών των τεχνολογιών, είναι δυνατές ταχύτητες έως 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο.

Το LTE, η επόμενη γενιά τεχνολογίας επικοινωνιών, επιτρέπει την ταχεία μεταφορά μεγάλης ποσότητας δεδομένων με αποδοτικό και οικονομικό τρόπο, βελτιστοποιώντας τη χρήση του φάσματος συχνοτήτων. Με αυξημένη ταχύτητα και μειωμένη χρονοκαθυστέρηση, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές (web σε πραγματικό χρόνο, online παιχνίδια, συνεργασία με κοινωνικά μέσα και βιντεοδιασκέψεις), χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Το LTE θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων και βελτιωμένων εφαρμογών κινητού Internet στο μέλλον.

Ο Johan Wibergh, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Networks και Executive Vice President, δήλωσε σχετικά: “Οραματιζόμαστε 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές έως το 2020. Κάθε συσκευή πρέπει να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι ασθενείς θα συνδέονται εξ αποστάσεως στα νοσοκομεία, οι σπουδαστές από αγροτικές περιοχές θα συνδέονται στα πανεπιστήμια οπουδήποτε στον κόσμο, οι ομάδες διάσωσης θα στέλνουν ζωντανά βίντεο από πληγείσες περιοχές για αποτελεσματική ανταπόκριση.”

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

σε ποια κινητα θα πιανε σημα 4G?

techfans.gr

Λες να υπαρχει πιθανοτητα για το iPhone 4G???xaxa δεν νομιζω!

Staf

Mπααααα.Ειμαστε ακομα στην εποχη του WiFi(Σ αυτην ανηκει και το i phone).
4G=WiMax

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.