H Lenovo στην κορυφή της λίστας του BusinessWeek

, H Lenovo στην κορυφή της λίστας του BusinessWeekΕδώ και λίγες εβδομάδες, ζητήθηκε από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του έγκριτου επιχειρηματικού περιοδικού Business Week να ψηφίσουν εκείνες τις εταιρείες της Ασίας που θαυμάζουν περισσότερο. Η τάση που αναδεικνύεται βάση των αποτελεσμάτων είναι ξεκάθαρη. Είτε πρόκειται για την Toyota στην Ιαπωνία, τη Lenovo στην Κίνα, ή την Infosys στην Ινδία, είναι γεγονός πως οι επιχειρήσεις που κέρδισαν τον θαυμασμό των ψηφοφόρων, είναι εκείνες που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκριμένα, για την Lenovo αναφέρεται ότι: “ η αγορά των Η.Π.Α. είναι «a make-or-brake market» για τη Lenovo, η οποία αποτελεί μία εκ των τριών κορυφαίων κινέζικων επιχειρήσεων στη λίστα του Business Week. Η Lenovo εξαγοράζοντας το τμήμα προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΙΒΜ το 2005 έκανε μία δυναμική είσοδο στην παγκόσμια αγορά και έκτοτε καταβάλλει αξιόλογη προσπάθεια προσέλκυσης του αγοραστικού κοινού της Αμερικής να αγκαλιάσει τη νέα μάρκα. Πρόκειται για μια δύσκολη μετάβαση, αλλά η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να βλέπει θετικά αποτελέσματα και στις αρχές του 2007, η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα περιθώρια κέρδους της. Θετικά σχόλια σημείωσαν και οι διεθνείς αναλυτές αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρόσφατων επιχειρηματικών της αποτελεσμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Lenovo μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις από τους μεγάλους διεθνείς ανταγωνιστές της, παρ’ όλα αυτά όμως, παραμένει ο νούμερο 1 παίκτης στην εγχώρια αγορά πληροφορικής της Κίνας, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη και μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, και μάλιστα με σημαντική διαφορά.”

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.