Νέα MacBook Pro και MacBook Air 2012, Οι τιμές στην Ελλάδα

Τα νέα MacBook Pro 2012 και MacBook Air 2012 που ανακοινώθηκαν προχθές κατα τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC 2012 στο San Francisco αναμένεται να είναι διαθέσιμα αρχές Ιουνίου με αρχές Ιουλίου μεσα από τους επίσημους resellers της Apple στην Ελλάδα όπως είναι και το κατάστημα Golden-i στην Αθήνα.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Golden-i μας λύθηκε και η απορία σχετικά με τις τιμές όλων των πιθανών configuration των νέων MacBook Pro και MacBook Pro οι οποίες και ακολουθούν (συμεπριλαμβάνουν ΦΠΑ):

• MacBook Air 11″ dual-core i5 1.7GHz/4GB/64GB flash – 1.149 ευρώ
• MacBook Air 11″ dual-core i5 1.7GHz/4GB/128GB flash – 1.259 ευρώ
• MacBook Air 13″ dual-core i5 1.8GHz/4GB/128GB flash – 1.379 ευρώ
• MacBook Air 13″ dual-core i5 1.8GHz/4GB/256GB flash – 1.699 ευρώ

• MacBook Pro 13″ dual-core i5 2.5GHz/4GB/500GB/HD Graphics 4000 – 1.349 ευρώ
• MacBook Pro 13″ dual-core i7 2.9GHz/8GB/750GB/HD Graphics 4000 – 1.699 ευρώ
• MacBook Pro 15″ quad-core i7 2.3GHz/4GB/500GB/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 512MB – 2.049 ευρώ
• MacBook Pro 15″ quad-core i7 2.6GHz/8GB/750GB/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – 2.449 ευρώ

• MacBook Pro 15″ Retina quad-core i7 2.3GHz/8GB/256GB flash/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – 2.449 ευρώ
• MacBook Pro 15″ Retina quad-core i7 2.6GHz/8GB/512GB flash/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – 3.099 ευρώ

, Νέα MacBook Pro και MacBook Air 2012, Οι τιμές στην Ελλάδα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cris41

Τζαμπα πραγμα..

Thodoris20s

Το μοντέλο με τα 16gb ραμ πού είναι; Και στα 2 πρώτελευταία υπάρχει ίδια τιμή… Μήπως έγινε κάποιο λάθος Κώστα;

Κωνσταντίνος

999$ στην Αμερική… 1149 ευρώ στην Ελλάδα.
Μια χαρά…
Λεφτά υπάρχουν…

Χρήστος

Και στην Ισπανία – Γαλλία – Γερμανία 1049€!
Μια χαρά…
Μ@$#%$ υπάρχουν…

Spyros

Προσιτες οι τιμες βλεπω.Επιταγη δεχονται…?

Χρήστος

Κάποια στιγμή πρέπει να επέμβει η “μαμά” apple και να τραβήξει το αυτάκι του επίσημου εισαγωγέα. Αυτό που κάνουν είναι καθαρή κλεψιά.

Nik

Βλεπω η apple συνεχιζει την πολιτικη χαμηλων τιμων σε χωρες εκτος της ΗΠΑ. Με τοσα fanboys μια χαρα δικαιολογουνται τα τρελα κερδη καθε χρονο

λάμπρος

μην ξεχνατε και την υψηλη φορολογία στη ελλαδα

Κωνσταντίνος

… μην ξεχνάμε και την ισοτιμία…

Κωνσταντίνος

… μιλάμε για 350 ευρώ διαφορά στο 11άρι με τα 64 gb.
Έλεος…

panosalp

Στα ύψη οι τιμές.. λογικά θα τα πάρουν μόνο όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη για τόσο ισχυρά μηχανήματα. Οι επιλογές είναι πολλές και με λιγότερα χρήματα παίρνει κανείς πολύ καλά laptops.

παναγιωτης

να γιατι δεν θα ακουμπησω λεφτα στην apple ποτε.γιατι τα χει πανακριβα και δικαιολογει την υψηλη τιμη με το design και το μαρκετινγκ.οχι ευχαριστω δεν θα παρω.θα βολευτω με το δεκαετιας sony vaio που εχω και θα κρατησω τα λεφτα για να εχω να φαω.

Ιωαννης

1149 ευρω το ποιο φτηνο..τσαμπ πραγμα…
αν θες με μια “κανονικη” οθονη το σκας το 2χιλιαρο για την πλακα!

Tony Cool

Panosalp πες μου σε παρακαλω οτι αυτο για τα ‘ισχυρα μηχανηματα’ το ειπες για πλακα!!!

Panagiotis

υπάρχει ακόμα εταιρεία που βάζει σε υπολογιστή 2000 ευρώ κάρτα γραφικών μέτρια και με 512 μνήμη μόνο; έλεος δηλαδή!!!! σε review το μοντέλο με την retina πιάνει 25-30 frames με όλα στο max εκτός από AA στο Diablo 3 single player…. δηλαδή εάν πας με αλλους 3 απλά δεν το παίζεις… τρομερό σύστημα! και δεν χρειάζεσαι να είσαι gamer για να καταλάβεις ότι τα 3000 ευ΄ρω που θα σκάσεις σε 1-2 χρόνια δεν θα παίζουν ούτε pacman σε τέτοια ανάλυση.

αντωνης

δεν ειναι για παιχνιδια φίλτατε,ουτε για πενιχρά εισοδήματα….

vitalogy

καλα οσα και να δωσεις για αυτα τα μηχανηματα λιγα ειναι.
Μηπως θελει κανεις να του περιγραψω την τριετη συμβιωση μου με ενα hp το οποιο ειχα χρυσοπληρωσει και την συμβιωση μου(αφου πεταξα το hp) με ενα macbook που τεσσερα χρονια τωρα απολαμβανω?

αντωνης

έτσι είναι,απλά ζούμε και σε μια ουγκάντα,συγνώμη χώρα που ο μεσάζοντας ζει και βασιλεύει,το 15 αρι με τη ρετίνα στην βόρεια ευρώπη κοστίζει 2000-2100.Οπότε οποιος προτίθεται κάνει ένα ταξιδάκι με 200-300 ευρω το τσιμπάει κ όλα καλά.Κάτοχος 17” toshiba x200-21k tτων 3000 ευρω(με λίνουξ φυσικά).Με άπειρες υπερθερμάνσεις για πλάκα.Διαλέγεις και παίρνεις..

Ravisher34

Μια ερωτηση μονο τα macbook air εχουν και 8gb ram αυτα πρεπει να τα κανουμε bto για να τα παραγγειλουμε?

αντωνης

https://www.apple.com/macbookair/specs.html .Καλά μάντεψες…

Topdim

Για μ@λ@κες ψάχνουν έτσι?

cghera

Απαγορευτικές τιμές όπως πάντα για τα λάπτοπ της Apple με μόνη λύση για όσους δεν έχουν τόσα πολλά χρήματα κάποιο παλιότερο μοντελο. Το αστείο βέβαια είναι ότι ακόμα και τα στοκαρισμένα πωλούνται σε κουλές τιμές μετά την ανακοίνωση των νέων. Mb pro 13″ 1299€ για το παλιό μοντέλο (προσφορά!) και 1349€ για το νέο.
Αν ισχύουν αυτα που λέει ο macedonas. https://www.macedonas.gr/apple-keynote-2012-new-macbooks/

AnakinSkywalker

Κορόιδα ψάχνουν; Το MacBook air από 999$ που σημαίνει 790 ευρώ στις ΗΠΑ, εδώ θα το δίνουν 1149 ευρώ!!! Βρε ουστ!

nick

Παιδιά κόψτε το trolling και το δούλεμα εγώ(και αρκετοι άλλοι που ασχολούνται με την μουσικη) μαλλον θα πάρω το πιο high spec γιατί με τέτοια ανάλυση μπορεις να τρέξεις το Virtual DJ με το video mixing plugin που έχει σε πλήρη ανάλυση και τα δύο έχοντας χόρο και για τα δύο ,επίσης παίρνεις το Logic Pro και ένα καλό controler έχεις το απόλυτο μουσικό workstation. επίσης για για κάπιον αρχιτέκτονα ή καποιον που ασχολείται με γραφικές επιστήμες είναι ιδανικά.θα μπορούσαν να ήταν φθηνότερα όμως όταν θελείς να σχοληθείς επαγγελματικά δεν έχεις αμφιβολίες.τώρα αν θέλεις gaming υπάρχουν τα alienware ή καποιο custom made σε χαμηλότερες τιμές.και ένας γιατρός θέλει 35 χιλιάρικα για ένα μηχάνημα(μπορεί να φτάσει και τα 2 εκατ.) αλλά εκεί δεν σχολιάζουμε γιατί απλως δεν μας νοιάζει και πριν με πει κάποιος apple fanboy εχω PC και android κινήτο και τα λατρεύω και τα δύο αλλα απλώς σε κάποιους τομείς η apple είναι μπροστά αλλά οχί σε αυτους που ενδιαφέρει τον μέσο καταναλωτή.Το λάθος της Apple προσπαθεί να τα πλασάρει στο μεσο καταναλωτή και στα fanboys, αν λειτουργούσε όπως η dell ή η Razer δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις(αλλά και δεν θα υπήρχαν τα φουσκωτά της κέρδη) σορρυ για το… Συνέχεια »

Mike

Χριστε και Αποστολε…ποιος πιστευουν θα παρει το 3χιλιαρο???Ελεος…!!

giannis

macbook pro 13,3:
1.199 $ —> 951,824 EURO
Τιμή στην Ελλάδα 1.349
Με απλή αφαίρεση βγάζουμε ότι μας κλέβουν 397,2 ευρώ

makis88

@nick ok με τον επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά το macbook air δεν το λές και επαγγελματικό εργαλείο… Ούτε και ευκαρία!:P

Ben

“Επίσημος εισαγωγέας” = λαμόγιο μεσάζοντας
Έτσι έμαθαν να κάνουν business στο ελλαδιστάν.

nick

@makis88 οπως είδες εγώ για τα Pro μίλησα,συμφωνω μαζί σου τα air ναι είναι κλεψια προτιμώ ένα Αlienware m11x

Chrisk

Για όσους μιλούν για φορολογία και ισοτιμία αρκεί να συγκρίνουν τις τιμές με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή το ευρώ των άλλων χωρών έχει διαφορετική ισοτιμία ή μήπως η φορολογία μας άλλαξε την τελευταία βδομάδα; Πριν τρεις μέρες γιατι είχαμ τις ιδιες τιμές; Απλά οι μειώσεις δεν περνούν στον καταναλωτή και τις καρπώνεται (προφανώς) ο “έξυπνος” εισαγωγέας.

chris

Δείτε με τα ίδια σας τα μάτια τι εννοώ
https://store.apple.com/es
https://store.apple.com/de
https://store.apple.com/fr

Panos

Ποπο μα γιατι να ειναι τοσο φθηνα για εμας τους πλουσιους θα παραγειλλω καμια 10 να δωσω και στουσ φιλους μου!!! Και βεβαια την πιο ακριβη εκδοση οτι κ οτι… Καλα τελεια αλλαααα απο τιμη τι να πεις πολυυυυ φθηνα 🙂

customer

Οι διαφορές με Ευρώπη των 100-200€ και ειδικά σε χώρες με ΦΠΑ όσο και το δικό μας (πχ Ιταλία) δεν δικαιολογούνται. Κάποιος καλό θα ήταν να κάνει καταγγελία ….. ή ακόμα καλύτερα μια ομαδική καταγγελία με κοινοποίηση στα Apple HQ και σε ΙΝΚΑ, υπουργείο, κλπ. Να δείτε για πότε θα πέσει η ψαλίδα.

tolken

Μπα δεν θα παρω. Προς το παρων θα παραμεινω στο macbook pro 13′(late 2011) 8 gb ram που μου το εφεραν απο usa σε καταπληκτικη τιμη 900 euro. Καποια καταστηματα κανανε για τις γιορτες καλυτερες τιμες και οχι ΟΠΩΣ εδω καπου 1400 ευρω με 4 gb ram.

ηλιας

Ειναι αγορά για υπερθετικού βαθμού μ@λ…ες για να τιμήσουμε και το ειρωνικό σχόλιο ανωτέρου φιλτάτου.Ο φίλτατος ας μετατρέψει το κόστος αγοράς σε νέες ελληνικές δραχμές πριν πραγματοποιήσει την παραγγελία.

Ravisher34

Ενταξει 40€ εχει να το πας στα 8gb σιγα τα λεφτα..κ οσοι κραζετε δεν ειναι αναγκη να το παρετε…μηχανηματα ειναι που θα τα παρουν αυτοι που χρειαζονται και οχι οσοι θελουν να κανουν εφε.προσωπικα εγω που περιμενα τα νεα μοντελα θα παραγγειλω το air 11.6 kai to macbook pro retina και αναμενω την αναβαθμιση των mac pro.

Θανάσης

Μια παρατηρηση γιατι ξεφευγουμε ολοι:
Οι τιμες απο αμερική ειναι ΧΩΡΙΣ τον ΦΠΑ γιατι καθε πολιτεια εχει διαφορετικο,οποτε παιζει και μεχρι +12% αν δεν κανω λαθος.Κατα τα αλλα εγω εφερα απο αυστραλία το mba 13 τον φεβρουαριο με την τιμη του τελικα να καταλληγει στο καθολου ευκαταφρονητο ποσο των 1010 ευρω ,ενα μεγαλο κερδος σε σχεση με τα 1379 της εδω αντιπροσωπειας-νομιμης ληστειας

Βασίλης

3100 για ένα μήλο και 2 κιλά αλουμίνιο. Σιγά τα ωά. Με τρόμαξε η 560M και τα 8GB ram.

1) Με 6 κατοστάρικα έχεις ένα 8πύρηνο desk ΜΕ 16 GB ram που βγάζει φωτιές.
2) Με 16 κατοστάρικα παίρνεις ένα καλύτερο ASUS.
Ακόμα όμως υπάρχουν βλαχαδερά που δεν τους κάθεται το γούστο αν δεν είναι BMW και Apple και μένουν νηστικοί για να κάνουν καλύτερο τον τάφο του Στίβ. Λυπηθείτε τους εαυτούς σας, ρεεε! :X

antibasilis

βασιλακη παρε asus τοτε κ μπες στα φορουμ τα αντιστοιχα.εμας μη τα πρηζεις

Βασίλης

@antibasilis
Στο techblog είσαι, όχι στο 9tomac. Εξέφρασα μια άποψη και έθεσα μια αντιπρόταση στις αστείες τιμές της Apple. Αν δε γούστάρεις να την ακούσεις κάνε copy’paste https://www.maclife.gr και είσαι jet. Εναλλακτική πρόταση: φάε φασολάδα…

DEATHSPANK

θέλετε να πείτε πως τα μηχανήματα της apple ειναι για κλάματα; Δεν νομίζω! ο φίλος πιο πάνψ λέει με 6 κατοστάρικα παιρνεις μηχανημα που βγαζει φωτιές. Μα και το πιο φτηνό air κανει 790 euro με πραγματική ισοτιμία και με τις ληστρικές τιμές που πλασάρωνται στο ελλαδιστάν. ωραια δινειεις 190 επιπλέον για φινέτσα και στύλ καθως και για ένα τρομερό λειτουργικό σύστημα με ενσωματομένο unix shell και όχι 3rd party υποστήριξη. στην ελλάδα όμως πρέπει να πληρώσεις 400 ευρω παραπάνω για να έχεις αυτό το λάπτοπ. Δεν φταίει λοιπόν το συστημα μια χαρα τιμη το δίνουν φταίει η τιμολόγηση στην ελλαδίτσα

Dimitris P.

Τα λαπτοπ σαν πρότζεκτ ήταν απο την αρχή ένα ενδιάμεσο πειραματικό στάδιο. Πάντα είχε και θα έχει αδυναμίες. Δεν αξίζει να αγοράσει κανείς. Σε λίγο καιρό τα ταμπλετ θα πάρουν ολοκληρωμένη μορφή σε τύπο φορητού υπολογιστή. Και μάλιστα πιστεύω θα ενοποιηθούν τα ταμπλετ και κινητά 2 σε 1 στις 5.3 ίντσες περίπου. Τέλος πάντων. Η Apple πουλάει τεχνογνωσία και υψηλή ποιότητα υλικών γι αυτό και έχει υψηλές τιμές. Και ιδίως στην Ελλάδα που οι φόροι στις συσκευές τεχνολογίας ακουμπάνε ταβάνι. Το θέμα είναι να εστιάζουν όλοι στο να πουλάνε συσκευές σχετικά φθηνές με καλή ποιότητα και τεχνογνωσία. Αλλά αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και όχι μόνο απο την εταιρεία. Αν και πιστεύω η Apple λόγω του όγκου των πωλήσεων της, ιδίως σε κινητά και ταμπλετ, θα μπορούσε να πιέσει στο να πουλάει πιο προσιτές συσκευές πολύ καλής ποιότητας. Δεν είναι ντροπή..

TSOU_RE

Εγω εχω macbook air 13 late2010 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος..επιδη ειμαι dj με εχει σωσει διωτι με τα windows ειχα ξεφτιλιστει με τα κολιματα κατι φορες.Δεν ειμαι γκειμερ αλλα παιχνιδια παιζει μια χαρα αν και σε μεγαλα γραφικα ζεστενετε λιγο..Το θεμα ειναι οτι μερικοι εδω μεσα δεν καταλαβενετε πως η απλ δεν πουλαει μονο το λαπτοπ αλλα εχει ενα αππ στορε και τις καλυτερες εφαγμογες για φωτογραφους γραφιστες σχεδιαστες μοδας παραγογους μουσηκης και ενα σορο ακομα..επισεις το λειτουργικο ειναι φοβερο δεν κολαει με τπτ.Δεν ειμαι φαν μποι απλα εκτος τις τιμης πρεπει να κοιτας και αλλα πραγματα.Εγω το αγορασα απο αμερικη περισι σχεδον μιση τιμη τωρα εσεις αν θελετε να παρετε του 2012 μοντελο με λιγα λεφτα ειναι λιγο κουλο.
Ειμαι τις γνωμης οτι αν θελετε το λαπτοπ για ιντερντ και παιχνιδια δεν αξιζει να παρετε μακμπουκ,αν το θελετε για να κανετε μια δουλεια επαγγελματικη ειναι οτι πρεπει και τα λεφτα του θα τα βγαλει.Αν σας αρεσει σαν ντιζαιν εχει και το hp envy μου ειναι παρομιο αλλα με windows και λιγοτερα λεφτα.

kingos

…ξεχνάτε μερικοί μερικοί να προσθέσετε το αμερικλάνικο φου που αα, ΦΠΑ δηλαδή, που είναι συν εννέα της εκατό επιπλέον των τιμών που αναφέρετε όλοι σας… και πάλι ομως, ένας κλασικός όρος διαφοράς στα μεσαία προς καλά της MacBook είναι της τάξεως των 600!!!!! ευρώ… Μόλις γύρισα από San Francisco και έφερα ένα ολοκαίνουργιο (2013) MacBook Air με 8GB Ram και 256GB flash μνήμη, με τον δυνατό επεξεργαστή της, i7, στα 2.0Ghz… σε 11άρι, που είναι μόλις ένα κιλό! Απίστευτα γρήγορο… και το παίρνω μαζί μου παντού… Δεν θέλετε να μάθετε τιμή, 1400ευρώ…

Stavros

ποια η διαφορα mac pro mac air?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.