Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου

Η αίθουσα διδασκαλίας του μέλλοντος περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα και φτάνει στα ενδότερα της Ινδίας, χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της Ericsson και του IGNOU (Indira Gandhi National Open University). Η Ericsson θα κατασκευάσει ένα περιβάλλον 3G μέσα από το οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υλικό για τα μαθήματα του IGNOU. Παράλληλα, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για ποικίλα θέματα.

, Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου

Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε πρόσφατα να προωθεί την ανώτερη εκπαίδευση στη χώρα, στην οποία μόλις το 15 τοις εκατό των σπουδαστών φτάνουν στο λύκειο. Παράλληλα, η Ινδία υποφέρει από έλλειψη δασκάλων με ανώτερα πτυχία, ενώ το 50 τοις εκατό των καθηγητών σε κολλέγια διδάσκουν χωρίς να διαθέτουν πτυχίο master ή PhD. 
 
Το IGNOU ιδρύθηκε για να ανοίξει το δρόμο στη ανοικτή μάθηση και τη μάθηση εξ’ αποστάσεως. Προσφέρει διάφορα ακαδημαϊκά προγράμματα που ολοκληρώνονται με την απονομή πιστοποιητικών, διπλωμάτων και πτυχίων. Το πανεπιστήμιο έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια εγγεγραμμένους φοιτητές, στην Ινδία καθώς και 34 άλλες χώρες.  

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.