H Lenovo επίσημος προμηθευτής τεχνολογίας του Eurobasket 2007

, H Lenovo επίσημος προμηθευτής τεχνολογίας του Eurobasket 2007Η Lenovo και η Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Spanish Federation of Basketball) προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας που περιλαμβάνει την παροχή, διαχείριση και συντήρηση της υποδομής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα στηρίξουν τη διοργάνωση του Eurobasket 2007.

Η Ομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει ππάνω από 240 φορητούς υπολογιστές Lenovo νέας γενιάς, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του πρωταθλήματος, από τη διαχείριση της διαπίστευσης έως την καταχώρηση των στατιστικών.

Η ανάδειξη της Lenovo ως επίσημου προμηθευτή τεχνολογίας για το Eurobasket 2007 είναι μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που υπεγράφη με την Ομοσπονδία, η οποία περιλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η ανακαίνιση της IT πλατφόρμας, η ΙΤ υποστήριξη για το Junior Eurobasket, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, καθώς και διάφορα άλλα προγράμματα που θα συμβάλλουν στη σημαντική ενδυνάμωση της τεχνολογικής παρουσίας στις σχολικές κοινότητες που σχετίζονται με την καλαθοσφαίριση.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τη συμβολή μας στην επιτυχία του Eurobasket 2007, μια διεθνή αθλητική εκδήλωση με ιδιαίτερα υψηλές τεχνικές απαιτήσεις», δηλώνει ο Pascual Martinez, Marketing Manager Lenovo Spain. «Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα νέο βήμα στη στρατηγική μας, άμεσα συνδεόμενη με τον αθλητικό χώρο. Η Lenovo έχει υπογράψει διάφορες συμφωνίες συνεργασίας και μάρκετινγκ προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της παγκοσμίως. Είναι παγκόσμιος συνεργάτης και χορηγός εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών των Ολυμπιακών Αγώνων, κύριος χορηγός και IT συνεργάτης της ομάδας Formula 1, AT&T Williams καθώς επίσης και επίσημος συνεργάτης του πρωταθλήματος NBA».

Να σημειωθεί πως η Lenovo παρέχει τον τεχνικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στα στάδια και τις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την κάλυψη όλων των αναγκών της διαχείρισης πληροφοριών. Συγκεκριμένα, η Lenovo εξόπλισε τα γραφεία της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με φορητούς υπολογιστές Lenovo ThinkPad συμπεριλαμβανομένων και των Γραφείων Τύπου και Ελέγχου των πέντε πόλεων όπου διεξάγεται το πρωτάθλημα: Αλικάντε, Μαγιόρκα, Γρανάδα, Σεβίλλη και Μαδρίτη.

Επιπλέον, η Lenovo είναι ο επίσημος χορηγός όλων των ηλεκτρονικών πινάκων βαθμολογίας, όλων των παιχνιδιών, μέσω του διεθνούς σήματος TV το οποίο θα σταλεί σε περισσότερες από 115 χώρες.

Για την επιτυχή διεξαγωγή του πρωταθλήματος η Lenovo είναι αρμόδια για την εγκατάσταση, ρύθμιση, διαχείριση και επίβλεψη του εξοπλισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρέχει 25 τεχνικούς για την IT υποστήριξη σε 24ωρη βάση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επέλεξε δύο οικογένειες φορητών υπολογιστών της οικογένειας Lenovo ThinkPad, τις σειρές T και R. Οι φορητοί υπολογιστές Lenovo ThinkPad έχουν βραβευθεί για την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία, την αυτονομία και την υψηλή απόδοσή τους. Οι φορητοί υπολογιστές της Lenovo, που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, διαθέτουν μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel core 2 duo, ποιοτική και ταχύτατη ασύρματη διασύνδεση, προηγμένα συστήματα προστασίας για την ασφαλή αποθήκευση, πρόσβαση και επικοινωνία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.